Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Wattmetru digital - chinezism

norad

Postări Recomandate

Va salut,

Wattmetrul digital din imagini este de tipul care se baga in priza si masoara tensiunea, curentul, energia consumata s.a.

A fost parcat vreo doi ani intr-un sertar (i-au fost scoate bateriile). Astazi i-am pus doua baterii AG13 si l-am bagat in priza. Indica total aiurea. Tensiunea indicata, spre exemplu, este de 130-131V, tensiune care, masurata cu aparatul de masura este de 249-250V.

Nici wattmetrul nu indica cum trebuie. Un cuptor cu microunde consuma, dupa acest chinezism, doar 72W.

As vrea o schema de principiu al acestor aparate, ca sa-mi dau seama daca mai poate fi reparat. In acest moment cred ca aparatul citeste caderea de tensiune pe un rezistor in paralel cu sarcina, si apoi integreaza ceilalti parametri.

Multumesc.

http://i67.tinypic.com/10f2tsh.jpg

http://i66.tinypic.com/2hyyng7.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• norad

3

• itube

2

Top autori în acest subiect

Am intalnit montaje care au alimentarea printr-o dioda, rezistenta de 18k/2w in serie cu un condensator de 0,47micro, ala mare din poza, si care condensator era devalorizat.

In cazul de fata bateriile au rol de memorie pentru o eventuala programare.

Link spre comentariu

Am scos condensatorul, l-am pus pe esr-metru si a aratat 390 nF, in loc de 470nF.

Am pus un condensator WIMA de 470nF 10% 400V (masurat pe esr-metru 489nF) si dispozitivul indica la fel, adica eronat.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări