norad Postat Martie 24, 2017 Partajează Postat Martie 24, 2017 Va salut, Wattmetrul digital din imagini este de tipul care se baga in priza si masoara tensiunea, curentul, energia consumata s.a. A fost parcat vreo doi ani intr-un sertar (i-au fost scoate bateriile). Astazi i-am pus doua baterii AG13 si l-am bagat in priza. Indica total aiurea. Tensiunea indicata, spre exemplu, este de 130-131V, tensiune care, masurata cu aparatul de masura este de 249-250V. Nici wattmetrul nu indica cum trebuie. Un cuptor cu microunde consuma, dupa acest chinezism, doar 72W. As vrea o schema de principiu al acestor aparate, ca sa-mi dau seama daca mai poate fi reparat. In acest moment cred ca aparatul citeste caderea de tensiune pe un rezistor in paralel cu sarcina, si apoi integreaza ceilalti parametri. Multumesc. http://i67.tinypic.com/10f2tsh.jpghttp://i66.tinypic.com/2hyyng7.jpg Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 24, 2017 Partajează Postat Martie 24, 2017 Bateriile sunt noi? Masoara tensiunea bateriilor cu o sarcina de 100 ohmi. Link spre comentariu
norad Postat Martie 24, 2017 Autor Partajează Postat Martie 24, 2017 Bateriile sunt bune. Cu sarcina de 100 ohmi, o baterie indica 1,504V; cealalta indica 1,511V. Link spre comentariu
itube Postat Martie 24, 2017 Partajează Postat Martie 24, 2017 Am intalnit montaje care au alimentarea printr-o dioda, rezistenta de 18k/2w in serie cu un condensator de 0,47micro, ala mare din poza, si care condensator era devalorizat. In cazul de fata bateriile au rol de memorie pentru o eventuala programare. Link spre comentariu
norad Postat Martie 25, 2017 Autor Partajează Postat Martie 25, 2017 Am scos condensatorul, l-am pus pe esr-metru si a aratat 390 nF, in loc de 470nF. Am pus un condensator WIMA de 470nF 10% 400V (masurat pe esr-metru 489nF) si dispozitivul indica la fel, adica eronat. Link spre comentariu
itube Postat Martie 25, 2017 Partajează Postat Martie 25, 2017 Ce valoare are tensiunea de alimentare pe condensatorii electrolitici ? Ce rol are semireglabilul din poza ? Exista in schema un TL431 ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum