Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator Chronos

kmykze

Postări Recomandate

Pai sa judecam corect : de unde vine gustul mancarii : din calitatea oalelor de bucatarie sau din dibacia bucatarului ?

Sa nu ne grabim cu raspunsurile ,

Culmea , pot avea dreptate si unii dintre userii care au pareri contrare ...

Link spre comentariu

Adevarul este undeva pe la mijloc ( ca de obicei ) pentru ca atunci cand vii cu astfel de afirmatii:

Iti cam pierzi dreptul de a reprosa misto-urile.

Imi pare rau daca sunt offtopic, si colegul moderator poate sterge fara ezitare postarea asta, insa e greu sa gasesti pe forum gogomanie mai mare ca aia ( si asta sa fiu totusi retinut ).

Indiferent de afirmatiile facute consider ca nu trebuie luat la misto nici un utilizator al acestui forum atata timp cat nici el nu a luat la misto pe nimeni. Nu esti de acord cu aceasta afirmatie ok, iti poti exprima dezacordul, dar de la a spune o parere si a lua la misto e cale lunga. Indiferent daca acea persoana accepta sau nu parerea ta nu inseamna ca ai dreptul de a face misto.

As vrea sa termin aceasta discutie, fiecare are parerea lui si asta nu se discuta.

Link spre comentariu

Domnilor, câtă vreme există destui clienți pentru ,,cabluri audiofile,, și ,,mufe audiofile,, de zeci și sute de Euro, eu nu pot decât să mă bucur pentru producătorii ce vând așa ceva. Înseamnă că au știut să profite din plin de segmentul (deloc de neglijat ca număr) al celor care mai cumpără și alte ,,minuni ale tehnicii , cum sunt de exemplu acele ,,economizoare de curent,, ce conțin un led și-un condensator cu un terminal în gol.....sau ,,economizorul magnetic de combustibil,, sau orice altceva care sfidează legile fizicii și ale bunului simț tehnic.

Referitor la ștecherul ăla cu cracii placați cu rodiu.....ăsta a fost cireașa de pe tortul viitorului amplificator Cronos. ,,Succesuri,, maxime la audiții cum nu s-au mai auzit !

Link spre comentariu

nu aprob si nu dezaprob... nu ma intereseaza ce fac electronii cand intalnesc respectivii conectori, n-am stat de vorba cu ei..

intrebarea e... trece de blind test? daca recunosc o imbunatatire in sound in mod sistematic si repetitiv in aceste conditii (blind test) atunci n-am decat sa am transformatoare bobinate de calugari shaolini si sa am electrolitici incleati cu scuipat de veverite virgine... eu unul voi cauta calugarii si voi alege oricate veverite am nevoie si pentru proiecte viitoare

Editat de matzah
Link spre comentariu
  • Administratori

Va rog sa nu mai poluati subiectul, omul a facut putin efort ca sa puna poze si descrieri. Rog moderatorii sa faca curat, altfel sterg tot si las doar mesajele initiatorului. Si terminati toti cu mistouri-le, asa nu se ajunge nicaieri

Link spre comentariu

nu ma intereseaza ce fac electronii cand intalnesc respectivii conectori...n-am decat sa am transformatoare bobinate de calugari shaolini si sa am electrolitici incleati cu scuipat de veverite virgine... eu unul voi cauta calugarii si voi alege oricate veverite am nevoie si pentru proiecte viitoare

Se poate, nu te contrazic! Singura problemă în acest caz ar fi că, în conformitate cu primul rând dintr-un manual de facultate

Electronica este ştiinţa care se ocupă de studiul şi aplicaţiile fenomenelor legate de mişcarea purtătorilor de sarcină electrică în semiconductoare, în vid şi în gaze rarefiate.

adică ori vorbim despre electronică așa cum este ea definită în carte, ori despre scuipatul de veveriță. Adepții scuipatului de veveriță ar putea să se ocupe foarte bine și de obținerea unui perpetuum mobile, a pietrei filosofale sau a elixirului tinereții veșnice. Sunt convins că acolo, în lumea în care trăiesc ei, toate astea sunt posibile.

Și nu știu cum se face că, de regulă, marea majoritate a adepților scuipatului de veveriță fac parte din categoria celor al căror nivel de pregătire în acest domeniu îi pune în situația de a crede că o rezistență pe care scrie R25 este de 25Ω, și nu de 0,25Ω (știi tu la ce mă refer!)

Editat de Real Minitehnicus
Link spre comentariu

nu cred ca am fost inteles bine...

ai 2 categorii de chestii "audiofile"

1. categoria cablaje de argint/ne producem singuri energia pentru ca cea de la priza e murdara si impura/cabluri rca uni directionale (le sta in gat electronilor urcatul la deal) etc.

aici iti folosesti bunul simt. cand am spus ca nu ma intereseaza ce fac acei electroni ma refer ca nu ma intereseaza interpretarea pe care o dau producatorii acelor cabluri/componente. Si da.. pe acolo ai sa auzi chestii gen, daca electronii merg in directia opusa, inainteaza mai greu, se ciocnesc mai des de nu stiu care molecule etc.

2. categoria producatori renumiti de componente care isi trag serii audiofile pentru unele produse ale lor. Exemplu - condensatorii. Daca citesti un datasheet de condensator "audiofil" ai sa vezi multe chestii si denumiri care nu-s tocmai din manualul de facultate. Niste chestii care sa zicem ca sunt oarecum.. subiective. Cum ca nu stiu ce aditii in electrolit vor obtine un sunet mai "bright" un soundstage mai mare si etc. Asta numesc eu scuipatul de veverita. Sa nu pretindem ca pot/poti sa verifici acele afirmatii obiectiv. Si nici ca avem echipamente de caracterizat semiconductori sau componente pasive cat sa obtinem negru pe alb comparatii intre ele. Pe romaneste esti sceptic sau ii crezi pe cuvant. De-asta ajuta un blind test. Daca auzi imbunatatiri in sunet in blind test - atunci orice scuipat de veverita au bagat aia acolo - fie primit.

Referitor la povestea rezistentei de 25ohmi, hai sa continui. Nu stiu nici codul culorilor. Acum niste ani eram hulit si pentru asta, am mai scapat acum cu smd-urile astea. Nu stiu exact cat de critic e sa imperechezi tranzistorii dintr-un etaj diferential la un amplificator. Nu stiu multe.Odata am bobinat un transformator aiurea pentru ca credeam ca aproximarea tensiunii in cc se face dupa tensiunea in ca inmultit cu radical din 3. Pot sa scriu pagini intregi de chestii de-astea. N-am sustinut ca stiu. Dar nu crede ca am atentat la hobby-ul tau si l-am manjit cu ulei de sarpe. Am adus o interpretare pragmatica si am propus un blind test. Ce ai citat mai sus acolo truncheaza si ideea si sensul a ce vroiam sa exprim.

Am plecat.. ma duc sa mai fac inca un perpetuum mobile sa-l pun pe youtube.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări