Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pacific PTV7003 - fluctueaza imaginea

catalin004

Postări Recomandate

Osciloscopul l-am pus pe B+, tensiunea variaza in momentul in care imaginea este intunecata, adica la aparitia unei "nopti"sa zicem la tv...atunci incep si oscilatiile, insa la imagine alba, luminoasa merge perfect cu geometrie perfecta....sunetul este corect, sursa nu oscileaza pe bec..., sta BATZ 150V...variatia ar fi de 3-4V

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 31
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• catalin004

16

• dan cod

3

• surubarila

3

• SASSU

2

Top autori în acest subiect

Da...cam la el ma inclin....recuperatele ok, fara riplu sau altceva , brum...o sa revin cu o serie, sau daca stiti ce trafo are acest sasiu ar fi bine....ajung la 16 acasa....

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Salut....am schimbat trafo linii si cam aceleasi probleme....am pus osciloscopul in paralel si cu un voltmetru, pe B+, insa voltmetrul analogic...la aparitia imaginii mai intunecate, deci si a fuctuatiei, tensiunea scade de la 150V la 145-146, deci cred ca in sursa ar cam fi problema, condensatorii i-am schimbat, integratul driver, insa altceva nu mai stiu...restul par bune,ma refer la diode, rezistente....cred ca este ceva ce urmareste consumul de curent, ca de tensiune din ce vad nu are....deci pe Isens ar fi problema....

Link spre comentariu
Vizitator UN CETATEAN

Cele pe iesire chopper,am patit la mavo dadea ok si in tensiune faceau figuri.

Ce fel de meseriasi esti daca lucrezi cu mavo?Nu te supara ca n-am ziso cu pacat.

Editat de UN CETATEAN
Link spre comentariu

MAVO este mai bun decat ciaina Fluke...insa nu este de acolo..am schimbat pe cele importante, la fel...cred ca o sa-l las asa....Un meserias lucreaza cu inteligenta, cu cu aparate de masura...

PS : eu am unul in vitrina de colectie....primele depanari pe el le-am facut...apoi am luat digitall-china

Link spre comentariu

MAVO este mai bun decat ciaina Fluke...insa nu este de acolo..am schimbat pe cele importante, la fel...cred ca o sa-l las asa....Un meserias lucreaza cu inteligenta, cu cu aparate de masura...

PS : eu am unul in vitrina de colectie....primele depanari pe el le-am facut...apoi am luat digitall-china

Salut Catalin ! Intreaba-l pe @UN CETATEAN cum "citeste" un analogic functie de domeniul de masura ales din comutator si indicatiile de pe scala aparatului.Si sa nu se supere , ca n-am zis-o cu pacat....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări