Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Am nevoie de mai multi pini

Vizitator i2r

Postări Recomandate

• Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nico_2010

6

• Liviu M

4

• mars01

2

• dany_cta

2

Top autori în acest subiect

@i2r: UTFT este de departe cea mai lenta biblioteca, chiar daca acopera un spectru larg de display-uri.

Incearca sa te orientezi spre display-uri cu port SPI si pentru care se gasesc biblioteci usor de folosit impreuna cu uC Atmel

Link spre comentariu
Vizitator i2r

Din pacate am achizitionat deja cateva display-uri precum cel din OP, ar fi pacat de investitie (asa e cand nu te interesezi suficient inainte). Legat de UTFT am refactorizat libraria (in limita intelegerii mele) astfel incat sa elimin codul generalist si sa pastrez strict instructiunile necesare modelului meu de display... se misca aproape decent.

Interesant mi s-a parut ARM-ul din Arduino Due, avand in vedere ca exista deja o portare aproape 1:1 pe librariile folosite initial cu AVR (multe si dintre cele neoficiale, printre care UTFT). Inteleg insa ca uC aferent nu e foarte folosit pe aici.

Link spre comentariu

Lucrul cu ARM (Atmel sau alt producator) este putin mai greu "de digerat" pentru cei care migreaza de a 8/16 biti la 32 biti. Probabil asta este motivul pentru care nu este foosit Arduino Due.

Afiseaza te rog locatia

Link spre comentariu

Inteleg insa ca uC aferent nu e foarte folosit pe aici.

Mie mi se pare cam scump. La aceeasi bani (sau mai ieftin) oferta concurentei pare mai buna.

Link spre comentariu

Eu m-am jucat cu 74hc595, poti in felul asta sa iti adaugi oricati pini vrei in detrimetrul pierderii putin din viteza si o programare un pic mai complexa. Se pot lega in cascada oricate.

Link spre comentariu

Un ATMega328 din Arduino lucreaza la 16MHz, adica 0.0625us pe instructiune.

Daca tii cont ca la un refresh complet pentru un display de 320x240 pixeli este nevoie de un refresh al 320 * 240 = 76800 pixeli, pentru fiecare sa zicem 10 shiftari + 1 latch ar insemna adaugarea a minim 76800 * 11 = 844800 instructiuni adica un timp de procesare de 52800us ~ 53ms.

Plus overhead-ul dat de ce se intampla in spate (librarii etc) ajungi la o intarziere destul de suparatoare (mai ales cand stergi chestii) daca folosesti HC595. Sigur ca este cazul cel mai nefavorabil, se poate face si update doar la ce se schimba pe ecran, dar tot mai bine este sa foloseasca varianta STM32, si eventual realizarea unei librarii in Arduino (una dedicata) pentru STM32.

Editat de mars01
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări