Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Programare ATmega128

Vizitator DragosVok

Postări Recomandate

Vizitator DragosVok

Am si eu urmatoarea rugaminte: trebuie sa programez un microcontroler ATmega128 astfel incat sa memoreze temperatura(de la un senzor lm335) din minut in minut timp de 24 de ore si sa comunice printr-o interfata seriala la PC. Nu ma pricep la programare, asa ca ma poate ajuta cineva cu un program (preferabil in c) sau cu niste sfaturi.PS. de la PC trebuie date 2 comenzi: 'r' - read, 'd' - delete.Multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Laci

2

• cosmin_cosmin_1

1

Top autori în acest subiect

De ce folosesti ATmega128? era mai bine un ATmega162, are si RTC, un program gata facut eventual ptr. bani, sfaturi pe gratis :),corectez: ATmega162 nu are ADC, dar un ATmega16 cred ca ar fii deajuns...

Link spre comentariu

daca folosesti "Differential Programmable Gain" poti avea o precizie mai buna a temperaturii citite.Direct,folosind doar conversia analog-digitala, mi se pare ca poti citi cu o precizie de doar o jumatate de grad.

Link spre comentariu
Vizitator DragosVok

Mda....multumesc de idei...sunt abia la inceput si am multe de invatat...de aceea va rog sa-mi spuneti si mie unde gasesc niste tutoriale, niste exemple bine explicate de programare. m-ar interasa niste proiectele simple...stie cineva un link unde sunt bine facute?multumesc

Link spre comentariu

Cel mai bun site despre avr-uri ce am vazut eu pana acum este: avrfreaks.net, acolo gasesti proiecte open source, tutoriale, proiecte complete etc...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări