fritz_vali Postat Martie 26, 2017 Partajează Postat Martie 26, 2017 (editat) Va salut! Zilele acestea am imbunatatit un amarat de sistem trust sp-3400. Am inlocuit radiatorul cu unul mai bun(de fapt primul radiator era un fel de tabla din aluminiu; nici nu il pot numi radiator). Iar acum urmeaza sa ii inlocuiesc puntea redresoare si transformatorul. Poate o sa va intrebati de ce fac atatea modificari. Raspunsul este, datorita integratelor. Amplificarea e compusa din doua tda2030 pentru sateliti si un tda2050 pentru subwoofer. Amplificarea, clar, e limitata de radiator si o gluma de transformator(cel original are 2 ori 13Vca la 0,5A) ce urmeaza sa il inlocuiesc cu unul de 2 ori 12Vca la 3A. Diodele originale din puntea redresoare sunt 1N4001 iar eu urmeaza sa le inlocuiesc cu diodele acestea: 2 ori HER503, ER304 si UF5402G. Din cate stiu eu acestea fiind diode rapide nu ar trebui sa fie probleme pentru utilizarea in puntea redresoare. Totusi ca sa am siguranta ca nu am probleme(cu toate ca am verificat in datasheet pentru fiecare dioda in parte) intreb daca o sa am probleme in vreun fel cu aceste diode. Am pus link , mai jos, cu diodele. Editat Martie 26, 2017 de fritz_vali Link spre comentariu
PINTI Postat Martie 26, 2017 Partajează Postat Martie 26, 2017 Da, schimbarea acelor diode este necesara. Trebuie ceva de 2A.. Merge ce ai enumerat mai sus. Link spre comentariu
elmar Postat Martie 26, 2017 Partajează Postat Martie 26, 2017 Nu prea e bine să pui diode diferite într-o punte redresoare...caută 4 diode identice 1 Link spre comentariu
fritz_vali Postat Martie 26, 2017 Autor Partajează Postat Martie 26, 2017 (editat) Observ ca mi-au scapat niste diode(LH3A05) ce par de 3A si sunt identice(am 4 bucati). Nu prea am gasit datasheet detaliat la astea. Deci trebuie sa am diode identice pe puntea redresoare. E bine de stiut. Pana la urma e bine ca am intrebat. Editat Martie 26, 2017 de fritz_vali Link spre comentariu
PINTI Postat Martie 26, 2017 Partajează Postat Martie 26, 2017 Pune acele diode si ai rezolvat problema. 1 Link spre comentariu
fritz_vali Postat Martie 27, 2017 Autor Partajează Postat Martie 27, 2017 (editat) Gata, problema sa rezolvat. Sistemul functioneaza perfect. Pe viitor ma gandesc sa fac upgrade la tda uri. Adica sa pun LM1875(pe sateliti cred ca ar fii de ajuns). Editat Martie 27, 2017 de fritz_vali Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum