Blacksmith Postat Aprilie 3, 2017 Partajează Postat Aprilie 3, 2017 Se poate masura in regim de amator cu ce gasesti prin casa daca o impamantare e buna sau nu ? Eu am o camera in care daca masor cu multimetrul inte impamantare si faza imi da 160V si intre nul si impamantare 70V, iar in celelalte camere imi da toata tensiunea intre faza si impamantare si 0V intre nul si impamantare. Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 3, 2017 Partajează Postat Aprilie 3, 2017 Dacă tensiunea măsurată între fază şi împământare e mai mare decât cea măsurată între fază şi nul, ai probleme cu nulul. Dacă tensiunea dintre fază şi împământare e mai mică decât cea dintre fază şi nul, ai o împământare cu probleme. Cel mai bine e să măsori asta la bornele unui consumator, măcar un bec de 100W, conectat pe rând între fază şi nul, apoi între fază şi împământare. Dar uneori acest lucru nu e posibil, de exemplu dacă instalaţia e prevăzută cu siguranţă diferenţială, aceasta declanşează dacă sesizează un consum care se închide faţă de Pământ. Link spre comentariu
UDAR Postat Aprilie 3, 2017 Partajează Postat Aprilie 3, 2017 În camera în care ai tensiune în ambele situații , e posibil - chiar probabil, ca firul ăla de împământare să fie undeva întrerupt . Tensiunea măsurată e de natură capacitivă . Pune 100kΩ sau ceva de genul paralel cu multimetrul și vezi ce mai ai . Link spre comentariu
Blacksmith Postat Aprilie 3, 2017 Autor Partajează Postat Aprilie 3, 2017 Cu 150K intre nul si impamantare scade tensiundea de la 95V la 40V. Link spre comentariu
UDAR Postat Aprilie 3, 2017 Partajează Postat Aprilie 3, 2017 Mă așteptam să scadă mai tare . S-ar putea să fie ceva mai mult decât un cuplaj capacitiv acolo. Se impune o verificare mai atentă . În primul rând să verifici continuitatea circuitului de împământare în camera respectivă. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Aprilie 3, 2017 Autor Partajează Postat Aprilie 3, 2017 Pai nu ma pricep, ca firele sint bagate prin ziduri. Trebuie sa chem un electrician. Dar o impamantare buna trebuie sa dea 230V cu faza si 0V cu nulul, nu ? Link spre comentariu
QQme Postat Aprilie 4, 2017 Partajează Postat Aprilie 4, 2017 Faceti verificarea cu un bec incandescent de 100W si cu un instr. analogic. Link spre comentariu
vera Postat Aprilie 4, 2017 Partajează Postat Aprilie 4, 2017 (editat) Daca in celelalte camere ai intre nulul de protectie si nul 0V, iar in una nu, defectul este intre tablou si camera cu pricina. Ca sa verifici unde este defectul, scoti toate sigurantele din tablou, si cu alt fir, masori continuitatea nulului de protectie de la acesta pana la priza "defecta". Daca nu-ti indica "0" ohmi, verifici legaturile in priza (atentie sunt instalatii electrice, la care firele pleaca dintr-o priza in alta-verifici priza din amonte). Daca sunt bune, verifici legaturile in doza (daca exista si circuitul nu este dus direct din tablou). Daca si acestea sunt bune, inseamna ca este intrerupt conductorul nulului de protectie pe unul din tronsoanele tablou-doza sau doza-priza (masori continuitatea si vezi care-i defect). Daca instalatia este in tub, poti schimba firele, altfel trebuie pozat aparent sau schimbat circuitul inainte de a zugravi. Editat Aprilie 4, 2017 de vera Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 4, 2017 Partajează Postat Aprilie 4, 2017 Poti avea contactele oxidate doar. Fie in priza respectiva, fie legatura din doza. Intrerupi, racai conductorul cu o lama, verifici si contactul prizei sa fie lucios si strangi bine. Mai masori odata cum ai masurat si spui ce mai constati. Daca e caz de fir rupt, acesta poate fi frant si frantura ascunsa de izolatie. Nu o sa il vezi, El face un contact prost, cap in cap. Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Aprilie 4, 2017 Partajează Postat Aprilie 4, 2017 Am avut caz in care firul de aluminiu era asa de oxidat incat sa faramitat efectiv .(instalatie facuta in ani 65-70) Avea exact acelas comportament ca cel descris de Dudi dar problema era de la o doza care era plina de umezeala /apa la propriu . Chiar iesise si putin fum prin acele gaurele din capacu de tabla.Izolatia era facuta cu banda de acea de bumbac cu ceva clei tip smoala si retinea apa cu succes . Link spre comentariu
Untold Postat Aprilie 4, 2017 Partajează Postat Aprilie 4, 2017 Oxidul de Al e cam semiconductor...asa ca, verificati cum au zis colegii mai sus. Link spre comentariu
vera Postat Aprilie 4, 2017 Partajează Postat Aprilie 4, 2017 Pe vremuri, erau punti cu oxid de Cu. Link spre comentariu
alcon Postat Aprilie 4, 2017 Partajează Postat Aprilie 4, 2017 Se zice ca intre nul si impamantare nu trebuie sa ai mai mult de 4 ohm... Link spre comentariu
Blacksmith Postat Noiembrie 26, 2017 Autor Partajează Postat Noiembrie 26, 2017 Am mutat mobila (ca era in fatza prizei) si am constatat ca impamantarea nu era legata la cablul de la prelungitorul ala unde masuram eu, d-aia imi dadea aiurea. Problema rezolvata. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum