T.Sorin Postat Martie 27, 2017 Partajează Postat Martie 27, 2017 (editat) Salut ,Am tot cautat despre semnalul PWM creat de acest microcontroller , ma refer la placa Arduino Uno , si am un proiect in care am nevoie , prin conectarea la aceasta placa , un piezo ( speaker ) sa traduca un semnal de o anumita frecventa. Adica mai precis , in codul respectiv incarcat pe placa , pe un pin digital la care este conectat si piezo-ul si care este PWM , sa emita un semnal de o frecenta deja scrisa in cod , spre exemplu 100 Hz , 300 , Hz , 342 Hz. Este posibila realizarea acestui proiect ? Editat Martie 27, 2017 de T.Sorin Link spre comentariu
Liviu M Postat Martie 27, 2017 Partajează Postat Martie 27, 2017 Ar fi analogWrite, dar nu stiu daca poti varia frecventa (PWM inseamna, de fapt, varierea factorului de umplere). Daca ai "destul timp", poti implementa o rutina in care sa comuti un pin cu frecventa care-ti trebuie. Mult mai bine ti se potriveste functia tone. Link spre comentariu
mars01 Postat Martie 27, 2017 Partajează Postat Martie 27, 2017 (editat) Frecventa PWM Arduino este: The frequency of the PWM signal on most pins is approximately 490 Hz. On the Uno and similar boards, pins 5 and 6 have a frequency of approximately 980 Hz. Pins 3 and 11 on the Leonardo also run at 980 Hz. Cum a spus si Liviu, libraria tone si derivatele este calea usoara. Editat Martie 27, 2017 de mars01 Link spre comentariu
T.Sorin Postat Martie 27, 2017 Autor Partajează Postat Martie 27, 2017 (editat) Multumesc , voi studia materialul propus. Editat Martie 27, 2017 de T.Sorin Link spre comentariu
Liviu M Postat Martie 27, 2017 Partajează Postat Martie 27, 2017 (editat) Cum a spus si Liviu, libraria tone Imi pare rau, eu n-am zis asa ceva. Eu am zis functia, dar daca ziceam, ziceam biblioteca. Editat Martie 27, 2017 de Liviu M Link spre comentariu
one Postat Martie 28, 2017 Partajează Postat Martie 28, 2017 (editat) Cu un pic de analiza etimologica cred ca se poate ajunge la concluzia ca biblioteca si librarie semnifica acelasi lucru doar ca le-am desemnat noi sensuri diferite. Altfel ar trebui sa le chemam functionerii sau functioneroteci. Revenind la subiect, se poate modifica frecventa PWM de la Arduino, se poate si mari si micsora, dar pentru generarea de sunete nu prea are sens, intrucat PWM-ul ca si concept variaza factorul de umplere.. Editat Martie 28, 2017 de one Link spre comentariu
Liviu M Postat Martie 28, 2017 Partajează Postat Martie 28, 2017 In limba romana, biblioteca e locul de unde imprumuti carti, libraria de unde le cumperi. Prin analogie, biblioteca de functii e locul de unde "imprumuti" functiile necesare. "Barbarismul" e generat de semnificatia cuvantului englez "library" = biblioteca. Traducerile corecte ar fi biblioteca <-> library, librarie <-> bookstore/bookshop. Eu sunt convins ca si tu si Marius stiti asta si ca folositi librarie din comoditate. Comentariul meu n-a fost "trebuie sa zici biblioteca" si "eu as fi zis biblioteca". Link spre comentariu
nico_2010 Postat Martie 28, 2017 Partajează Postat Martie 28, 2017 Cred ca este timpul sa incetati. Link spre comentariu
T.Sorin Postat Aprilie 22, 2017 Autor Partajează Postat Aprilie 22, 2017 Mult mai bine ti se potriveste functia tone. Am rezolvat problema cu functia tone indicata de dumneavoastra . Va multumesc. -> https://www.arduino.cc/en/reference/tone Syntaxtone(pin, frequency) tone(pin, frequency, duration) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum