Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Depanarea cuptorului cu microunde (defecte frecvente)

validae

Postări Recomandate

Trage jos cu atenție capacul de pe fundul magnetronului (acolo unde e eticheta)și vezi poate ai noroc de întrerupere la una din bobine(acolo sunt suduri în puncte)...dacă nu magnetron defect.

Link spre comentariu

Dacă firele de care vorbești sunt cele ce intră în mufa de filament a magnetronului, vezi să nu ai cumva un contact întrerupt la mufa de plastic.Am înțeles că filamentul magnetronului e intact.

Link spre comentariu

Vezi că ai o siguranță pe borna de înaltă tensiune, e în cutiuța aia din care iese firul ce duce la condensator.Se arde de multe ori....

Link spre comentariu

Dacă la bornele de filament ai tensiune, siguranța pe secundar e bună și magnetronul nu generează, ai magnetron defect.Presupunând că dioda redresoare și condensatorul sunt bune....

Link spre comentariu

Dioda aia când se defectează intră în scurt,întreruptă sau ”bleagă” n-ai s-o găsești niciodată.Scoate capacul ăla de ti-am zis mai sus.

Editat de adydep
Link spre comentariu

Inspectează și izolatorii de trecere ai filamentului, uneori apar străpungeri între borne și masă, de obicei se vede negreală.Dă jos capacul spate al magnetronului, acolo sunt două șocuri (bobine) în aer și bornele filamentului tubului.

Link spre comentariu

Buna ziua! Ambele borne ale magnetronului da 195 de ohmi fata de sasiu. Am desfacut si capacul magnetronului sudurile sunt in regula nu este nimic intrerupt.

Editat de onoselaurentiu
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări