validae Postat Ianuarie 16, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 16, 2019 (editat) Păi am uitat să menționez, toate astea mai sus menționate de mine, sunt cu temporizare mecanică....mi-au plăcut lucrurile simple. Am reparat și din astea digitale, dar poate nu-mi amintesc eu bine și aprindeau lumina cu ușa deschisă.....sau poate doar unele.O să fiu atent de acuma la aspectul ăsta...mă duc la Altex și le probez pe toate. Editat Ianuarie 16, 2019 de validae Link spre comentariu
informer Postat Ianuarie 17, 2019 Partajează Postat Ianuarie 17, 2019 (editat) 9 hours ago, validae said: .mă duc la Altex și le probez pe toate. Uite, de la servici si de acasa: Editat Ianuarie 17, 2019 de informer Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 17, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 17, 2019 Nu e nevoie de filmări (link-urile nu merg ) fiindcă e clar o abordare diversă a iluminării de către diverși producători.Nu toate cuptoarele țin lumina aprinsă și cu ușa deschisă, asta e clar... Link spre comentariu
adydep Postat Ianuarie 17, 2019 Partajează Postat Ianuarie 17, 2019 (editat) Cele cu microprocesor tin lumina aprinsa si cu usa deschisa;cele cu clopotel mecanic nu. Editat Ianuarie 17, 2019 de andrei_ Link spre comentariu
informer Postat Ianuarie 17, 2019 Partajează Postat Ianuarie 17, 2019 17 minutes ago, validae said: Nu e nevoie de filmări (link-urile nu merg ) fiindcă e clar o abordare diversă a iluminării de către diverși producători.Nu toate cuptoarele țin lumina aprinsă și cu ușa deschisă, asta e clar... Nu stiu de ce nu merg, am selectat "public" (am zis sa-ncerc si site-u` asta ca alternativa la youtube... ). Na in orice caz, io numa` d-astea am avut. Link spre comentariu
Stefan Postat Ianuarie 17, 2019 Partajează Postat Ianuarie 17, 2019 Vortex cu selector mecanic nu tinea lumina aprinsa cand se deschidea usa. Samsung cu programator digital aprinde lumina cand se deschide usa. Link spre comentariu
flomar60 Postat Ianuarie 26, 2019 Partajează Postat Ianuarie 26, 2019 (editat) Nu stiu daca s-a mai prezentat...curentul de mers in gol la un traf de microunde: "rezonabil",nu...??! PS. Cat timp mi-a luat ca sa fac postarea ,10-15minute, temperatura trafului -miez+bobinaj- a ajuns pe la 55 grade... Editat Ianuarie 26, 2019 de flomar60 1 Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 26, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 26, 2019 Am găsit și mult peste 2A în gol, inițial am crezut că are spire în scurt.Dar am numărat spirele și mi-am dat seama că miezul e ,,forjat,, peste limita bunului simț.De fapt producătorul e conștient că aceste cuptoare nu-s pentru gătit, ci pentru încălzit mâncarea și au forțat trafurile la maxim (bazându-se și pe răcirea forțată), pentru a face economie de material. Oricum eu nu am schimbat niciun traf ars până acum, cele mai multe defecte au fost la fereastra de mică (murdară și/sau carbonizată), magnetron dus, contacte de siguranță la ușă, etc.... Dacă vă interesați prin documentare de epocă, primele cuptoare erau cam cât un frigider mic și costau cam mult.....dar sunt sigur că și țineau o viață de om, fiind realizate bine.Acum nu mai există decât dorința de a produce mult, ieftin și să țină maxim 5 ani.... Link spre comentariu
flomar60 Postat Ianuarie 26, 2019 Partajează Postat Ianuarie 26, 2019 Si o curba histerezis a trafului din poza alaturi de formele de unda ale curentului si tensiunii...sa ramana pentru posteritate! 171V si 0,63A sunt valorile de tensiune si curent la care s-a ridicat aceasta curba... 1 Link spre comentariu
Vizitator ford94 Postat Ianuarie 26, 2019 Partajează Postat Ianuarie 26, 2019 Buna seara, Daca sunteti amabilii sa ma ajutati si pe mine cu o problema la un cuptor cu microunde. Dupa ce am citit continutulul cele 7 paginii am revenit la prima si am urmat acele insrtuctiuni cu privire la masuratorile modul in care trebuiesc facute. 1- cuptorul este unul cu comenzi mecanice (nu dau numele sa nu fie reclama si sa nu incalc vreo regula a forumului). 2-cuptorul alimentat la 220V functioneaza : a-se roteste platanul b-becul e aprinde (nu inalzeste ; am pus un pahar cu apa sa nu functioneze in gol) 3-la bornele trafului ajunge 220V. 4- am dat jos trafu l-am alimentat ,,invers,, (220V la secundar masurat la iesire primar) 17/18V nu 20/21V (asa cum se specifica la pagina 1 de catre domnul VALIDAE ) 5- am masurat asa cu recomanda cineva generatorul de microunde{ fiecare intrare in generator cu (anod daca ma retinut bine )cu lamelele de la generator} rezultat 0 pe aparatul de masura. La masurarea celor doua intrari in generator pe aparat imi arata 1om. 6-Dioda am verificat-o cu cu un bec de 12V de masina si cu ajutoru redresorului imi aprinde becul intr-o singura directie.Am verificat si cu becul de frigide pentru ca bec de 60W nu am in casa acum si intradevar obtin o lumina de inensitate mica. Va rog sa-mi spuneti daca am facut bine ce am facut si pasi au fost corecti ma refer la masuratoare cu redresorul la dioda si cea cu becul de frigider. Problema sa fie la traf cu acea diferenta de voltaj(punctul 4).Am omis sa va comunic ca la proba cu paharul de apa pe pozitia HIGH timp de 3min ( 1min + 2min) traful era cald. Va multumesc pentru timpul acordat. Felicitari tuturor care ati postat si ati oferit sfaturi si informati despre acest accesoriu necesar vieti de astazi cat si pentru info horro dar adevarate in legatura cu pericolul cuptorului cu microunde. Domnule VALIDAE primiti nota ceea mai mare pentru prezentarea de la prima pagina(a fost si pe intelesul meu ce trebuie sa fac si sper ca am fcut pasii asa cum trebuie)pentru modul activ de pe forum. O seara excelenta va doresc tuturor. Cu stima , ford94. Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 27, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 27, 2019 Dacă transformatorul se alimenta, dioda e bună și cuptorul nu încălzește, rămâne doar magnetronul ca și cauză a nefuncționării.Ați omis să specificați totuși dacă există o siguranță de înaltă tensiune pe secundarul trafului și dacă există, ați verificat-o ? Dacă acea siguranță nu există deloc, magnetronul e defect și trebuie înlocuit.Unele cuptoare nu dispun de siguranță pe înalta tensiune, din rațiuni economice.Dacă siguranța există și e întreruptă, înlocuiți-o cu una originală, sau pentru teste cu un fir foarte subțire de cupru scos dintr-un cablu de căști audio miniatură (de telefon mobil). Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Ianuarie 27, 2019 Partajează Postat Ianuarie 27, 2019 @flomar60: asa cum s-ar zice in reclame... "dar asteptati, este mai mult" (but wait, there is more). Pe langa ce ati enumerat se adauga si bobinajul secundar de aluminiu (la unele chiar si primarul este asa) cu lac electroizolant de culoarea cuprului. La acest curent mare de mers in gol se adauga si suntul magnetic care are rol de limitare a curentului in secundar care si acela se observa la masurarea curentului. Din ce cunosc la acestea se aplica formula 45/sectiune (nu m-ar mira ca sa se foloseasca 40/sectiune pentru economie de cupru, daca este intr-adevar bobinaj de cupru) la numarul de spire si nu 50/sectiune. @ford94: mai faceti un test pe langa cel mentionat cu verificarea sigurantei de inalta pentru ca nu am inteles ce inseamna acel 0 (zero) la masurarea intre tabla magnetronului (generatorul de microunde) adica anodul acestuia si lamelele mufei de conectare adica catodul si filamentul. Daca acel zero inseamna ca nu are rezistenta intre anod si catod atunci conectati magnetronul in serie cu un bec de frigider la 230V. Daca becul se aprinde atunci magnetronul este defect, mai exact condensatorii din mufa sunt strapunsi (am patit-o eu) sau mai rar filamentul sa atinga anodul. Atentie foarte mare cu acest experiment ca lucrati cu tensiuni letale. Acesta este testul final daca celelalte dau rezultat bun. Nu am vazut in descriere sa fi masurat bobinajul transformatorului. Cu aparatul de maura pe gama de rezistenta mare masurati atat primarul (valoare mica) cat si secundarul (valoare mare). Daca secundarul este intrerupt inseamna ca transformatorul e defect (si nu ati avut siguranta de inalta tensiune in schema). Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 27, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 27, 2019 Transformatorul l-a testat prin alimentare inversă și a obținut 17-18V, deci transformatorul e OK. Dacă nu are siguranță fuzibilă pe secundarul de înaltă sau are și e bună, magnetronul e defect. Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Ianuarie 27, 2019 Partajează Postat Ianuarie 27, 2019 Mea culpa, am sarit acel paragraf. Totusi, o tensiune aproape normala nu indica o spira in scurt. Recomand testul cu transformatorul in serie cu un bec cu incandescenta de 60W-100W si se sunteaza primarul la borne cu un conductor izolat observandu-se luminozitatea. Daca luminozitarea becului este mai mica cu transformatorul in circuit este ok. Atentie foarte mare la capetele secundarului, pentru ca pot dezvolta tensiuni mari. Eu as fi propus scurtcircuitarea secundarului pentru un test concludent dar e destul de periculos. Presupun ca se poate incerca cu un bec de frigider inseriat cu secundarul; si apoi se scurtcircuiteaza primarul. Magnetronul se poate testa prin aceeasi metoda, la tensiunea retelei si inseriat cu un bec cu incandescenta, asa ca se poate folosi acelasi circuit de testare pentru amandoua. Cred ca este ultimul test care poate indica care din ele este defect. Tinand cont ca am mentionat utilizarea retelei electrice pentru test, fiecare face testul pe raspunderea lui si nu uitati ca este suficient sa gresiti o singura data ca sa deveniti apoi statistica. Aviz amatorilor. Link spre comentariu
Vizitator Manolachi Adrian Postat Ianuarie 27, 2019 Partajează Postat Ianuarie 27, 2019 (editat) Am și eu o problema la cuptorul meu cu microunde, dacă ma puteți ajuta, când îl conectez la rețea face un zgomot și dacă pun la încălzit ceva după vreo 5minute maxim se supraincalzeste și se oprește singur. După ce îl deconecteze de la rețea și îl las un timp își revine. De la ce poate fi supraincalzirea? Editat Ianuarie 27, 2019 de Manolachi Adrian erori de tipar Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum