Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Euratele 412

ALVIN

Postări Recomandate

Salut, am cumparat astazi din tirg acest generator, arata foarte bine in ciuda virstei (fabricat prin 1963 dupa Radiomuseum) are un tub ECF80, este echivalent cu EURATELE 412 (Germania), ELETTRA 412 (Italia), EURELEC 412 (Franta) etc.

30 euros m-a costat.

post-175783-0-19729700-1491135234_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ALVIN

5

• PINTI

3

• validae

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Aparatul functioneaza dar ma gindeam sa cumpar un tub ECF80 pentru cazul ca cel original ar fi obosit. Am gasit tuburi la preturi incepind de la 4 euro exceptind cele de fabricatie Telefunken care costa de 10 ori mai mult. Stie cineva de ce aceasta diferenta?

PD: Originalul este Telefunken :aplauze

Link spre comentariu

Chinezii produc de ceva timp tuburi electronice, fiindcă se pare că au cumpărat tehnologie de la vechile firme de profil. Faptul că nu există poze clare cu tuburile acelea ,,de firmă,, la 4Euro este cel puțin dubios.Nimic nu-i împiedică să marcheze un tub oarecare cu orice siglă doriți.....ei fac asta oricum și la cerere.

Link spre comentariu
Vizitator viobio

La 4 euro este sigur produs in China.

Chinezii nu fabrica ECF80 !!

Nu mai lansati zvonuri aiurea .

Tubul este ieftin pentru ca a fost folosit doar in aparate de radio sau televizoare , ma refer la aparatura de larg consum . Daca s-ar fi folosit intensiv in audio ....sigur avea un pret mare , daca nu are cautare este ieftin.

Aparatul functioneaza dar ma gindeam sa cumpar un tub ECF80 pentru cazul ca cel original ar fi obosit. Am gasit tuburi la preturi incepind de la 4 euro exceptind cele de fabricatie Telefunken care costa de 10 ori mai mult. Stie cineva de ce aceasta diferenta?

PD: Originalul este Telefunken :aplauze

Parerea mea este sa nu va chinuiti cu cumparatul " de afara " , mai bine dati un anunt la cumparari , cred ca veti gasi si in Romania , o sa caut si eu , daca mai am , va ofer eu unu.

Cu marci ca Telefunken, Siemens, Brimar, etc .....este si mult folclor de marketing , au fabricat si altii tuburi pentru ei si au fost marcate ca fiind Telefunken, Siemens, etc, etc .

Cele fabricate exclusiv de Telefunken au rombul " in cur " , eu am tuburi Telefunken noi , care nu au rombul " in cur " , cel mai probabil sunt fabricate in fosta RDG , se uita ceva extrem de important , fabricile de tuburi din fosta RDG au fost construite inainte de 1945 , facind parte din consorții ca Telefunken,Siemens, Philips , marci care faceau legea in productia de tuburi in perioada razboiului , dupa război cind au aparut doua Germanii o parte din fabrici au ramas in RDG , comuniștii au păstrat relații cu RFG pentru productia de tuburi , RFG incetind productia cu mult inainte de RDG , au fost nevoiți sa apeleze la fabricile din RDG . E.I. din fosta Iugoslavia au fabricat tuburi pentru Philips , Brimar ,Mullard .

http://www.radioamator.ro/mp/read.php?m=101465&a=1 , poate mai are pe stoc , vezi ca omul este cam ciudat , sa nu spun altfel......

Editat de viobio
Link spre comentariu

Multumesc pentru interventie, nu sint obsesionat de tuburile "de marca", pur si simple m-a frapat diferenta de pret dintre TFK si celelalte, oricum aparatul functioneaza si nu e urgenta schimbarea tubului. Am pus un link "de afara" pentru ca eu sint "afara" si aici posta este eficienta si rapida. Cu vinzatorul recomandat de tine am facut o tranzactie si totul ok.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări