Vizitator Postat Aprilie 16, 2017 Partajează Postat Aprilie 16, 2017 (editat) pentru anumite personaje un exemplu aleg aleator +3db să vedem acum rapoartul în amplitudine sau raportul în putere pentru o sarcină datăca raport de putere înseamnă dublarea puteri în sarcina dată adică raport 2ca raport de amplitudine înseamnă creşterea amplitudini cu aproximativ 1,414213562373095 mai exact √ 2 pentru o mai uşoară înţelegere adaug şi un exemplu numeric 25W pe sarcina 4Ω (ampltudine 10Vef pe sarcina de 4Ω) vedem acum ce înseamnă +3db pe sarcina dată în putere sau amplitudinesimplu creşte amplitudinea +3db 14,1421Vef adică raport 1,4142 sau poftim raport precis √ 2 astfel se ajunge la dublarea puteri 50W în sarcina dată 4Ω raport în putere 2 sau poftim +3db relaţia simplă fiind: raportul în amplitudine = √ din raportul în putere sau raportul în putere = (raportul în amplitudine)² super simplu PS aici în subiect apar poveşti SF se "măsoară" -1db 20Hz la ieşire în sarcină configuraţie SE buclă deschisă (trei cuplaje două capacitie şi unul inductiv) când numai cuplajele capacitive singure conduc la -1,37db 20Hz Editat Aprilie 16, 2017 de Vizitator Link spre comentariu
adigh Postat Aprilie 16, 2017 Partajează Postat Aprilie 16, 2017 (editat) Hristos a inviat! Si care ar fi concluzia? Daca toata caderea de palier se datoreaza integral cuplajelor atunci transformatorul nu contribuie cu nimic? Adica nu are nici macar o cadere de -0,1dB la 20Hz/8W? Sa ma scuzati dar e greu credibil stiind constructia trafului. Continui sa cred ca undeva s-a gresit la masuratori. Editat Aprilie 16, 2017 de adigh Link spre comentariu
mila Postat Aprilie 16, 2017 Partajează Postat Aprilie 16, 2017 Adevarat ca a Inviat! Ce sa fie gresit in masuratori? Nu e osciloscopul calibrat? Normal ca fiecare componenta poate influenta raspunsul in frecventa.Chiar si sursa! Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 16, 2017 Partajează Postat Aprilie 16, 2017 Masuratorile sint extrem de simple, un decibelmetru de banda larga in paralel pe wattmetru si generatorul de semnal iar pentru verificarea exista si un osciloscop si simultan distorsiometru asa ca nu doresc sa comentez ceva de genul ca masuratorile au fost facute pe semnale aperiodice Sub 20 hz oscilografiera este inutila si doar valderama face exercitii de imaginatie grafica iar chestiunea cu cuplajul capacitiv este dea dreptul hilara, toata lumea stie ca un cuplaj direct este superior si daca fac testul similar cum sa procedat cu celelate transformatoare , precis suruburile de stringere a miezului vor fi analizate prin deviere de la subiect Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 16, 2017 Partajează Postat Aprilie 16, 2017 (editat) Hristos a inviat! Si care ar fi concluzia? Daca toata caderea de palier se datoreaza integral cuplajelor atunci transformatorul nu contribuie cu nimic? Adica nu are nici macar o cadere de -0,1dB la 20Hz/8W? Sa ma scuzati dar e greu credibil stiind constructia trafului. Continui sa cred ca undeva s-a gresit la masuratori. adevărat a înviat ! concluzia fantasmagorie (-1db la 20Hz cfg SE montaj fără reacţii negative trei cuplaje două capacitive unul inductiv) ai dat trimitere http://www.sacthailand.com/Transformer_TestOutput.html cu răspunsuri 40Hz-sqw care mai de care obţinute în lipsa cuplajelor capacitive (prezent doar cuplajul inductiv) tot acolo (în trimitere) vedem cum răspunsul în frecvenţă a fost trasat pentru situaţia sinus 18Vvv circa 5W pe sarcina dată ("5 Watts RMS to 8 ohms load") în fantasmagorie se specifică 8 W cu răspuns net superior în frecvenţă (cu un adaos de două cuplaje capacitive) Editat Aprilie 16, 2017 de Vizitator Link spre comentariu
THOMAS Postat Aprilie 16, 2017 Partajează Postat Aprilie 16, 2017 (editat) Este asa de complicat sa puneti niste oscilograme cerute la #68 si asa ne lamurim ce forma are semnalul in anodul tubului final si apoi in secundar ?? P.S cam cat estimati (sau o puteti masura) valoarea inductantei primarului acestui transformator la un curent prin bobina de 65mA fata de inductanta masurata in gol de 17H ? Editat Aprilie 16, 2017 de LMOlimpiu Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 16, 2017 Partajează Postat Aprilie 16, 2017 Toate aceste transformatoare http://www.sacthaila...TestOutput.html separate de componenta continua (parafeed) vor avea banda de frecventa extinsa asta am facut si eu cind am injectat semnalul in secundar dar ai deviat discutia spre analiza sqw, utila pentru o apreciere de slew rate si indicatii de comportare a miezui in saturatie, simpla prezentare a sinusului la 20 hz era suficienta Este asa de complicat sa puneti niste oscilograme cerute la #68 si asa ne lamurim ce forma are semnalul in anodul tubului final si apoi in secundar ?? P.S cam cat estimati (sau o puteti masura) valoarea inductantei primarului acestui transformator la un curent prin bobina de 65mA fata de inductanta masurata in gol de 17H ? Nu este complicat, doar ca este sarbatoare astazi Link spre comentariu
adigh Postat Aprilie 16, 2017 Partajează Postat Aprilie 16, 2017 (editat) Toate aceste transformatoare http://www.sacthaila...TestOutput.html separate de componenta continua (parafeed) vor avea banda de frecventa extinsa asta am facut si eu cind am injectat semnalul in secundar Nu am inteles de ce ar testa cineva acele trafuri sau altele ca si parafeed. Si de ce ne-ar interesa raspunsul unor trafuri SE cuplate ca si parafeed. Atunci asta e explicatia pentru care banda pe sinus e asa de mare. Un parafeed va avea intotdeauna o extensie a benzii mai mare la joasa frecventa. E ceea ce am banuit. Numai ca asa ceva nu se poate lua in calcul la joasa frecventa. E nerealist si induce in eroare. Nici nu stiu de ce se foloseste asa un montaj. La inalta frecventa e mai comod dar atit. La joasa frecventa induce in eroare. Pentru a folosi la ceva un asemenea montaj ar trebui sa se suprapuna in secundar o componenta continua corespunzatoare. Ibias_sec=Ibias_primar x Nprimar/Nsec, adica raportul de transformare ori curentul de bias. In cazul de fata cu acel montaj trebuie suprapus un curent de 1,44A Abia atunci o sa vedem cu acel montaj adevarata banda de frecventa la joase. http://www.elforum.info/uploads/monthly_04_2017/post-220265-0-58664500-1491840332.jpg Editat Aprilie 16, 2017 de adigh Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 16, 2017 Partajează Postat Aprilie 16, 2017 Eu am facut o supozitie cu folosirea sistemului parafeed pentru transformatoarele idin linkul dat de tine si oricum acestea au o banda de trecere mai mare decit cel declarat de valderama ca fiind de 17H nu poate reda 20 hz la 1dB si de acea sper sa nu cazi in aceasi capcana si sa consideri orice formula teoretica ca viabila fiindca asa spune teoria transformatoarelor pentru radiaoreceptoare cu banda AM Metoda http://www.elforum.i...-1491840332.jpg arata functionarea OT intr_o situatie avantajoasa unde extensia de banda si forma a semnalului sint clar mai bune insa in funtionare reala transformatorul facut de mine se comporta cu semnal sinusoidal si componenta continua exact ca in situatia data intre 1 si 8w, crezi sau nu, nu ma priveste Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 17, 2017 Partajează Postat Aprilie 17, 2017 Aici sint pozele pentru cele trei puncte de pe schema cerute de dvs Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 17, 2017 Partajează Postat Aprilie 17, 2017 Aici sint pozele pentru cele trei puncte de pe schema cerute de dvs Ordinea A,B,C pe schema Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 17, 2017 Partajează Postat Aprilie 17, 2017 (editat) Si care ar fi concluzia? Daca toata caderea de palier se datoreaza integral cuplajelor atunci transformatorul nu contribuie cu nimic? Adica nu are nici macar o cadere de -0,1dB la 20Hz/8W? Sa ma scuzati dar e greu credibil stiind constructia trafului. Continui sa cred ca undeva s-a gresit la masuratori. http://www.elforum.info/uploads/monthly_04_2017/post-220265-0-93130400-1492266246.jpg dacă are atenuare în amplitudine numai datorată cuplajelor capacitive de poftim -1db pentru 20Hz-sinus ce să mai facă cuplajul inductiv ?!..., cuplajul inductiv la joasă frecvenţă (20Hz-sinus Lprimar=17H) transformatorul de ieşire în situaţia "măsurată" (-1db pentru 20Hz-sinus) obligatoriu devine practic ideal priveşte şi dumneata oscilogramele cu sqw după primele două etaje (cuplajele capacitive la lucru) poţi apreciază dacă trasformatorul de ieşire/adaptorul de sarcina/cuplajul inductiv devine practic ideal cel puţin pentru joasă frecvenţă în ciuda faptului că nu există o buclă închisă de reacţie negativă dacă te uiţi mai atent în tabel prezentat #51 vezi cum cuplajele capacitive atenuează din ce în ce mai puţin funcţie de puterea în sarcină chiar dacă consideram transformatorul de ieşire ideal se ajunge cu atenuari -0,2db pentru 20Hz sau chiar -0,1db pentru 30Hz mă rog nu a pus minus în tabel #51 pentru valorile în db poate o fi chiar plus aşa cum se prezintă tabelul dat Editat Aprilie 17, 2017 de Vizitator Link spre comentariu
sesebe Postat Aprilie 17, 2017 Partajează Postat Aprilie 17, 2017 Aici sint pozele pentru cele trei puncte de pe schema cerute de dvs Cind se posteaza oscilograme trebuie specificat si setarile osciloscopului pt ca altfel vedem numai niste poze frumoase. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 18, 2017 Partajează Postat Aprilie 18, 2017 (editat) pentru a nu fi înţeles greşit repet oscilogramele sqw de joasă frecvenţă arată foarte bine pentru o configuraţie SE în buclă deschisă de trei etaje care conţine două cuplaje capacitive şi unul inductiv singura inadvertență în opinia mea este dată de atenuarea măsurată la 20Hz cu -1db Editat Aprilie 18, 2017 de Vizitator Link spre comentariu
adigh Postat Aprilie 18, 2017 Partajează Postat Aprilie 18, 2017 (editat) Mi-am spus parerea si nu stiu ce as mai putea adauga. Daca nu se spunea ca are 17H poate credeam dar cu numai 17H e greu credibil sa fie asa de bun traful. Ma gindesc ce inductanta reala are traful, masurata in prezenta curentului de bias. Poate ca are inductanta reala mai mare. Ar putea fi o explicatie, ca sa cautam o explicatie, alta decit ca au fost incurcate masuratorile. Editat Aprilie 18, 2017 de adigh Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum