Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Arduino PWM frecventa ajustabila

T.Sorin

Postări Recomandate

Salut ,

Am tot cautat despre semnalul PWM creat de acest microcontroller , ma refer la placa Arduino Uno , si am un proiect in care am nevoie , prin conectarea la aceasta placa , un piezo ( speaker ) sa traduca un semnal de o anumita frecventa. Adica mai precis , in codul respectiv incarcat pe placa , pe un pin digital la care este conectat si piezo-ul si care este PWM , sa emita un semnal de o frecenta deja scrisa in cod , spre exemplu 100 Hz , 300 , Hz , 342 Hz. Este posibila realizarea acestui proiect ?

speaker2_fritzing.png

Editat de T.Sorin
Link spre comentariu

Frecventa PWM Arduino este:

The frequency of the PWM signal on most pins is approximately 490 Hz. On the Uno and similar boards, pins 5 and 6 have a frequency of approximately 980 Hz. Pins 3 and 11 on the Leonardo also run at 980 Hz.

Cum a spus si Liviu, libraria tone si derivatele este calea usoara.

Editat de mars01
Link spre comentariu

Cu un pic de analiza etimologica cred ca se poate ajunge la concluzia ca biblioteca si librarie semnifica acelasi lucru doar ca le-am desemnat noi sensuri diferite.

Altfel ar trebui sa le chemam functionerii sau functioneroteci.

Revenind la subiect, se poate modifica frecventa PWM de la Arduino, se poate si mari si micsora, dar pentru generarea de sunete nu prea are sens, intrucat PWM-ul ca si concept variaza factorul de umplere..

Editat de one
Link spre comentariu

In limba romana, biblioteca e locul de unde imprumuti carti, libraria de unde le cumperi. Prin analogie, biblioteca de functii e locul de unde "imprumuti" functiile necesare.

"Barbarismul" e generat de semnificatia cuvantului englez "library" = biblioteca.

Traducerile corecte ar fi biblioteca <-> library, librarie <-> bookstore/bookshop.

Eu sunt convins ca si tu si Marius stiti asta si ca folositi librarie din comoditate. Comentariul meu n-a fost "trebuie sa zici biblioteca" si "eu as fi zis biblioteca".

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări