Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

IC in comutatie de la 5V la 12V ~250mA

Vizitator BlueLightning

Postări Recomandate

Vizitator BlueLightning

N-ar fi o idee rea, tinand cont ca am nevoie doar de o singura sursa de 280mA, restul fiind de 60mA, as putea folosi acest IC la coolerul de 280mA (daca e mai scump) si MC34063 la restul.Observ ca IC-ul este super. Necesita mai putine componente :) si vad ca nu are nevoie nici de redresare pe iesire, decat la varianta cu tranzistor extern.Sper sa-l gasesc, pt ca asa rezolv problema super usor.Merci.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Vizitator BlueLightning

Am realizat montajul cu TL497. Totul este ok. Tine fara probleme 400mA.Singura problema care o am este ca atunci cand pun coolerul de mic (cel de 60mA) pe acest montaj si montajul este alimentat din switch-ul cu management (care are sursa in comutatie), in sursa switch-ului se aude un tziuit. Daca pun coolerul de 260mA nu se mai aude acel tziuit.Ce ar putea fi? Afecteaza cu ceva sursa switch-ului?

Link spre comentariu
Vizitator BlueLightning

Acum am 150uH. O s-o dublez sa vad ce se intampla.Condensatorul CT influeteaza grav montajul daca nu sunt in apropiere de valoarea calculata?

Link spre comentariu

Condensatorul CT influeteaza grav montajul daca nu sunt in apropiere de valoarea calculata?

Ei, nu "grav", dar e bine sa fii cat mai aproape de frecventa ptr care e proiectat montajul. Schimband frecventa de comutatie schimbi regimul in care lucreaza bobina aia de acumulare.MUNCA+piese+proiectare+TIMP=DISTRACTIE!!! :supz: Cirip
Link spre comentariu
Vizitator BlueLightning

a niste chinezarii de alimentatoare..

Bine spus .. dar ai zis : chinezarii .. asa ca :yawinkle: Merci cirip.Oricum raman pe montajul cu TL497. Foarte putine piese necesita si e stabil.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări