Kytan666 Postat Mai 13, 2007 Partajează Postat Mai 13, 2007 amplificator auto "audisonik profesional line PW/120"a inceput sa sune rau ....foarte rau , tensiunea data de sursa e in jur de +-20V , sursa e cu SG3524 care comanda 2 tranzistori TO220 ce care nu scrie nimic , sau nu mai scrie nimic ei comanda un fel de "pulse" un fel de choper mic si din secundarul lui pleca in finalide comutare care sunt BDY58finali sunt buni insa am gasit un to220 cu scurt pe o jonctiune l-am inlocuit cu un 2scxxxx nu mai stiu .. ce am gasit la indemana dintr-o sursa (speram la o frecventa de lucru cat mai mare ) cel original ramas pare(dupa masuratori ) bipolar npn ... problema e ca doar partea cu tranz original pare sa lucreze .. se incalzeste putin , cel cu 2sc e rece .. partea de amplificare cu 2 STK465 ... cu aparatul de masura nu pot masura frecventa de iesire din IC poate max 20Kh , osciloscop nu ... n-am idee... ce sa caut ? :weedman: Link spre comentariu
zal Postat Mai 13, 2007 Partajează Postat Mai 13, 2007 Fa-ti o sursa clasica cu traf la +/-30... 35V, si scapi de chinuri. :supz: Link spre comentariu
niq_ro Postat Mai 14, 2007 Partajează Postat Mai 14, 2007 vezi si tu datasheet-ul lu' SG si http://www.niqro.lx.ro/convertor.htm eu am gasit in invertoare mai mult MOS-FET-uri imediat dupa SG, in capsula TO220 :yawinkle: Link spre comentariu
Kytan666 Postat Mai 14, 2007 Autor Partajează Postat Mai 14, 2007 sursa se poate face , chiar am , dar amplificatorul e auto si auto ar trebui sa ramana . niq stiu si eu ca-s mosi dupa sg dar aparatu arata clar la masuratoare bipolar npn poate un mos sa dea ca un npn ? parca n-asi crede .... cu toate ca logic cam asa ar fi ca ataca o rezistenta redusa (care pare un fel de separare galvanica ) nu inteleg cei cu ea acolo am sa fac niste poze...prolema e ca nu am reusit sa gasesc nici o schema asemanatoare , toate sunt cu mosfeti direct din sg sau cu driveri gen BD si dupaia mosfeti .. aici sunt astia to220 care ataca o bobina cu priza mediana si secundarul ei tot cu priza mediana se duce direct in baze la finali de comutatie bdy58asa pot sa incerc sa pun un mos acolo la nimereala dar nu vreau sa am foc de artificii ... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum