Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

conectare vu-metru led la amp bridge

dem3ntor

Postări Recomandate

• Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dxxx

4

• dem3ntor

3

• validae

2

• Electronicserver

1

Top autori în acest subiect

Depinde ce vrei să indice, nivelul semnalului la intrarea amplificatorului, sau puterea livrată de amplificator. Cum astea două sunt proporționale, aș recomanda montarea lui la intrarea amplificatorului și calibrarea astfel ca să indice cu leduri roșii nivelul de supramodulare.

Link spre comentariu

Nu prea e acelasi lucru. "Supramodularea" la iesire este foarte rar provocata de aceeasi "supramodulare" de la intrare.

Aducerea in limitare sau clipping se produce din cauza amplitudinii intrarii. Metoda propusa nu e cea mai buna.

As propune un sumator cu un opamp. Iesirea lui aplicata Vumetrului. Alimentare simetrica pentru opamp.

Link spre comentariu

Poate nu inteleg eu bine...

1. iesirea celor doua amplificatoare in punte este in antifaza, asta este principiul de functionare - deci un sumator ar trebui sa dea semnal zero.

2. folosirea semnalului de la intrare va necesita amplificare, nu prea are rost.

3. cred ca optim ar fi sa folosesti semnalul de la iesirea unuia dintre cele doua amplificatoare in punte (un pol) si tensiunea mediana (al doilea pol).

Link spre comentariu

Dacă inițiatorul nu dă informații suficiente, probabil că nici nu va primi întotdeauna unele potrivite. Eu indicasem ca o variantă montarea VU-metrului pe intrarea amplificatorului și reglarea sensibilității lui astfel ca să se evite aplicarea unui semnal exagerat, care să ducă la ,,clipping,, sau la distorsiuni mari, poate chiar distrugerea difuzorului utilizat. Asta în cazul unui VU-metru sensibil, nu unul care se alimentează din semnalul de ieșire....

Link spre comentariu

Da, si inca este posibil sa ai dreptate. Mie mi s-a parut ca are ceva cu conectare la semnal mare.

Ideea este insa ca noi ne chinuim sa dam solutii dupa ce ni se pare ca ar fi cerinta autorului, in loc sa primim detalii precise si concrete direct de la sursa.

Din pacate nu multe, ci aproape as zice majoritatea postarilor te lasa sa ghicesti ce anume se doreste. Cred ca ar fi si o forma de respect - pentru cine isi pierde timpul sa dea lamuriri - ca OP sa prezinte corect si complet situatia, nu sa trebuiasca sa tragi detalii cu clestele...

Link spre comentariu

salut,

vu metrul intentionez sa-l montez conectat la iesirea amplificatorului.

dar, cum este un amplificator in punte nu stiu de unde sa culeg semnalul pe care trebui sa-l aplic vu metrului.

am ales varianta aceasta deoarece amplificatorul este cuplat la 2 boxe de putere mai mica decat puterea amplificatorul.

vreau sa reglez acest vu metru ca ledurile 'rosii' sa se aprinda la o estimare apropiata de puterea auportata de aceste boxe.

multumesc!

Link spre comentariu

Atunci folosesti ce am zis eu:

"3. cred ca optim ar fi sa folosesti semnalul de la iesirea unuia dintre cele doua amplificatoare in punte (un pol) si tensiunea mediana (al doilea pol)."

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări