Vizitator Postat Aprilie 2, 2017 Partajează Postat Aprilie 2, 2017 Driverul Michimori functioneaza destul de greu atunci cind trebuie sa livreze un atac axat la -80v de acea cred ca acest amplificator poate ramine in clasa A pina la 8w, o putere de iesire mai mult decit onorabila fara RN cu un atac simetric si cu THD<1% la 5w insa va trebui sa demonstrez acest lucru printr-o ridicare a curbelor caracteristice DOAR a tuburilor PL500 capabile de acest lucru, oricum d-l Bela a demonstrat practic capabilitatea deosebita a acestui tub, lucru pentru care eu i-i sint recunoscator... Link spre comentariu
adrian_pic Postat Aprilie 2, 2017 Partajează Postat Aprilie 2, 2017 (editat) Acum cati db este reactia niciodata nu l-am calculat, nu am fost curios sa aflu poate acum arata cineva cum se afla. Ca sa poti calcula aplici formula: GdB = 20 log(V/V0)dB https://wikimedia.org/api/rest_v1/media/math/render/svg/e284565cd16fe8ea48303ce63f36e6416b365add unde V este Vintrare in bucla deschisa si Vo este Vintrare cu reactie negativa. Pentru -6dB trebuie ca V = 1/2V0 (Vo de doua ori mai mare decat V) Tu acum ai -5,568dB. Eu am calculat cu valorile tale de la dreptunghiular dar nu-i corect. Atentie: Valorile le citesti cand semnalul de iesire intra in cliping (deci trebuie folosit sinus) in ambele cazuri: bucla deschisa si bucla inchisa. P.S. Poti pune o poza cu traful de iesire ... sa ne mai clatim si noi ochii. Editat Aprilie 2, 2017 de adrian_pic Link spre comentariu
simson Postat Aprilie 2, 2017 Autor Partajează Postat Aprilie 2, 2017 Am retinut modul de calcul.Voi face o poza si cu traful de iesire. Link spre comentariu
adrian_pic Postat Aprilie 2, 2017 Partajează Postat Aprilie 2, 2017 La semnalul dreptunghiular cu reactie negativa se mai poate corecta forma de unda (pe palier se vede o oscilatie atenuata) si era printr-un topic o discutie despre asa ceva (eu nu mi-am incarcat memoria pentru ca sunt din tabara celor cu bucla deschisa), trebuie pus un condensator, dar mai bine cere ajutorul greilor de pe aceasta sectiune. E pacat sa nu ai "in arhiva" si o oscilograma cu semnal dreptunghic de invidiat. Link spre comentariu
simson Postat Aprilie 3, 2017 Autor Partajează Postat Aprilie 3, 2017 Da s-ar putea pune un condensator in paralel cu rezistenta de reactie dar per moment ptr. test nu are importanta. Daca ar fi de realizat in finito atunci se pot face aceste detalii. In test important este sa aflu parametrii optimi de functionare al etajului final:Ra, Ua, -Ug si atacul optim. Oare cati diy-eri ar fi surprinsi de masuratorile THD la amplifurile mult aplaudate realizate dupa ureche.Prin prezentul topic am vrut totodata sa arat complexitatea realizarii unui amplif. de calitate. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 3, 2017 Partajează Postat Aprilie 3, 2017 Daca erai din Bucuresti, te ajutam cu o masuratoare FFT. Link spre comentariu
simson Postat Aprilie 3, 2017 Autor Partajează Postat Aprilie 3, 2017 Mi-am propus ca urmatoarea investitie sa fie un analizor de spectru. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 8, 2017 Partajează Postat Aprilie 8, 2017 Pentru amplificatorul SE cu PL504 am construit un transformator putin mai complicat din cauza a 12 sectiuni de primar serie si 5 secundare in paralel , Za=4,3K Rs=8ohm, miez hypersil de 13,6cm* intrefier 0,06mm si banda de frecventa la -1dB intre18 Hz-24Khz Link spre comentariu
romicap Postat Aprilie 8, 2017 Partajează Postat Aprilie 8, 2017 (editat) Pentru amplificatorul SE cu PL504 am construit un transformator putin mai complicat din cauza a 12 sectiuni de primar serie si 5 secundare in paralel , Za=4,3K Rs=8ohm, miez hypersil de 13,6cm* intrefier 0,06mm si banda de frecventa la -1dB intre18 Hz-24Khz Interesant si totodata admirabila munca depusa ... like ,credeti ca merita efortul !? Editat Aprilie 8, 2017 de romicap Link spre comentariu
bmsorin Postat Aprilie 8, 2017 Partajează Postat Aprilie 8, 2017 Interesant si totodata admirabila munca depusa ... like ,credeti ca merita efortul !? Sigur ca merita daca ne uitam la cele 2 oscilograme, felicitari Dl. Marius! Link spre comentariu
adrian_pic Postat Aprilie 8, 2017 Partajează Postat Aprilie 8, 2017 Felicitari pentru cele doua oscilograme! Link spre comentariu
simson Postat Aprilie 8, 2017 Autor Partajează Postat Aprilie 8, 2017 Puteti sa divulgati capacitatea P-S; asa sa am un etalon. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 8, 2017 Partajează Postat Aprilie 8, 2017 Puteti sa divulgati capacitatea P-S; asa sa am un etalon. Voi face toate masuratorile de inductanta si capacitati reziduale in curind in asa fel incit sa poata fi comparate cu schema transformatorului teoretic echivalent ideal insa dupa parerea mea forma raspunsului la semnal dreptunghiular depinde foarte mult de inductanta de pierderi si adaptarea perfecta a impendantelor pentru sarcinile din P/S, capacitatea P/S este inclusa in complexul acestui transformator echivalent asa ca este doar o parte a datelor si nu este suficienta... Din pacate metodele de masurare a transformatoarelor nu prea sint cunoscute sau sint neglijate si de acea apar uneori neintelegeri Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 10, 2017 Partajează Postat Aprilie 10, 2017 Transformatorul a fost masurat cu un aparat INSTEK LCR 6100 setat pe F=120Hz si U=1v PRIMAR Rezistenta infasurarilor serie R=139,26 ohm Lp=17,58H Ls=17,09H Rp=86,56K Rs=1,96 Q=6,54 Q=6,54 SECUNDAR Lp=51,61mH Ls=49,83mH Rp=204,7 ohm Rs=7,14 ohm Q=5,26 Q=5,26 Cp-Cs=9,74 nF Cp-tole= 127 pF L pierderi-120Hz=5,4mH Lpierderi 1Khz=1,48mH Z 120Hz=12,85K pentru primar Z 120Hz=37,98 ohm Prima rezonanta in primar la 104,2 Khz Si aceasta este schema de oscilografiere a unui transformator de iesire, o sa ramineti suprinsi ca transformatoarele msurate cu aceasta metoda vor arata mai bine decit credeti daca aveti datele corecte ale lor. In curind am sa prezint si noile oscilograme la 10Khz, 20Khz si 30Khz, sa vad cum stau cu timpul... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum