snipson Postat Martie 23, 2017 Partajează Postat Martie 23, 2017 Salutare! As vrea sa folosesc un astfel de cap in loc de axa Z. Frezez 90% lemn, Acuma folosesc un spindle normal si un mpp de 8Nm. Greutatea axei este de 35-40kg. As vrea sa cresc viteza de la 150mm/min la 400-500. Cu un astfel de spindle mi-ar fi usor. Montez mpp-ul in loc de servo si este in regula. De gaurit poate gauri dar nu sunt sigur de frezat. Prindere pe ax este HSK 50 cu pensete TG50. O sa desfac axul sa vad ce rulmenti are. Este fezabila treaba? http://www.suhner-automation-expert.com/domains/suhner-automation-expert_com/data/free_docs/CNCmaster_BEA25CNC.pdf Link spre comentariu
Swat Cat Postat Martie 29, 2017 Partajează Postat Martie 29, 2017 suna bine. mai ales daca nu dai bani pe cap Link spre comentariu
znecula Postat Martie 29, 2017 Partajează Postat Martie 29, 2017 Faina scula. Numai ca e grea si trebuie un gantry solid. Motorul va fi departe de de acesta si va introduce moment serios. Probabil centrul de greutate a intregului ansamblu nu va mai fi intre patinele de pe ghidajul ce sustine gantry-ul. Dar poate detii o masina cu ghidaje de cel putin 20 si structura solida si nu vor fi probleme. Ai aflat ce rulmenti sunt in interior? Poate ne dai ceva detalii despre masina pe care vei monta scula. Am pipait candva ceva asemanator pe niste masini de filetat automate. Numai ca avansul era pneumatic cu un surub cu pas prestabilit. Se facea un singur tip de filet (M8) si fileta in jur de 4500 piese in 8 ore. Alea nu se prea pretau la asa ceva. Stima. Link spre comentariu
bcristian Postat Martie 29, 2017 Partajează Postat Martie 29, 2017 Sper ca ai mancat un 0 la viteze, ca altfel e foarte lent pentru lemn. Turatia maxima de 10k rpm e de asemenea prea mica. Nici puterea motorului (1.5 kW) nu-i grozava. Daca-l iei pe gratis, poate merita. Altfel o axa Z de pe Ali cu motor de 2.2 kW plus VFD e si mai ieftina (probabil de cateva ori) si mai buna. Link spre comentariu
snipson Postat Martie 29, 2017 Autor Partajează Postat Martie 29, 2017 (editat) Salutare! Masina pe care o sa fie montat este cea de aici : http://www.elforum.info/topic/87046-constructie-cnc-pe-batiu-recuperat/ Binenteles a suferit modificari si este functionala de 2 ani. O folosesc rar si doar pentru uz personal. Viteza respectiva este pentru axa Z. Doar de Z discutam aici. Capul respectiv l-am cumparat si acuma este desfacut pentru verificare. Nu este exact ca in poza. Nu stiu spindleu ce rulmenti are ca nu l-am desfacut. In partea din spate unde are axul cu fulia sunt doi rulmenti.skf 6006 si 7008. O sa fac niste poze maine. Motorul este de 2.2kw, Am convertizor deci pot regla turatia. Momentan am un Columbo de 4kw care merge binisor. Nu imi place deloc prindere pe ax care este Mk2. Nu pot schimba usor freza . Asa cu prindere HSK50 schimb in 20 secunde maxim. O sa imi iau 2-3 sa fie pregatite. Am testat in lemn o freza de 32mm cu 2 dinti si merge chiar la 3000 rpm cu 4 mm pe trecere, 1m/min avans. La 10k pot da si 2-3m/min. De obicei folosesc doar cu 4 dinti din carbura. Merge bine chiar si la 15mm pe trecere doar sa fie bine fixata piesa. N-am fortat motorul mai mult de 2kw niciodata.Imi arata pe ecran puterea instantanee absorbita de motor. De as avea o freza de 50 mm ar fi o chestie, dar la trecereri de 2-3 mm nu trebuie mai multa putere. Mai fac teste sambata cand ajung la atelier. Nu am de gand sa sculptez in lemn sau alte chestii complexe. Folosesc doar pentru frezat la grosime, unghiuri, diferite curburi , chestii dinastea. Ca idee momental am facut un blat de masa din stejar de 90x330x9cm. Ca sa fie plan si la unghi de 90 grade am pus blatul pe masa utilajului si am rezolvat usor. Urmatorul upgrade este trecerea pe servo, dar mai are de asteptat. La ce imi trebuie e suficient si acum. Nu mai pot da inapoi ca deja este achizitionat. O sa vad ce poate cand refac toata axa Z. Mai dureaza un timp. Plus ca inca nu o ajuns mandrina. Si rulmentul 7008 ca era cam prapadit. Trebuie sa vina si el. Mai sunt chestii de facut da per total sunt multumit de cum este construit. Cum va freza nu stiu, voi vedea peste cateva luni. Editat Martie 29, 2017 de snipson Link spre comentariu
snipson Postat Martie 31, 2017 Autor Partajează Postat Martie 31, 2017 Cateva poze : Axul antreneaza spindle-u. Se observa pe capatul de jos inelul interior al rulmentului. Este 6206 nu 7008 cum am fost informat. 7008 probabil are axul de frezat. Azi mi-au ajuns rulmentii si am observat ca inelul exterior al rulmentului distrus era mai mic decat ce am cumparat. Dupa ce am masurat, am cautat si am gasit 6206 care potriveste. Nu am vazut nimic scris pe rulmentul vechi, probabil scrie pe inelului interior exact pe partea lipita cu axul. O sa vad maine cand montez noul rulment. Cum vi se pare constructia masinariei? Link spre comentariu
Swat Cat Postat Aprilie 4, 2017 Partajează Postat Aprilie 4, 2017 cat au costat rulmentii? au fost imperecheati din fabrica? Link spre comentariu
snipson Postat Aprilie 4, 2017 Autor Partajează Postat Aprilie 4, 2017 Un salar minim pe economie .Nu cred sa fi fost imperecheati. Am montat un MPP in loc de servo si merge frumos. 750mm/min si 50mm/s acceleraratie. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum