ice:>) Postat Mai 13, 2007 Partajează Postat Mai 13, 2007 buna baietii , din nou eu.ma gandeam intr-o zi cu un prieten cum ar fi sa tragem net....wirless prin unde radio..Sa explic...io acum stau undeva la tara parintii mei sau mutat prin 95...majoritatea timpului eu il petrec la Iasi.problema ar fi asta : -Vrem internet....!!!!sustin cei mai multi consateni printre care si io ....Asa.prb e emisia recepia..Io am dintr-o carte mai veche scrisa de un radioamator diferite montaje..cu tot cu schemele de cablaje daca o sa doriti pot sa dau si imagini prb e:-Cum se leaga emitatorul si receptorul la placa de retea....ce fel de releu ar trebui instalat pt emisie receptie...fara obstacole..Distanta intre noi e cam mare.Si ultia cam care ar fi latimea de banda la care asi putea sa fac un transfer mare de date de pe un server la 20de useri...O sa ziceti ca am un scop comercial...da ganditiva ca toate firmele cu care am vb spun ca unu nu s-ar merita investitia si doi nu au nr de utilizatori doriti.....Deci in concluzie o cauza moarta ...Ori ce fel de documentatie e bine venita..sunt curios de viteze de transfer viteze maxime nr. de utilizatori...montaje, experimente echipamente ori ce...daca nu incalc regulile site-ului....daca da imi cer scuze si nu sw va mai repeta dac totusi aveti asa ceva in subordine puteti sa-mi trimiteti idei si proiecte finite pe pm...pls... Link spre comentariu
Blind Postat Mai 13, 2007 Partajează Postat Mai 13, 2007 Cu riscul de a-ti taia avantul, Nu poti folosi statiile de emisie-receptie pentru transmisii de date. Cantitatea de informatie este destul de mare si ai nevoie de frecvente mari pentru a putea sa transmiti atata informatie. Ca sa iti dau un exemplu, wi-fi merge pe la 2,4giga hertzi. (parca atat imi aduc aminte ca era frecventa).Distante mari pt wireless poti obtine folosind antene directionale, care sa se vada una pe alta.Nu se merita sa iti bati capul cu asa ceva (way over your head, mine too). Te duci frumos si cumperi doua placi de retea wi-fi, la care sa poti conecta antene directionale, iti faci si o mica instalatie de paratrasnet mai sus de ele, le pui astfel incat sa se vada si incepi sa te joci....Distante mai mari de 4km (si asta cu greu obtinuta) nu prea am auzit sa se fi realizat, fara sa aiba probleme de pierdere a pachetelor, etc. (cauta mai multe pe wikipedia).Adminii de la hardware/software si alti cativa useri sunt muult mai in masura sa iti raspunda la problema ta.PS: Maine acolo iti vei regasi topicul Link spre comentariu
Blind Postat Mai 14, 2007 Partajează Postat Mai 14, 2007 simmy cumva ti s-a intamplat si tie ca ultimele pagini din numarul asta sa lipseasca...? Link spre comentariu
ph3e4r Postat Mai 14, 2007 Partajează Postat Mai 14, 2007 Nu poti sa faci ceva pe distante mari decat daca foloseste niste ap-uri pe post de repetor sau cumperi o "frecventa" (nu sunt sigur ca asta e termenul) dar un asemenea lucru nu e rentabil pentru 20 de clienti. Daca aveti telefonie in sat recomand ceva de la romtelecom. Link spre comentariu
MifTy Postat Mai 14, 2007 Partajează Postat Mai 14, 2007 mai bine iei un abonament ADSL de la romtelefon, cumperi o vechitură gen p3 la 4-500 de mhz, cu vre-o 128 de rami, la care adaugi 2 plăci de reţea, şi pe care-l foloseşti ca router...asta dacă de la rtl nu primeşti vre-un router ADSL, direct...o să vă jucaţi apoi de-a întinsul "sârmelor"... success... şi multă bere :Dmai bine dă nişte amănunte: câţi sunteţi, ce distanţă e între cei mai depărtaţi 2 reţelişti... chestii de-astea...(dacă-l mituiţi cu destulă bere, s-ar putea ca ph3e4r să fie dispus să vină la faţa locului, şi să vă spună mai multe... ) :partyman: :supz: Link spre comentariu
ice:>) Postat Mai 15, 2007 Autor Partajează Postat Mai 15, 2007 dap problema ... raza ar fi de vreo 6 km...Stiu o sa spuneti ca e eimposibil ...dar , e cineva care sustin ca niste cunostinte de a lui a reusit transfer wirless pe o ditanta de 10 km.... sustine nu am vazut , nu-i cunosc.... dar totusi se pare ca treaba merge...Intrebare poate fi posibil?Totusi pt unde de 2.4 ghz mi se pare cam mica distanta nu se pot pune ceva amplificatoare de semnal ?? relee??? un releu de televiziune ar influenta cumva asta daca e prin preajma?? Daca sar mari puterea de emisie??? cica persoanele respective isi fabrica singure aparatele de emisie receptie... nu vreau sa vb prostii dar asa mi sa zis daca pastram samburele de adevar(legenda) ceva ceva tot tre sa fie...intrebarea e ce;)Deci teoretic nu ar fi posibil dar practic????Cineva mai experimentat pe ce distanta a reusit transmisia si la ce transfer de date???cablu...sincer nu m-asi implica in o asa chestie pe langa montarea anevoioasa aprobari de la primarie peste aprobari intemperii , switch-uri alimentatoare s.a.m.d. sincer e mai viabil un wirlesssi numi spuneti ca e imposibil doar traim intr-o era a informatiei si tehnologiei plina de inovatii...) sau asa imi place sa ma mint cateodata... Link spre comentariu
ciup Postat Mai 15, 2007 Partajează Postat Mai 15, 2007 Cauta pe You Tube era un toturial chiar lam vazut recent cum iti poti face rost de Internet WiFi "pe naspa" vorba vine nu mai stiu linku dar daca cauti sigur gasesti ar fi bine sa incerci si recomandat pentru ca asa cum zice si Blind Internet Wireless la distante asa mari ai sanse doar cu WiFi Link spre comentariu
MifTy Postat Mai 15, 2007 Partajează Postat Mai 15, 2007 ia faceţi calculul rentabilităţii...sunt de rezolvat o grămadă de probleme, nu aveţi în spate vre-o firmă să vă sponsorizeze cercetările, şi la final, o să ajungeţi la concluzia că puteaţi cu banii ăia să faceţi o reţea cablată de 3 ori, şi la o viteză mai mult decât mulţumitoare...problema principală în cazul reţelei cablate e... cablul!adică integritatea lui (să nu vă imaginaţi că nu vor fi "binevoitori" care să nu vă uşureze de cabluri...)ciup, "toturialul" ăla era făcut de vre-un gagiu în statele unite, canada, sau franţa/anglia/germania/ceva_din_europa_de_vest???nu face 2 bani: în ţările pomenite reţelele wifi sunt binecunoscute de ani buni... şi există destule hotspoturi neprotejate, sau slab protejate, de unde să iei internet moca... Link spre comentariu
ciup Postat Mai 16, 2007 Partajează Postat Mai 16, 2007 Asa-i cum zici , era din SUA dar na totusi nici cu cablu nar fi chiar o rezolvare HOME-MADE , iti vine rau pe atata distanta cu cablu si plus ca vb ta mai is "binevoitori" ce "au nevoie" de cabluri in caz ca nu le ascunzi si nu poti face asta nici in pamant si nici pe vreun stalp ca nu iti da nimeni voie sa-i folosesti stalpii Link spre comentariu
ph3e4r Postat Mai 16, 2007 Partajează Postat Mai 16, 2007 Pe distante de pana la 10-12 km se pot stabili linkuri cu echipamente wireless (si 2,4 si 5,8ghz) intrebarea se vad cele doua locatii? Se pot pune boostere dar imbunatatirea nu e asa de mare si costa mult asa ceva. Mi se pare cam de domeniul SF sa isi construiasca singuri echipamentele dar poate un coleg mai experimentat in electronica ne poate spune daca e posibil.Ca sa acoperi o raza de 6km iti trebuie o locatie mai inalta decat orice punct din zona ta. Plus ca este destul de costisitor asa ceva ca pret.Mai puteti face o inginerie:in zonele de maxim interes faceti un POP wireless din care plecati cu cablu ftp. Link spre comentariu
MiniTehnicus Postat Mai 18, 2007 Partajează Postat Mai 18, 2007 Un articol care se ocupa de realizarea unei retele wireles : http://www.radioamator.ro/articole/view.php?id=127 Dar pentru a realiza distributia mai departe trebuie sa ai un provider de internet. Care este distanta intre IASI si comuna unde stai acum? Daca este in limita de 10km ai putea incerca un link directional wireless intre cele 2 puncte iar in oras te poti conecta la internet prin cablu utp, adsl in functie de distribuitor. Daca la tara ai posibilitatea sa te conectezi la adsl de la romtelecom se poate obtine modem cu 4 iesiri unde se pot conecta 4 calculatoare distincte cu care se pot realiza 4 retele cu care se obtine acoperire mai buna a zonei . Ultima varianta este internet prin satelit, aici ai documentatia necesara: http://www.lamit.ro/internet-prin-satel ... ay-fix.htm Insa ia in considerare costul minim al echipamentelor pentru fiecare abonat de 200-300Euro plus abonamentul catre provider. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum