Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

S-a jucat careva cu un receptor Barlow Wadley XCR-30 ?

VAX

Postări Recomandate

• Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• VAX

3

• hpavictor

2

• franzm

2

• Ion_Bumbu

1

Top autori în acest subiect

Am folosit foarte scurt timp unul în România prin '85-86. Ca receptor BC-DX a mers binisor. În benzile aglomerate se "înfunda" repede. Mai ales daca-i puneam antena externa fara preselector bun.

Un prieten radiamator folosea unul aici în Germania si se plângea de intermodulatie si selectivitate redusa. Avea si un FRG-7 de care era multumit.

Link spre comentariu

Am vazut pe net ca se vinde la pret piperat (800$), pentru colectionari. Este interesant principiul de functionare. Cred ca s-ar putea construi un receptor cu frecventa intermediara pe 500 KHz, pentru filtre EMF-500. Cu modulatoare cu dinamica mare si cu modernizari ar merge bine. Schema este bine sa fie studiata.

Link spre comentariu

A trecut vremea la tot ce tine de comunicatiile analogice. Cel mai mult m-a socat trecerea la televiziunea (terestra) digitala. Am multe circuite integrate de la televizoare PAL/SECAM, care nu vor mai fi montate vreodata intr-un televizor. Ma tem ca si radiourile din casa va trebui sa le schimb peste un timp.

Pentru hobby merge sa construiesti un receptor SSB/CW inspirat dupa schema bloc a lui BARLOW WADLEY. Nu se pune problema rentabilitatii. Evident ca folosind alta tehnologie (mixere cu intermodulatii reduse, multe FET-uri, ecanari ca la carte, etc).

@Victor

Este util sa studiezi schemele unor scule de fabrica. Se pot extrage informatii utile (datele unor filtre LC verificate, diverse configuratii interesante, etc). La receptorul dvs se poate ameliora functionarea daca sunt inlocuite unele circuite cu tranzistoare bipolare, cu altele cu JFET-uri de curent mare (de ex. 2N4091, 2N4391). Este mult de lucru si se cam strica aspectul circuitului, dar merita sa incercati. Cu circuite simple, ca la receptorul Gloria (bipolare la Ic=1-2 mA) nu poti sa obtii rezistenta la intermodulatii.

Editat de VAX
Link spre comentariu

@VAX

Grabeste cat poti sa depui documentatia pentru omologarea receptorului cu reactie.

Din pacate si spre bucuria prostilor analogicul dispare din ce in ce mai repede.

Tehnologia de consum se impune.

Editat de mila
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări