dan-a2 Postat Iulie 17, 2021 Partajează Postat Iulie 17, 2021 Verificati si astea > Link spre comentariu
Costica Tv Postat Iulie 17, 2021 Partajează Postat Iulie 17, 2021 (editat) 59 minutes ago, dan-a2 said: Verificati si astea > Multumesc frumos !, la asta m-am gindit si eu acum dupa ce am primit telefon.....nu e cuptorul la mine, incerc sa ajut un coleg...si bineintees ca trebuie sa am si eu partea mea de "cascaval"... Editat Iulie 17, 2021 de Costica Tv Link spre comentariu
Costica Tv Postat Iulie 23, 2021 Partajează Postat Iulie 23, 2021 (editat) Revin cu noutatii, acum de data aceasta am probat personal cuptorul. dupa 15 minute cuptorul functioneaza normal dar nu mai incalzeste, pentru test am pus clestele ampermetric pe cablul de alimentare 220v, in momentul cad scade amperajul de la 6A la 200mA , atunci stiu sigur ca magnetronul nu mai functioneaza, sa fie magnetronul defect ?, cuptorul are doar o singura siguranta termica de 90 grade montata pe incinta aproape de magnetron si este pusa direct pe alimentarea de 220v, asa ca exclud ce a spus mai sus colegul dan-a2, daca aceasta siguranta ar declansa, cuptorul ar fi kaput ca nu mai are alimentare de la retea.....maine ma duc cu 2 magnetroane ok din recuperari sa testez, poate vrea Dumnezeu sa tina si cu mine....daca e sa fie defect magnetronul si sa se potriveasca cu ce am eu, nu ii i-au decat 100 de lei chiar daca cuptorul costa 4000 de lei..sau cine stie poate ma supar pe viata si ii i-au 1000 de lei ca sa ma pricopsesc si eu in viata asta ca numai necazuri am avut...... Editat Iulie 23, 2021 de Costica Tv Link spre comentariu
validae Postat Iulie 23, 2021 Autor Partajează Postat Iulie 23, 2021 Cuptorul e digital sau cu timer mecanic ? Vezi să nu aibă contacte perlate la timer sau releul ce comandă magnetronul, în cazul celui digital.Eu la alea digitale inversez releele magnetronului şi al grill-ului între ele.Asta fiindcă grill-ul nu prea e folosit şi releul lui e ca nou.Ca să te convingi de cauza defectului, pune un bec martor în paralel cu primarul trafului de înaltă.Dacă în timp ce becul e aprins, cuptorul nu încălzeşte, e defect magnetronul.Magnetronul defect se încălzeşte el dar nu încălzeşte mâncarea. Link spre comentariu
Costica Tv Postat Iulie 23, 2021 Partajează Postat Iulie 23, 2021 12 minutes ago, validae said: Cuptorul e digital sau cu timer mecanic ? Vezi să nu aibă contacte perlate la timer sau releul ce comandă magnetronul, în cazul celui digital.Eu la alea digitale inversez releele magnetronului şi al grill-ului între ele.Asta fiindcă grill-ul nu prea e folosit şi releul lui e ca nou.Ca să te convingi de cauza defectului, pune un bec martor în paralel cu primarul trafului de înaltă.Dacă în timp ce becul e aprins, cuptorul nu încălzeşte, e defect magnetronul.Magnetronul defect se încălzeşte el dar nu încălzeşte mâncarea. Cuptorul e digital si nu cred din ce am vazut ca are grill....la atelierul patronului e greu ca nu pot sa stau mult din cauza opera..o sa-i spun sa mi-l aduca acasa cu masina daca vrea sa castige si ei ceva...si atunci sigur o sa-l rezolv cu ajutorul dvs..ca am destule piese stranse de cuptoare....Va multumesc frumos pentru ca vreti sa ma ajutati.... Link spre comentariu
sesebe Postat Iulie 23, 2021 Partajează Postat Iulie 23, 2021 Verifica cit de fierbinte devine traful. Poate are un contact prost la primar (la secundar s-ar vedea scintei) din cauza sirmei de aluminiu utilizate, sau chiar un termici tact înglobat în traf (ma îndoiesc). Link spre comentariu
validae Postat Iulie 24, 2021 Autor Partajează Postat Iulie 24, 2021 Nu am găsit încă siguranţă termică în niciun traf de cuptor, dar nu exclud posibilitatea.În primul rând ar trebui monitorizată alimentarea corectă a trafului, punând un mic bec martor paralel cu primarul.Apoi testat cuptorul şi văzut dacă dispare cumva alimentarea primarului când nu mai încălzeşte.Dacă dispare alimentarea când face figuri, trebuie văzută cauza (acţionare siguranţe termice, contact timer, releu) iar dacă alimentarea e corectă şi continuă, dar cuptorul nu încălzeşte uneori, rămâne doar circuitul magnetronului.Acolo poate fi chiar magnetronul sau un contact imperfect pe circuitul de înaltă. Link spre comentariu
Geo_SB Postat August 5, 2021 Partajează Postat August 5, 2021 Bună seara . Vin și eu cu o problema la un cuptor Galanz . De la un timp dintr-o data se descarca tensiunea în bucsa platanului și efectiv o topește . Dacă schimb bucsa cu una noua ar fi o rezolvare ? Sau e și alta problema electronica ? De încălzit încălzește 200gr de apa într-un minut . Dacă am luat bucsa afara și a rămas doar platanul, nu mai face flamă.( Bineînțeles proba a fost făcută cu cana de apa în el ) Link spre comentariu
validae Postat August 6, 2021 Autor Partajează Postat August 6, 2021 Bucşa e metalică, sau din plastic de culoare închisă ? Dacă e din plastic, asigură-te că nu are porţiuni carbonizate, fiindcă acelea conduc bine curentul şi se comportă ca spire în scurtcircuit uneori. Dacă arată rău, schimbă bucşa sau construieşte una nouă din teflon sau alt plastic termorezistent. Link spre comentariu
Geo_SB Postat August 6, 2021 Partajează Postat August 6, 2021 (editat) Acum 3 ore, validae a spus: Bucşa e metalică, sau din plastic de culoare închisă ? Dacă e din plastic, asigură-te că nu are porţiuni carbonizate, fiindcă acelea conduc bine curentul şi se comportă ca spire în scurtcircuit uneori. Dacă arată rău, schimbă bucşa sau construieşte una nouă din teflon sau alt plastic termorezistent. Într-adevăr bucsa este carbonizata. Bucsa este cea originala din plastic (maro închis) Ca urmare înlocuirea ei ar fi de succes și nu voi mai avea probleme . Va mulțumesc pentru răspuns. Credeam ca am probleme și electronice . Editat August 6, 2021 de Geo_SB Link spre comentariu
validae Postat August 6, 2021 Autor Partajează Postat August 6, 2021 Plasticul trebuie curăţat bine de pelicula de arsură, altfel din cauza conductivităţii zonei carbonizate, va genera descărcări.Ideal ar fi să înlocuiţi piesa aceea cu totul şi să o păstraţi curată. Link spre comentariu
nike03 Postat Martie 5, 2022 Partajează Postat Martie 5, 2022 Buna ziua, Am si eu probleme cu un cuptor cu microunde. Am depistat problema ca fiind magnetronul. O sa incerc sa pun niste poze cu el, poate imi puteti spune daca pot sa-l repar?! Link spre comentariu
validae Postat Martie 5, 2022 Autor Partajează Postat Martie 5, 2022 Da, se poate repara.Acolo s-au produs nişte descărcări ce a carbonizat izolatorul bornelor de filament ale magnetronului.Cu o maşină de găurit şi un cuţitaş bine ascuţit îndepărtează cu grijă absolut tot plasticul ars, ca să izolezi de tablă zona afectată şi mai ales cele două borne.După ce te asiguri că nu mai există niciun milimetru de plastic negru sau afumătură, umpli bine toate golurile rămase cu silicon sanitar transparent.După uscare de o zi poţi monta bornele filamentului la loc.Dacă există o siguranţă de înaltă tensiune pe secundarul trafului, vezi că s-ar putea să se fi ars.Verifică şi dioda, e posibil să se fi scurtcircuitat.Dioda redresoare nu se poate testa cu un multimetru, ea fiind formată din 12-14 joncţiuni înseriate, o testezi cu o sursă de minim 9Vc.c. şi un led sau bec înseriate.Într-un sens trebuie să se aprindă becul, în celălalt nu. Link spre comentariu
nike03 Postat Martie 6, 2022 Partajează Postat Martie 6, 2022 Dioda, condensatorul si siguranta le-am verificat si sunt ok. La magnetron in gaura facuta la locul descarcarilor am dat de ceva metalic care pare ca s-a topit si a unit cele doua borne. Acel ceva metalic topit pare a fi ceva din antimoniu. Am frezat partea aceea metalica si am reusit sa separ cele doua borne. Acel ceva metalic pare sa fi fost niste bucsi in jurul bornelor, dar sunt foarte aproape de carcasa metalica a magnetronului. Nu citisem postul dvs. si am incercat sa izolez cele doua borne cu niste varnisuri termocontractante si chiar intre cele doua borne am introdus o bucata de steclotextolit. Dar se pare ca n-am reusit caci tot se produc descarcari, cred ca intre ce a ramas din bucsile acelea si carcasa magnetronului. Link spre comentariu
validae Postat Martie 6, 2022 Autor Partajează Postat Martie 6, 2022 Acolo există niştre ,,treceri,, izolatoare şi cu rol de ecranare la microunde.Dacă au fost afectate de descărcări e foarte greu de înlocuit fără materiale specifice lucrului în înaltă tensiune.Practic trebuie trecute cele două borne ale filamentului prin nişte izolatori care să reziste atât la înaltă tensiune (faţă de carcasă) cât şi la temperatură, fiindcă magnetronul se încălzeşte apreciabil în timpul funcţionării. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum