Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator Chronos

kmykze

Postări Recomandate

Frumoasa carcasa. Va avea o prezentare de exceptie.

Chiar daca sunt in spate, cauta suruburi negre. Are sa completeze impecabil o carcasa impecabila.

Editat de thunderer
Link spre comentariu

@thunderer

Multumesc, este facuta de cineva din Romania dupa design-ul meu si el are toate meritele, doar partea din fata din aluminiu a fost facuta la CNC in Germania.

Suruburile vor fi inlocuite cu unele negre cu siguranta.

Link spre comentariu

Și mie îmi place aceasta carcasă , am in vedere un concept asemănător , cu anumite diferențe legate de conectică ( va fi doar din clasa PRO AUDIO de la @Neutrik ) și evident de " conținut " .

Prefer un proiect audio " propriu " ... dar în viitorul îndepărtat :) .

Link spre comentariu
@Real Minitehnicus - Nu este vorba de ulei de sarpe, este vorba de conductivitatea diferitelor materiale, aurul este un conductor mai bun decat rodiul dar mai prost decat argintul insa pentru ca este mai rezistent la uzura decat argintul am ales sa il folosesc pe asta (asta fiind un compromis) dar daca ai fi citit cu atentie si nu ai fi vrut doar sa faci flame ai fi inteles.

Înainte să mai înșiri baliverne pe aici având calitatea

nu de electronist ca nu sunt ci de audiofil

Și ca să nu-mi pierd eu timpul încercând să-ți explic aceleași lucruri privitoare la fițele audiofile ale unora care știu ceea ce știu pentru că așa își închipuie ei, dar fără să aibă și nivelul de cunoștințe necesar pentru a înțelege corect fenomenele, fă un efort și încearcă să înțelegi ceea ce a explicat foarte corect cineva aici:

https://forum.softpedia.com/topic/641925-influenta-cablului-cablurilor-asupra-calitatii-sunetului/

LE

Ca să nu fii nevoit să-ți faci și cont (în caz că nu ai) iată și imaginea de la sfârșitul postării

IZUzLGq.jpg

Editat de Real Minitehnicus
Link spre comentariu

@Real Minitehnicus

iti dau dreptate, in teorie suna exact cum ai spus si tu si multi altii, ca astea sunt baliverne de audiofili nefondate...insa, explica-mi te rog si mie de ce sunetul este diferit atunci cand pe exact aceeasi scula folosesc mufe RCA din cupru placat cu argint fata de cupru placat cu aur? Sau de ce atunci cand folosesc stecher cu terminatiile din cupru placat cu rodiu inaltele o iau razna? Si aici vorbesc de mufe de la companii ce produc pentru audio, nu de pe Aliexpress sau eBay.

Din pacate nu mai am nici o scula in casa, doar un Acord 201 pe care vreau sa il pastrez intact, insa cand va fi gata acest amp te invit sa facem ceva teste cu diferite mufe/cabluri si vei vedea diferentele de sunet.

Repet, nu neg ceea ce zici si tu si "vata_pa_batz" de pe Softpedia, insa realitatea, cel putin pentru mine, este alta.

Link spre comentariu

Toate fenomenele au o explicatie logica daca sunt insotite de argumente tehnice decente .

Desigur , unele explicatii ne depasesc , dar trebuie sa acceptam ca totusi exista si argumente tehnice credibile si rationale .

" Cineva " le-a luat in calcul , de aia unii au rezultate , iar altii nu prea .

Link spre comentariu

Ai idee cât de relativ e auzul și, în general, tot ceea ce ține de percepția umană? Auzim ceea ce vrem să auzim sau ceea ce ne închipuim că ar trebui să fie. Eu știu asta de pe vremea când construiam amplificatoare și boxe. Ultima făcută mi se parea (până trecea entuziasmul inițial) că sună mult mai bine decât anterioarele și decât orice ascultasem până atunci (cică!!!)

Hai să-ti dau un exemplu dintr-un alt domeniu: un utilizator Linux, nemulțumit de calitatea sunetului pe care o scotea placa lui audio, a întrebat pe un alt forum ce să facă, căci sub Linux lucrurile sunt un pic mai complicate - driverul audio e generalist și sample rate/bit rate nu se pot modifica din două clickuri, ca sub Windows, ci trebuie făcute niște modificări într-un fișier daemon.conf (informație care, pâna la urmă, și asta s-a dovedit falsă căci indiferent de modificările respective pulse audio tot cum consideră el face)

I-am explicat ce și cum și, dupa câteva zile, respectivul a reapărut cu fișierul modificat de el și plin de încântare privitor la calitatea nemaipomenită a sunetului pe care a reușit s-o obțină. Singura problemă era că toate liniile modificate de el aveau câte un # în față, deci erau inactive, adică sunetul nu se modificase cu absolut nimic ci doar părerea lui influențată de autosugestie. Cel puțin, atunci când i s-a atras atenția asupra acestui lucru, respectivul a avut bunul-simț să recunoască că se înșelase amarnic și chiar a emis câteva (amare) păreri personale privitoare la cât de relativ e auzul.

LE

Postarea îi e adresată lui @kmykze, nu @Victor.

Editat de Real Minitehnicus
Link spre comentariu

Ai dreptate, auzul este extrem de relativ si mintea fiecaruia percepe muzica sau sunetele diferit, de asemenea suntem foarte afectati de pretul produselor in general, crezand ca cele mai scumpe sunt si cele mai bune. Eu am avut ocazia sa testez multe cabluri de boxe, de semnal si ce tine de conectica audio in general, nu am zis niciodata ca cele mai scumpe sunt si cele mai bune (am si scris asta la inceputul topicului) insa calitatea sonora (pentru mine) s-a dovedit a se raporta la materialul folosit (discutand in continuare de conectori), cel mai mult mi-au placut conectorii RCA de la ETI (99.99% argint) insa diferenta intre acestia si cei de cupru neplacat este prea mica (sonor) pentru a justifica pretul. Cupru are o problema, "cocleste" destul de rapid daca nu este protejat asa ca am preferat placarea cu aur (pentru ca asa s-a auzit bine pentru mine si pentru ca placarea cu argint nu este fezabila datorita rezistentei la uzura, redusa in timp).

Conectorii mei nu costa mii de euro (cred ca au fost undeva la 100 euro 4 conectori RCA tata si 2 mama) insa clar nu se compara (nici ca pret, nici ca sunet) cu cei de pe Maica Domnului, care, daca e sa o luam dupa legile fizicii ar trebui sa sune exact lafel.

In concluzie putem spune ca pentru tine, orice conector se aude lafel iar pentru mine conectorii se aud diferit. Ceea ce este in regula pentru ca fiecare percepem in felul nostru si dupa regulile noastre si atata vreme cat tu esti fericit cum percepi tu si eu sunt fericit cum percep eu, totul este minunat :) Chiar si tipul care a gresit liniile din fisierul de .conf , daca el era fericit ca subconstientul lui ii spunea ca se aude mai bine, bravo lui, era un lucru ce pe el in facea fericit, chiar daca este o falsa fericire, suntem inconjurai pretutindeni de false fericiri si daca am calcula toata viata noastra ne-am da seama ca nu suntem atat de fericiti pe cat credeam si am cadea toti in depresie...nu zic sa mergem orbeste prin viata insa uneori e bine sa ne mai ascultam si subconstientul (sau inconstientul :) )

In orice caz, eu ca si multi alti audiofili, imi voi sustine punctul de vedere (chiar daca nu este demonstrat stiintific) in continuare si voi folosii componentele ce pentru mine suna bine, indiferent de ce imi demonstrezi tu sau altii, care poate ca nu se vede dar va respect pentru cunostintele voastre.

Editat de kmykze
Link spre comentariu

De data asta sunt de acord cu Minitehnicus pentru ca:

.insa, explica-mi te rog si mie de ce sunetul este diferit atunci cand pe exact aceeasi scula folosesc mufe RCA din cupru placat cu argint fata de cupru placat cu aur? Sau de ce atunci cand folosesc stecher cu terminatiile din cupru placat cu rodiu inaltele o iau razna?

Este printre cele mai audiofile afirmatii pe care le-am auzit.

Da, aurul este un bun conductor, dar mufe aurite ar avea relevanta daca si cablurile ce vin si pleaca de la mufe, ar fi tot din aur, altfel iertare dar e fix pix...

Ai cabluri de legatura care au rezistenta mult pste rezistenta de contact a mufelor RCA, indiferent de tipul mufelor, pana si cablurile din carcasa de la mufe la placile amplificatorului, au rezistenta mai mare decat rezistenta de contact a mufelor. Adica ne uitam cu disperare la cativa mOhm, ignorand restul de cel putin 10 ori mai mare.

Mufele aurite in audio sunt o tampenie audiofila, un mod de a stoarce bani.

Nu ma provocati sa ma pronunt asupra stecherelor aurite...nu vreti sa auziti ce am de spus aici.

Este totusi un forum tehnic ( sau asta cred ), sa revenim cu picioarele pe pamant.

PS: Carcasa arata intr-adevar bine.

Link spre comentariu

Salut fluffy37 si multumesc pentru apreciere, este intr-adevar un proiect vandabil, ma gandeam ca pun pe aici cateva poze si dupaia il vand facand o mica avere cu care ma voi muta pe o insula...dar imi tot stricati voi planurile cu post-urile rautacioase.... Voi lua legatura cu profa de limba Romana din liceu, poate ma mai invata cate ceva, sa nu mai ai de ce sa te iei de mine...

Link spre comentariu

Cuprul obtinut pe cale electrolitica " pur " nu se poate folosi in industrie , dar u Cu DHP, puritate 99,98% cupru, conform prevederilor normei europene EN 1652, EN1172, 1653, prEN 13599, ASTM B36, ISO R1337, duritate tip 1/2 tare ; maleabil, rezistent la coroziune atmosferica, conductivitate termica si electrica mare , DA , se foloseste in mod frecvent .

Link spre comentariu

Salut fluffy37 si multumesc pentru apreciere, este intr-adevar un proiect vandabil, ma gandeam ca pun pe aici cateva poze si dupaia il vand facand o mica avere cu care ma voi muta pe o insula...dar imi tot stricati voi planurile cu post-urile rautacioase.... Voi lua legatura cu profa de limba Romana din liceu, poate ma mai invata cate ceva, sa nu mai ai de ce sa te iei de mine...

Nu am vrut sa fiu rautacios si daca cumva te-am jignit, imi cer scuze. Ideea mea este sa te atentionez asupra unui fapt putin cunoscut de costructorii de amplificatoare audiofile. Toate cablurile din interiorul unui amplificator trebuie rodate cel putin o luna pe un stand de probe, pentru o circulatie cat mai usoara a electronilor prin ele. Mai stiu sigur ceva de criogenizare, ca ar face minuni....dar e un secret bine pastrat.

Editat de fluffy37
Link spre comentariu

Cand am inceput sa citesc post-ul tau chiar ma gandeam ca esti rezonabil..dar... in orice caz, am trimis deja cablurile la criogenizat in Islanda, aia cica sunt experti...mufele le-am trimis in america, am auzit ca sunt acolo niste audiofili care modifica moleculele materialelor in asa fel incat sunetul curge de 3 ori mai repede prin ele.

Topic-ul a ajuns cam de misto-ul vostru, rog un moderator sa il stearga.

Link spre comentariu

Nu , sunt unii care apreciaza calitatea la superlativ ( care costa :) ) si altii , iubitori de trancote , la care conteaza doar mesajul emotional transmis prin intermediul muzicii .

Desigur , intre cele doua categorii exista diferite tipuri de conflicte , dar totusi au ceva in comun : muzica de calitate .

Link spre comentariu

Topic-ul a ajuns cam de misto-ul vostru, rog un moderator sa il stearga.

Adevarul este undeva pe la mijloc ( ca de obicei ) pentru ca atunci cand vii cu astfel de afirmatii:

Sau de ce atunci cand folosesc stecher cu terminatiile din cupru placat cu rodiu inaltele o iau razna?

Iti cam pierzi dreptul de a reprosa misto-urile.

Imi pare rau daca sunt offtopic, si colegul moderator poate sterge fara ezitare postarea asta, insa e greu sa gasesti pe forum gogomanie mai mare ca aia ( si asta sa fiu totusi retinut ).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări