Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Caracteristici radiator pasiv ?

alexcore

Postări Recomandate

Salutari!

Am de gand sa construiesc o boxa portabila si vreau sa folosesc radiatoare pasive (RP) in acest sistem. Treaba e ca nu prea stiu ce proprietati ar trebui sa aibe RP. Ca sa-mi fac o idee generala am comparat wooferul Peerless 830656 cu RP Peerless 830880 si am observat, printre altele, ca radiatorul are un Fs mult mai mic decat wooferul (23 vs 57) dar si o diferenta mare in Mms (48 vs 9.3). Problema mea este ca am bugetul destul de mic, nu-mi permit sa dau bani pe RP asa ca m-am gandit sa-mi "fac" din difuzoare chinezesti, demontand magnetul si improvizand un suport in zona bobinei unde voi putea atasa "greutati" dupa nevoie. Intrebarea este, se poate face un radiator pasiv dintr-un woofer care are, sa spunem un Fs de 50 Hz?

Link spre comentariu

Stii ca un radiator pasiv, e un difuzor fara bobina si magnet? MMS-ul este un fel de masa, iar cand nu mai ai bobina, e logic ca e mai mica. Frecventa de rezonanta are legatura cu mms-ul si inca ceva

Link spre comentariu

Incintele cu radiator pasiv reprezinta un caz particular de incinte bas-reflex (BR). Fr-ul radiatorului pasiv trebuie sa fie mai mica sau cel mult egala cu frecventa unde ai face acordajul pt BR.

Link spre comentariu

@ Predator Da stiu, dar am intrebat in caz ca sunt detalii pe care nu le stiu. Mms-ul este mai mare la radiator nu la dif, banuiesc datorita acelul disc metalic pe care se insurubeaza greutatile.

@ shambala Avand in vedere ca, cel putin vizual, membrana si suspensia difuzorul si radiatorul Peerless arata identic, ce anume face ca radiatorul sa aibe un Fr asa de scazut? Acel disc metalic care creste greutatea membranei sau mai sunt si alti factori?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări