Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Lumini ambientale

Vizitator R2du

Postări Recomandate

Vizitator R2du

SalutDoresc sa realizez un montaj care sa imi comande 4 becuri (220 Vac , ~25W)Becurile vor fi de culori diferite, de Ex. rosu,verde,albastru si galben, si trebuie sa se aprinda pe rand facandu-se insa o trecere ( fade out-fade in) de la unul la altul, obtinandu-se astfel un efect de tranzitie a culorilor din rosu in galben, verde si la urma albastru dupa care iar rosu si ciclul se repeta... Teoretic ar semana cu un montaj de lumina dinamica dar procesul este mult mai lent, undeva la 15 secunde de fiecare bec.Poate puteti sa-mi dati cateva sfaturi sau linkuri cu scheme care m-ar putea ajuta.Va multumesc anticipat

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• niq_ro

1

• MiniTehnicus

1

• cipcirip

1

• em2006

1

Top autori în acest subiect

o varianta ar fi cea prezentata in almanahul Tehnium 1986... se foloseste un joc de lumini cu 4 canale, care comanda cate 4 relee carela randul lor comanda 4 scheme cum sunt cele din Tehnium

Link spre comentariu

Efectul pe care-l doresti, dar pentru un singur bec (fade), se poare obtine cu un montaj pe care l-am publicat in "Conex Club" numerele 9 si 10 din 2000. Nivelul de iluminare creste si scade automat nefiind nevoie de comutarea manuala a celor 2 functii cum e la schema din Almanahul Tehnium 1986.

Articolul se gaseste si la

http://www.emil.matei.ro/ise.php

Schema: http://www.emil.matei.ro/img/ise_or4.png

Cu putina imaginatie montajul se poate completa pentru a comanda cele 4 becuri dorite in maniera mentionata,

de exemplu un circuit secvential cu 4 stari (2 bit) care sa comute iesirea montajului mentionat la 4 becuri, etc.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 3 luni mai târziu...

Exista in comert instalatii de pom cu 3-4 siruri de becuri, alimentate independent de un montaj cu triace, montaj care mai are un push-button pt selectie efecte. Daca inlocuiesti triacele cu unele de curent mai mare, dar totusi sensibile pe poarta, vei reusi cu siguranta. Cred ca te-ar costa max 15-20 ron...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări