dan cod Postat Martie 29, 2017 Partajează Postat Martie 29, 2017 Bineînțeles. E plin de staburi de 3,3V iar echivalent la tranzistor cu gramada Link spre comentariu
winstyle Postat Martie 29, 2017 Partajează Postat Martie 29, 2017 Pentru tranzistor ,dacă te referi la 2SA881 , se poate folosi și BD138 sau BD140 sau alt tranzistor PNP . Ai grijă cum il lipești pe placă ,să nu il pui invers . In locul regulatorului acela , poți folosi și unul SMD de pe plăci de DVD-uri ,dacă ai ,sau de la vreun TV LCD pe care il păstrezi pentru piese , lipind niște fire pe terminalele regulatorului ca să le ''lungești '' . Evident , unul de 3,3 volți . Link spre comentariu
Marian Roman Postat Martie 30, 2017 Autor Partajează Postat Martie 30, 2017 Pentru tranzistor ,dacă te referi la 2SA881 , se poate folosi și BD138 sau BD140 sau alt tranzistor PNP . Ai grijă cum il lipești pe placă ,să nu il pui invers . In locul regulatorului acela , poți folosi și unul SMD de pe plăci de DVD-uri ,dacă ai ,sau de la vreun TV LCD pe care il păstrezi pentru piese , lipind niște fire pe terminalele regulatorului ca să le ''lungești '' . Evident , unul de 3,3 volți . Din pacate regulator nu am de unde, numai daca se gaseste in comert ceva asemanator. Link spre comentariu
adydep Postat Martie 30, 2017 Partajează Postat Martie 30, 2017 Atunci realizati un stabilizator cu LM317,sau cu tranzistor serie. Link spre comentariu
Marian Roman Postat Martie 30, 2017 Autor Partajează Postat Martie 30, 2017 As putea pune unul din asta? http://www.adelaida.ro/lp2950-33lpe3-3v3-100ma-to92.html Link spre comentariu
adydep Postat Martie 30, 2017 Partajează Postat Martie 30, 2017 Foarte bun.Eu am înțeles că nu găsiti... Link spre comentariu
Marian Roman Postat Martie 30, 2017 Autor Partajează Postat Martie 30, 2017 Foarte bun.Eu am înțeles că nu găsiti... la o simplă căutare pe nenea Gogu nu găseam nimic in România Link spre comentariu
Marian Roman Postat Martie 30, 2017 Autor Partajează Postat Martie 30, 2017 Cand am montat in circuit 2SB834 s-a ars tranzistorul (in 3 secunde frigea) Link spre comentariu
winstyle Postat Martie 30, 2017 Partajează Postat Martie 30, 2017 Cred că este ars și finalul audio . Tensiunea de alimentare trece prin 2SB834 și ajunge la finalul audio ? Link spre comentariu
Marian Roman Postat Martie 30, 2017 Autor Partajează Postat Martie 30, 2017 Cred că este ars și finalul audio . Tensiunea de alimentare trece prin 2SB834 și ajunge la finalul audio ? Nu sb834 s-a ars, ci tranzistorul de langa. finalul audio este nou. o treba care trebuia sa fie relativ simpla, deja devine banala. rezistenta de100 ohm si tranzistorul se incing tare de tot Link spre comentariu
winstyle Postat Martie 30, 2017 Partajează Postat Martie 30, 2017 Scoate acel tranzistor din circuit și verifică dacă ai scurtcircuit pe traseul de 3,3 volți cu multimetrul setat pe scala de 200 ohmi ( daca ai digital ) .Evident, cu alimentarea deconectată . Dezlipește firul de plus de la baterie . Dacă nu există scurtcircuit , măsoară tensiunea de la ieșirea regulatorului de 3,3 volti ( presupun că l-ai schimbat) , cu acel tranzistor deconectat . Verifică și temperatura regulatorului la cuplarea alimentării . La cum se manifestă , mi-e teamă că ar putea fi defect controller-ul acela alimentat cu 3,3 volți . Verifică și condensatorul de 220 microfarazi și 10 volți ,care filtrează tensiunea de 3,3 volți .Eventual , schimbă-l direct cu unul de 16 volți sau 25 volți , cu aceeași capacitate . Link spre comentariu
Marian Roman Postat Martie 30, 2017 Autor Partajează Postat Martie 30, 2017 Scoate acel tranzistor din circuit și verifică dacă ai scurtcircuit pe traseul de 3,3 volți cu multimetrul setat pe scala de 200 ohmi ( daca ai digital ) .Evident, cu alimentarea deconectată . Dezlipește firul de plus de la baterie . Dacă nu există scurtcircuit , măsoară tensiunea de la ieșirea regulatorului de 3,3 volti ( presupun că l-ai schimbat) , cu acel tranzistor deconectat . Verifică și temperatura regulatorului la cuplarea alimentării . La cum se manifestă , mi-e teamă că ar putea fi defect controller-ul acela alimentat cu 3,3 volți . Verifică și condensatorul de 220 microfarazi și 10 volți ,care filtrează tensiunea de 3,3 volți .Eventual , schimbă-l direct cu unul de 16 volți sau 25 volți , cu aceeași capacitate . problema e ca nu mai am nicio tensiune dupa ce am scos acel tranzistor din circuit. condensatorii i-am schimbat pe aproape toti inainte Link spre comentariu
winstyle Postat Martie 30, 2017 Partajează Postat Martie 30, 2017 Nici pe cea de 3,3 volți dată de regulator ? Link spre comentariu
Marian Roman Postat Martie 30, 2017 Autor Partajează Postat Martie 30, 2017 Nici pe cea de 3,3 volți dată de regulator ? nu, tensiunea este intrerupta de dioda d2 din circuit Link spre comentariu
winstyle Postat Martie 30, 2017 Partajează Postat Martie 30, 2017 Nu acolo se măsoară tensiunea dată de regulator . Măsoară direct pe ieșirea regulatorului . Intre ieșirea regulatorului și masă . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum