Vizitator R2du Postat Mai 13, 2007 Partajează Postat Mai 13, 2007 SalutDoresc sa realizez un montaj care sa imi comande 4 becuri (220 Vac , ~25W)Becurile vor fi de culori diferite, de Ex. rosu,verde,albastru si galben, si trebuie sa se aprinda pe rand facandu-se insa o trecere ( fade out-fade in) de la unul la altul, obtinandu-se astfel un efect de tranzitie a culorilor din rosu in galben, verde si la urma albastru dupa care iar rosu si ciclul se repeta... Teoretic ar semana cu un montaj de lumina dinamica dar procesul este mult mai lent, undeva la 15 secunde de fiecare bec.Poate puteti sa-mi dati cateva sfaturi sau linkuri cu scheme care m-ar putea ajuta.Va multumesc anticipat Link spre comentariu
niq_ro Postat Mai 14, 2007 Partajează Postat Mai 14, 2007 o varianta ar fi cea prezentata in almanahul Tehnium 1986... se foloseste un joc de lumini cu 4 canale, care comanda cate 4 relee carela randul lor comanda 4 scheme cum sunt cele din Tehnium Link spre comentariu
em2006 Postat Mai 15, 2007 Partajează Postat Mai 15, 2007 Efectul pe care-l doresti, dar pentru un singur bec (fade), se poare obtine cu un montaj pe care l-am publicat in "Conex Club" numerele 9 si 10 din 2000. Nivelul de iluminare creste si scade automat nefiind nevoie de comutarea manuala a celor 2 functii cum e la schema din Almanahul Tehnium 1986. Articolul se gaseste si la http://www.emil.matei.ro/ise.php Schema: http://www.emil.matei.ro/img/ise_or4.png Cu putina imaginatie montajul se poate completa pentru a comanda cele 4 becuri dorite in maniera mentionata, de exemplu un circuit secvential cu 4 stari (2 bit) care sa comute iesirea montajului mentionat la 4 becuri, etc. Link spre comentariu
Vizitator R2du Postat Mai 16, 2007 Partajează Postat Mai 16, 2007 Merci pt idei macar acum am un start de unde sa plec. O sa incerc sa realizez ceva si vad ce iese, revin cu rezultatele. Link spre comentariu
MiniTehnicus Postat Mai 29, 2007 Partajează Postat Mai 29, 2007 Sau partea de comanda se realizeaza cu un microcontroler care comanda 4 relee statice Link spre comentariu
Vizitator Handyman Postat Septembrie 11, 2007 Partajează Postat Septembrie 11, 2007 Cum vrei sa fie controlata instalatia? Prin telecomanda? Link spre comentariu
cipcirip Postat Septembrie 12, 2007 Partajează Postat Septembrie 12, 2007 Exista in comert instalatii de pom cu 3-4 siruri de becuri, alimentate independent de un montaj cu triace, montaj care mai are un push-button pt selectie efecte. Daca inlocuiesti triacele cu unele de curent mai mare, dar totusi sensibile pe poarta, vei reusi cu siguranta. Cred ca te-ar costa max 15-20 ron... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum