belasajgo Postat Septembrie 4, 2022 Partajează Postat Septembrie 4, 2022 Pentru vorbitorii de limba engleza: Link spre comentariu
Roșală Georgica Postat Septembrie 5, 2022 Partajează Postat Septembrie 5, 2022 Bunaziua! Care ar fi motivul de nu mai învârte platanul? Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 5, 2022 Autor Partajează Postat Septembrie 5, 2022 S-a ars motorașul platanului.E un defect reparabil, în caz că nu se găseste local un motor de schimb.Se poate rebobina ușor, dacă se dispune de sârmă de bobinaj de circa 0,05mm.Am bobinat cel puțin trei astfel de motorașe fără probleme. Link spre comentariu
Budreala Radu Postat Mai 15, 2023 Partajează Postat Mai 15, 2023 Cuptor cu microunde Silva, se blochează și nu mai ia nicio comanda; am verificat tensiunile de alimentare, sunt ok. Am verificat contactele de la ușă închis/deschis, sunt ok. Am verificat switc-urile, tranzistorii și diodele, nu sunt probleme.... Mai rămâne procesorul: s3p70f4xzz-av94, ați întâlnit defectul asta? https://postimg.cc/gallery/vxVJ3LJ Link spre comentariu
validae Postat Mai 15, 2023 Autor Partajează Postat Mai 15, 2023 Verificați fiecare microcontact, să nu fie vreunul rămas pe contact închis sau să aibă rezistența scăzută din cauza oxidării interne a contactelor.Asta ar putea bloca instant controllerul.Și encoderul ar trebui verificat, uneori se rup lamele și scurtcircuitează bornele intern.Sau pilitura fină ce apare din cauza utilizării zilnice creează punte conductivă și scurtcircuitează pinii. Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Mai 16, 2023 Partajează Postat Mai 16, 2023 Nu ar strica si inlocuirea condesatorilor electrolitici de pe placa cu altii identici, daca ma iau dupa data cablajului sau data proiectarii placii care decaleaza data productiei placii cu maximum 2 ani, 26-08-2005. Probabil sunt uscati si in special cei din partea de filtraj putand duce la scaderea tensiunii de alimentare instantanee sub cea minima de "brown-out" sau poate microcontrollerul nu are implementat circuitul iar resetarea clasica existenta nu reactioneaza la scaderi rapide de tensiune (riplu de retea) ducand uC in situatii ca cea descrisa de dv. Puteti testa lipind in paralel pe cei de alimentare condesatori de aceeasi valoare. Daca isi revine atunci condesatorii uscati sunt problema. Link spre comentariu
sesebe Postat Mai 16, 2023 Partajează Postat Mai 16, 2023 (editat) Informatie venita de la producator de condesatori: orice electrolitic ce a trecut de 10 ani este posibil sa trebuiasca inlocuit si trebuie neaparat testat in caz de depanare. Testarea implica minim masurarea capacitatii si a ESR-ului. Iar pt ESR masurarea cu ESR-metrele ieftine ce se tot discuta aici pe forum nu-i neaparat sigura pt ca ESR-ul trebuie masurat intr-o gama larga de frecvente iar cele ieftine masoara doar la o frecventa. Editat Mai 16, 2023 de sesebe Link spre comentariu
validae Postat Mai 16, 2023 Autor Partajează Postat Mai 16, 2023 Cele mai multe cuptoare de genul acesta pe care le-am reparat, aveau un mic traf clasic, nu sursă în comutație.Deci electrolitici mai puțin stresați.Asta nu exclude insă problemele cauzate de ei.Sunt cauze frecvente de defecte....dar nu întotdeauna. Link spre comentariu
Budreala Radu Postat Mai 16, 2023 Partajează Postat Mai 16, 2023 Mulțumesc tuturor pentru răspunsuri; am desfăcut encoderul, l-am spălat cu izopropilic, un puf de spray contact, as fi înlocuit și switch-urile, dar nu am momentan, așa că le-am pufăit și pe acestea cu spray contact și văd că funcționează bine! Toți condensatorii electrolitici i-am verificat cu esr-metru Miro V3, și sunt în parametrii. Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Mai 17, 2023 Partajează Postat Mai 17, 2023 Nu apar 3 mesaje din topic, ultimul postat de mine continand o posibila metoda de testare a placii. Daca e vre-o problema cu postarea respectiva as dori sa stiu motivul. Link spre comentariu
validae Postat Mai 17, 2023 Autor Partajează Postat Mai 17, 2023 Discuţia fusese deviată de @sesebe spre testare ESR cu osciloscopul şi scopul topicului nu e acesta. E scris în titlu....aici vorbim despre defecte frecvente, reparabile acasă cu minimum de unelte. Am reparat zeci de cuptoare cu microunde şi nu-mi amintesc să fi avut probleme cu ESR-ul la vreunul, problemele cu electronica plăcii de bază (la cele cu timer digital) au fost fie contactele tastaturii, fie contactele de monitorizare, fie relee cu contacte uzate.Aş vrea să văd şi eu un depanator de service cu osciloscopul lângă un cuptor cu microunde, ar fi ceva inedit... Încă nu mi-a picat în mână vreun cuptor cu invertor, doar la acelea poate fi foarte util un osciloscop, la restul de ,,clasice,, defectele frecvente sunt deja descrise de la începutul topicului.... Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Mai 17, 2023 Partajează Postat Mai 17, 2023 Initiatorul a scris ca a verificat tot iar prin switch-uri am inteles si encoderul plus ca uC era in discutie. Dar daca a scris ca encoderul era problema atunci e ok, s-a rezolvat. Link spre comentariu
laur82 Postat Mai 21, 2023 Partajează Postat Mai 21, 2023 (editat) Buna ziua ! Am si eu un cuptor cu microunde LG care mi s-a spus ca nu incalzeste. Am verificat tot dupa postarea Domnului Validae se pare ca dioda este ok, alimentare am la traf ,filamentul magnetronului este ok,am alimentat traful invers cu un fir la siguranta hv si una la tole si am 23v in partea cealalta. La tarful in cazul meu mai ies doua fire din secundar care duc in condensator si care in urma masurari cu multimetru pe ohmi nu da cu nimic. Cu acele fire ce se intampla? Editat Mai 21, 2023 de onoselaurentiu Link spre comentariu
validae Postat Mai 21, 2023 Autor Partajează Postat Mai 21, 2023 Când dai comanda de încălzire, apare 230Vc.a. pe primarul trafului ? Link spre comentariu
laur82 Postat Mai 21, 2023 Partajează Postat Mai 21, 2023 Da! Apare 230V in primar. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum