Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Depanarea cuptorului cu microunde (defecte frecvente)

validae

Postări Recomandate

Acum 53 minute, validae a spus:

Magnetronul nu se arde nici folosit o oră la puterea maximă continuu, fiindcă e răcit forţat de ventilatorul care răceşte şi traful MOT....

OK, asta am vrut sa aflu.

Nu-mi convine un schimb de la alt model, pt că adaptarea mecanica e mult mai greu de făcut decât cea electrica, în asa fel încât sa nu se cunoască modificarea.  Și un temporizator de la un model identic ca să se pupe cu panoul  mai greu de găsit. De asta as opta pt un temporizator electronic, cu butonul în locul celui original. Pana la urma mari reglaje nici eu nu prea făceam. Îl țineam la putere medie și varia doar timpul. Numai la pop corn foloseam puterea maxima. O sa renunț la funcția gril, pt că tot n-am folosit-o niciodată și chiar la funcția decongelare, care de asemenea nu a fost folosita. 

Editat de doru3160
Link spre comentariu

Nu prea am gasit temporizatoare mecanice defecte (poate nu am avut norocul asta )

Are vreo serie pe el ? ,sau modelul cuptorului ? >> poate gasim din dezmembrari !!

Link spre comentariu

Și asta pare bun, doar ca din când în când rămâne pe 3 min.  și jumate de ora sau pana îl oprești manual. Deci n-am nici o baza să-l las de capul lui. L-am demontat, n-am văzut nici un pinion rupt sau știrb, motorașul e ok, dar n-am reușit să-l fac sa meargă prea mult timp după fiecare demontare. De fiecare data ziceam ca l-am nimerit și după câteva cicluri făcea la fel. Și eu as prefera unul original pt cât va mai merge, dar nu am găsit pe nicăieri sau nu am știut eu unde sa caut. Soluția cu electronicele îmi e cea mai la îndemână dacă nu găsesc original. 

Modelul este Samsung G2719N

https://postimg.cc/gallery/3g91uy08q/

Editat de doru3160
Link spre comentariu
Acum 20 ore, dan-a2 a spus:

>> poate gasim din dezmembrari !!

Este o sansa?

In alta ordine de idei, ce magazine comercializeaza asemenea componente?  Stie cineva ceva adrese prin tara?  Asta pana ma apuc sa ciocanesc temporizatoarele electronice. La noi in targ o sa mai incerc la vitacom, altii nu mai cunosc. Kubitech-ul e pt masini de spalat si frigidere, mai sunt cativa comercianti cu piese pt centrale termice, dar pt cuptoare cu microunde habar n-am care ar mai putea fi. Ca sa nu spun ca am gasit original, la o firma in Iasi, care aduce pe comanda la pretul de 306 lei...pai ceva mai mult a costat cuptorul de nou, iar acum daca mai pun 50 lei la pretul asta, gasesc ceva nou nout.Asa ca mai astept sugestii de la cei care recomanda schimbarea cu unul identic...:rade:

Editat de doru3160
Link spre comentariu

Nu prea se vând piese pentru cuptoare cu microunde catre poporul de rând. Se considera ca reparatia necesita personal calificat si verificari ale sigurantei în exploatare. Si aceste verificari nu se fac decât de catre personal autorizat.

Link spre comentariu

Se vând şi piese de cuptoare, dar nu se prea justifică investiţia.Preţurile sunt de natură să descurajeze....eu de multe ori sfătuiesc posesorul fie să caute piese de la demembrări, fie să-şi cumpere un cuptor identic nou, aşa va avea sigur piese de schimb.

https://www.ametist.ro/oferte/MODUL-TIMER-PROGRAMATOR-CUPTOR-CU-MICROUNDE-SAMSUNG___id4411.htm

Editat de validae
Link spre comentariu

Nici nu ma gandesc sa investesc mai mult de 50 lei in babaciunea asta. In ciuda faptului ca e din 2005, arata si merge bine, a fost folosit decent, de asta si incercarea de resuscitare. In ultima instanta, daca voi opta pt ceva nou, atunci prefer produsul finit, nu piesa...oferta este suficienta. Optasem pt reparatie, pt ca ultimele 5 luni au fost fara microunde in bucatarie, si n-a fost chiar groaznic, deci folosirea lui e depate de a fi intensiva. Mai astept, poate dau de un cadavru care are probleme pe partea de alimentare-magnetron. Din cate vad pe al meu, are mai multe gauri de prindere, unele nefolosite. Asta inseamna ca modelul asta de temporizator a fost montat pe mai multe modele.Deci sansele de a gasi un sh bun cresc. Intre timp o sa adun piesele pt doua temporizatoare cu factor de umplere reglabil, cu releu pe iesire, cu contacte bune, de macar 15A.

Link spre comentariu

Am specificat într-o postare anterioară, la cuptorul meu regimul de lucru e de circa 15 secunde ON şi 15 secunde OFF la setarea de 50% putere.Ca idee...

Link spre comentariu

Nicio problemă !

Timpii pot varia destul de mult între modele, ideea e că în principiu trebuie respectat raportul dintre timpul de funcţionare şi cel de pauză, atâta tot...

Link spre comentariu
Acum 5 ore, surubarila a spus:

Nici eu n-am gasit ceva asemanator. Va pot ajuta cu un modul temporizator electronic de Sony 

Mulțumesc pt intenție și mai ales pt bunăvoința. Ar fi mai bun decât ce-a avut,  acel modul Sony, deci tehnic vorbind, ar fi ok, dar asa cum spuneam, e imposibil de adaptat mecanic, ca sa nu se cunoască modificarea.  Trebuie modificat panoul de față, și în condiții de casă mai greu sa iese ceva profi. Am văzut un model de Gorenje care cred ca are același model de temporizator. O sa iau legătura cu cel care-l are pt mai multe detalii. N-am reușit sa stabilesc la al meu, în momentul când  îngheață, ce îl deranjează. Ori alimentarea, ori se blochează motorașul, ori patinează acel ambreiaj între motor și angrenaj. Alimentarea am masurat-o cu capacul demontat, pinioanele scoase, deci motorul nu antrena nimic, era în gol. O vreme eram hotărâți că nu mai folosim, de asta l-am și dat deoparte. Acum când a început sa reclame lipsa lui și eventual înlocuirea, încerc să-l resapez, pt că unul ieftin e de râs cu sticla din fata din plastic și în general de unica întrebuințare, iar unul mai bun e peste 400 lei și la cât îl folosesc nu se justifica investiția. Asta s-a dovedit a fi un model fiabil și e bine conservat, motiv pt care sunt hotărât să-l repun în funcție. As fi mulțumit cu acei timpi de on/off pt a putea reproduce electronic acel temporizator...mi se pare varianta cea mai ușoară dacă nu se găsește alt programator electromecanic. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări