Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

LG 32lb561b nu se lumineaza display

misterio

Postări Recomandate

Vizitator dani502017

Nu puneti o poza si cum arata televizorul cu blocul de alimentare atasat si cu restul montajului?

Doamne, mare e gradina ta!!

eu i-am zis ca fac pariu cu el ca schimb toate ledurile si el nu termina nebunia aia de acolo :rade:

Link spre comentariu

Metoda invaziva,dar interesanta...cu toate ca sunt adept al modificarilor(n-am cumparat niciodata triploare verzi,SMR40200,TDA3576,TDA3650,etc),la asa ceva chiar nu m-am gandit,din cauza volumului mare de munca,dar si a faptului ca se lucreaza cu curenti mari(se macelaresc si baretele...);in plus se adauga si costul sursei.

Metoda mea e mult mai fina,si lucreaza cu curenti mici,si nici nu distruge baretele-oricand se doreste se revine la forma initiala.

Eu va dau o metoda ...tare de tot,si scapati de probleme.Construiti schema "tester de leduri",pe care o alimentati la 220V printr-un releu,controlat de tensiunea de stand-by.Ca sa nu apara cumva faza,folositi 2 condensatoare de 0,82uF,cate unul pentru pe fiecare linie de alimentare.

Releul poate fi montat si serie cu ledurile,cum va convine.

Si o sa mearga televizorul ala pana la ultimul led .

http://www.elforum.info/topic/123745-tv-digihome-led-32-hd/

Editat de Andrei Tabacaru
Link spre comentariu

Panoul din poza nu este de la un 32LB561B ci probabil de la o varianta de 42LBxxxx, din poza se vede ca are circa 60 leduri pe care zice-ti ca le pune-ti in paralel. Un calcul simplu al curentului in caz de consum 0,15A pe led rezulta 60x0,15=9A, sau la 0,2Ax60=12A, nu vi se pare ca nu este ok fara sa mai tin cont de firele de legatura care pot aprinde televizorul la acest curent? Mai afirmati ca alimentati la 4V, pai la 4V un led de 6V nu se deschide iar unul de 3V se face praf.Ati incercat sa vedeti cum se modifica curentul prin led in functie de tensiunea de alimentare? Eu zic sa faceti acest test din sursa de laborator cu tensiune regalabila si un ampermetru serie si dupa aceea mai vorbim.

Metoda invaziva,dar interesanta...cu toate ca sunt adept al modificarilor(n-am cumparat niciodata triploare verzi,SMR40200,TDA3576,TDA3650,etc),la asa ceva chiar nu m-am gandit,din cauza volumului mare de munca,dar si a faptului ca se lucreaza cu curenti mari(se macelaresc si baretele...);in plus se adauga si costul sursei.

Metoda mea e mult mai fina,si lucreaza cu curenti mici,si nici nu distruge baretele-oricand se doreste se revine la forma initiala.

Domnule Tabacaru, metoda nu este deloc fina avand un asemenea montaj atasat si nu lucreaza cu curenti mici. Sa luam un exemplu concret, 3 barete serie cu 7 leduri de 3V, deci in total 21 leduri care se alimenteaza in montajul original la 70V, 0,25A. Pai daca le alimentez din tester tot 0,25A trebuie ca sa asigure iluminarea corecta, deci curentul efectiv este acelasi indiferent ca unele lucreaza cu componenta continua sau pulsatorie. Ati montat 2 condensatoare de 0.82uF in locul unuia de 0.47uF, acest lucru nu mareste curentul ci il scade fiind echivalente cu 0,41uF si de separatia de retea nu scapati prin condensatoare. Testerul este ok doar pentru teste si nu asigura curent suficient pentru functionarea corecta a backlightului.

Bine. Iata poza cu sursa de alimentare.

Poza este frumoasa, restul este...... un stil de lucru. Sunt curios daca ati reusit sa montati si capacul la televizor?

Link spre comentariu

decat sa va apucati de schimbat leduri ,mai bine cumparati bareta cu totul!!! eu am schimbat leduri pe toate tipurile de barete si credeti-ma ca odata incalzite nu prea au viata lunga,merg cei drept dar nu vor tine mult din doua arse am completat o bareta si a fost nevoie sa mai cumpar una!

Editat de jonny_ryc
Link spre comentariu

pai rostul munci !!! era decat o singura bareta pe stok,, si a trebuit sa fac una din cele doua de pe led!! pe una erau arse vreo 7, iar pe cealalta mai erau vreo 20 din 62 bune,, si a trebuit sa inlocui cele 7 arse sa fac o bareta si pe cealalta am cumparat-o!!!!! ptr ca nu gaseam nicaieri bareta din acest model!

va saluta john! spor la lucru!!!

Link spre comentariu
Vizitator Constantin Oncea

"Poza este frumoasa, restul este...... un stil de lucru. Sunt curios daca ati reusit sa montati si capacul la televizor?"

Da, la acest televizor capacul a intrat fortat, la mijloc se vede oval. In rest la toate celelalte am aplicat sursa pe spate cu bride. Deja merge ca pe banda rulanta - la client acasa, la o cafea - scot cite o panglica, tai primul led il montez la locul lui, scurtez panglica ca sa fie o distanta intre ele - urmatorul. Apoi merg cu bisturiul si rod un pic din vopseaua panglicii. Urmeaza conectarea anod cu anod, catod cu catod. Curentul mare de care spuneti dvs se imparte la 4 sau 6 bare de leduri. Firele de la sursa de obicei le dublez. Clientul hotaraste luminozitatea - incep de la minim. 3v, 3.7v, 4v, 4.5v - este diferit de la caz la caz. Ne luam ramas bun fericiti - clientilor le place cuvantul "nemuritor".

Cat despre legarea ledurilor in serie - ledul se comporta ca o rezistenta pe care are loc o cadere de tensiune. Daca dintr-un anumit motiv(temperatura) se modifica rezistenta interna - creste tensiunea si ledului ii sar ochii.

Link spre comentariu
Vizitator dani502017

Constantin Oncea am o intrebare la tine,tu ca sa eviti schimbarea ledurilor ai ales aceasta metoda cu taierea baretelor ,eliminarea ledurilor arse ,legarea lor in paralel si alimentate cu sursa externe.Ce faci daca se intoarce tv-ul cu inca cateva leduri arse? le elimini si pe alea?

Link spre comentariu
Vizitator Constantin Oncea

Practic ledurile sunt subalimentate - stralucire mai mica ca sa ramana rezerva(in asa mod functionraza la rece) si nu mai poate fi reglata luminozitatea din telecomanda. Pîna acum am gasit maxim 2 leduri arse pe bare diferite si asta nu a afectat luminozitatea. Daca se va intampla sa gasesc mai multe sau toate - pe piata exista multe televizoare cu defectiunea mecanica a display-ului. Ele pot fi donatoare de leduri. Bineinteles ca vor fi taiate si conectate in paralel.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări