Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Samsung UE32F5000AW fara imagine

attilaa0

Postări Recomandate

Vizitator dani502017

Corect,dar cred ca tot mai mult va fi nevoie de asa ceva in laboratoarele de electronica doar microelectronica inseamna viitorul.

sa speram ca vor mai scadea preturile cu timpul,la inceput totul e scump apoi cu timpul scad,

Link spre comentariu

Cred ca este atat optic cat si digital.Dar chiar atat de mult vi se pare 600$? Dupa ce am tot auzit despre problemele pe care le-au avut altii din cauza ca au postat linkuri spre site-uri unde se vindeau diferite produse,n-am mai postat link cu pretul produsului respectiv,dar exista Google daca vreti sa va convingeti in aceasta privinta.

Daca nu ai de lucru fireste ca e o suma mare...oricum eu am o "gioarsa" de microscop cu care imi fac treaba.....

600 dolari?????? vorba lui Costica trebuie sa ai constant de lucru cu el sa merite investitia,cum am facut eu acum nu demult,cand nu aveam plita de leduri aveam de schimbat leduri,mi-a venit plita de o saptamana si sta degeaba :rade:

Cel postat de ,,orgasmo ,, pare interesant dar nu se intelege ce marca e sa-l caut

Poti sa pui o poza aici cu plita sa vad si eu, ca am ramas curios din topicul cu plitele daca mai stii......

Link spre comentariu

600 dolari?????? vorba lui Costica trebuie sa ai constant de lucru cu el sa merite investitia,cum am facut eu acum nu demult,cand nu aveam plita de leduri aveam de schimbat leduri,mi-a venit plita de o saptamana si sta degeaba :rade:

Cel postat de ,,orgasmo ,, pare interesant dar nu se intelege ce marca e sa-l caut

Pentru noi cei care traim in Romania si care muncim cinstit "nu furam ca porcii de parlamentari" este intr-adevar foarte scump, dar daca ai avea constant de luctru, ar fii o ivestitie buna

Link spre comentariu
Vizitator dani502017

Daca nu ai de lucru fireste ca e o suma mare...oricum eu am o "gioarsa" de microscop cu care imi fac treaba.....

Poti sa pui o poza aici cu plita sa vad si eu, ca am ramas curios din topicul cu plitele daca mai stii......

cand ajung acasa diseara

inca nu am probat cu bareta ca nu a picat nimic

Editat de dani502017
Link spre comentariu
Vizitator cata82

Dar chiar atat de mult vi se pare 600$? Dupa ce am tot auzit despre problemele pe care le-au avut altii din cauza ca au postat

Sa te vad si pe tine "cipri_mury" cand o sa ai o firma sau un PFA in domeniu si ABIA APOI SA ITI DAI CU PAREREA!!!

600$ chiar este mult pentru anumiti depanatori unde chiar nu exista "vad"!

Oare sti cat se plateste impozitul pe profit?!

Oare sti cat se plateste CAS-ul?!

Oare sti cat cere un contabil?!

Oare sti cat cere un angajat?!

Editat de cata82
Link spre comentariu

Eu vad ce aparatura isi cumpara unii colegi de aici care spun ca traiesc doar din reparatii si de aceea am spus ca nu mi se pare chiar asa mult 600$.Cat declara fiecare habar n-am si oricum nu este treaba mea.Dar tin minte ca tocmai cu tine am discutat pe tema asta destul de recent asa ca nu merita sa reluam discutia.

Link spre comentariu
Eu mi-am facut unul dintr-um microscop digital ordinar de vre-o 30 € ( am si uitat cat a fost exact ) , si o lampa de iluminat cu brat mobil si talpa mai greuta si stabila ,

la care am taiat suportul pentru bec si am legat microscopul la capat cu ajutorul a 2 coliere din plastic .

Este foarte practic datorita bratului mobil care poate fi pozitionat oricum .

L-am izolat cu folie de aluminu autoadeziva pentru al proteja de temperaturile ridicate

de la statia Bga , atunci cand il mai foloseam chipurile ca si “CCD camera “

post-175594-0-22875100-1491163560_thumb.jpg

post-175594-0-03916900-1491163569_thumb.jpg

Link spre comentariu

Eu mi-am facut unul dintr-um microscop digital ordinar de vre-o 30 € ( am si uitat cat a fost exact ) , si o lampa de iluminat cu brat mobil si talpa mai greuta si stabila ,
la care am taiat suportul pentru bec si am legat microscopul la capat cu ajutorul a 2 coliere din plastic .
Este foarte practic datorita bratului mobil care poate fi pozitionat oricum .
L-am izolat cu folie de aluminu autoadeziva pentru al proteja de temperaturile ridicate
de la statia Bga , atunci cand il mai foloseam chipurile ca si “CCD camera “

Din ce vad in poze pare sa aibe distanta de lucru destul de mare, ceea ce la microscoapele astea nu am intilnit asa ceva, ati facut cumva vre-o modificare pe la lentile?

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Nu am facut vreo modificare doar am scos plasticul de dispersie a luminii .

E un Dnt Digimicro .
factorul de marire e x200 , 1,3 Mp asta mai retin ,cred ca-l am de vreo 6-7 ani .
Softul e Micro capture ce are si posibilitatea de reglare a intensitatii luminii ledurilor .
Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Nu am facut vreo modificare doar am scos plasticul de dispersie a luminii .

Foarte interesant, eu am avut 3 modele diferite, tot de 25-30$, dar la imaginea marita pe care o aveti dvs pe monitor, toate aveau distanta de lucru de maxim 10mm, iar la dvs este 50-100mm, ceea ce am vazut doar la microscoapele Dino-Lite

Link spre comentariu

Incearca si schimba softul dar pastreaza driverul si fa niste probe .

P.S. Nu va mai adresati va rog la persoana a -3-a .

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Deci am revenit,cum spunea colegul Orgasmo KL5T3067 pare sa fie cu probleme,am decuplat alimentarea spre acest IC si 1,2V a revenit.

Am masurat spre masa si acest integrat are 1 ohm spre masa.Problema e ca are 2 randuri sub capsula deci putin mai greu de schimbat decat ISL.

Astept pareri.

Link spre comentariu

Dificultatea schimbari chipului la T con –ul RUNTK 5351TP ZA nu vine doar din faptul

ca KL5T3067 are 2 randuri de pini , ci si din cauza ca boardul este nemarcat , de aceea inainte de orice operatie trebuie ca boardul sa fie marcat perfect in jurul chipului cu fasii de aluminiu autoadezive .

Dezlipiti chipul cu aer cald si flux ,curatati bine locul cu tresa absorbanta , dupa curatati cu isopropilic , folosind bete cu vata pentru a nu deranja folia autoadeziva de pe pozitie .

Aplicati un start de flux pe toata suprafata si treceti cu atentie cu bila de fludor de jur imprejur peste padurile de contact , astfel incat dupa purtare bilei de fludor pe pinii de contact se se observe reliefarea fludorului pe fiecare din pini interiori si exteriori .

( Folositi SnPb 63/37 fludor cu plumb , obisnuit )

Pentru masa GND pinul din din mijloc , se ia cu varful letconului o cantitate infima de fludor si se uniformizeaza perfect ,astfel incat privit sub lupa , microscop …etc stratul depus sa

formeze o suprafata perfect neteda , insesizabila mai mult in scopul de a inlocui aliajul

Pbfree cu aliaj cu plumb .

Surplusul de fludor din mijloc se indeparteaza cu atentie sa nu se ajunga la pini exteriori ,

cu tresa absorbanta facuta in forma literei L. (indoita de la varf circa 4-5 mm la 90 grade).

Aplicati exact acelasi tratament si chipului KL5T3067

Se curata din nou zona cu izopropilic , se da cu flux , pe suprafata de lipit

de pe T-con si pe chip .

Se pozitioneaza chipul perfect si se lipeste cu

statia de aer cald la 450 grade cu debitul de aer redus pe undeva la 5-6 si miscari foarte fine circulare , pana cand se observa lichfierea fludorului si caderea componentei ordonat pe paduri .

In practica componenta se mai incapataneaza sa se miste , din cauza jetului de aer ,

daca ramane oarecum pe pozitie nu va impacientati , continuati procedura pana la lichefierea aliajului , iar aceasta se va trage frumos pe pozitie .

Curatati chipul si zona lipite cu isopropilic , jet de aer de la compresor sau statia de aer , verificati , inca o data sub lupa sau microscop suprafata lipita cat si paralelismul perfect

fata de placa pe toate cele 4 laturi si cam asta e .

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Eu am schimbat isl-ul cu aer cald fara sa m-a complic chiar am depasit temperatura 270* cum scrie in datele ic-ului la-m incins de a scos draci din el merge fara probleme isl-ul tensiunile 99% corecte cu acea modificare la r 000 <100 asa am aflat pe multe postari ca ar trebui schimbata nu am mai riscat sa revin la r 000 ...altă problema este in continuare ...integratul max9684a se incinge grav in cel mult 10 secunde depaseste 60 grade si nu am de unde sa-l iau ...m-a refer la noi in tara ca altfel este disponibil pe alte site-uri dar dureaza mai bn de o luna....in cazul tv-ului imaginea apare in regula cu exceptia unor valuri  in acele secunde cît am riscat cu max-ul incins dupa aceia nu am fortat nota astept sa apara de undeva cat se poate de repede un

max 9684A ETN,,,XXXX 

stie cineva unde-l gasesc in tara la noi???

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări