Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Marantz 1120 recap

paul_ral

Postări Recomandate

Stimă Victore! Viața e scurtă, de ce să fim supărați? De la ulei de șarte treci repede la Diclofenac, incepe războiul cu Siria, vine Tomahawkul, scutul doarme, cade peste noi și stii care e treaba? Un aparat din asta, din care faci 100 de dvd playere rezista, noi nu.

@orgasmo - din păcate nu mai pot sta cu el, m-a mutat pe o arie mai potrivită, căci aici, pot face teoria becului sau ledului, pune poze câte vreau, ce mai, e viată pe această arie, printre plasme si lcd-uri. Si astea au leduri, nu? :d

Link spre comentariu

@orgasmo - din păcate nu mai pot sta cu el, m-a mutat pe o arie mai potrivită, căci aici, pot face teoria becului sau ledului, pune poze câte vreau, ce mai, e viată pe această arie, printre plasme si lcd-uri. Si astea au leduri, nu? :d

Avem de toate, http://www.elforum.info/topic/124204-problema-sunet-toshiba-26av733g-final-ars/?p=1516200

http://www.elforum.info/topic/84396-condensatori-buni/?p=1516370

http://www.elforum.info/topic/99782-top-multimetre-clasament/?p=1505712

http://www.elforum.info/topic/102745-televizoare-cu-backlight-led/?hl=+backlight%20+led

Link spre comentariu

Dacă tot mi-au făcut topicul varză, o dăm in caterincă, ca între noi, depanatorii. Păcat ce ceilalti nu au apucat să vadă toate discutiile in care era implicat si dexterul forumului, plecat la vanatoare de posturi.

Problema e ca si pe acest forum, ca si pe altele deja apuse sau pe aproape, nu mai avem loc unii de alții, de fapt orgoliile noastre nu mai au loc in shambhala si începem să ne dăm la geoale. Care e mai tare, care e mai moderator, câștigă. Ce?

Ba că introduci multe poze, dar nu te apleci îndeajuns asupra detaliilor, nu respecți notiunile de baza, incurci curentii cu tensiunile si se aprinde ledul. Faci 5 poze la un led, dai cu carioca pe finali că de, nu ai ținere de minte, ești bătrân și ramolit, dă-te cu ulei de șarpe de la Mundorfi. Ti-am găsit un loc călduț la azil, undeva pe la depanatori, caci nene, la noi, la proiectări nave spatiale nu ai loc. Acolo etaleazati placile albastre cu patratele galbene si rosii, joacă un rummy ca pensionarii si te dau pe mana lui Brain sa-ti facă o plângere penală că l-ai plagiat și faci lipiturile pe placa ca și el.

Postez aici procedura de reglaj. M-a suportat cu placile, cu MKP-urile, cu dilema mea led sau bec dar totul pana la procedură. Si am zis ce-am scris acolo, documentat cu poze, că așa fac smecherii pe forumuri - poze și grafice, Dar domle, ai spus BIAS si ai încurcat unitatile de masură, adică mV cu mA.

Dexter a dat lovitura mârșavă - nesemnificativ, istoria l-a șters de pe topic, dar va reveni el, cu siguranță. Pândeste printre topice!!!

20170407_205355_zpsabpmuhvn.jpg

Si da domnule moderator, am 1,1mV DC out, că e sculă nu pocnitoare!

LE - vezi măi dexter prostia se ia, dar mi-o asum. Colega, nu mai pune atatea poze, dăunează forumului, noi mergem pe încredere, că doar suntem meseriași

Editat de paul_ral
Link spre comentariu

Aștia de se bagă în discuții aiurea lucrează securistic (poate că sunt infiltrați cu un scop).

Vezi Doamne, ce aduci tu nou și productiv pentru forum? Ce să învețe colegii de la tine, ma urâtule? Păi măi Dexter (nick-name-ul, pentru cei interesati, pe MP) ti-am desfăcut si prezentat un aparat aflat intr-o stare vai mama lui, dar funcțional, pe care nu-l vezi zi de zi (a nu se considera că e o supersculă) și, prin documentare și cu ceva bănuți munciți, l-am pus pe picioare. Și am făcut asta pentru toți ceilalti, că e la modă need to share, nicidecum pentru a atinge etajul 4 al piramidei lui Maslow.

Să mai scoatem forumul din apatie și să spunem colegilor că lucrurile nu stau tocmai bine pe aici, unii chiar au ca scop distrugerea legaturilor dintre noi pentru a ramâne ei stăpâni pe plantație, alături de cățelușii credincioși care mușcă în stânga și dreapta.

Uite domnule moderator cum am rezolvat problema unui deck al meu, salvat, făcut efectiv din bucăți și la reparația căruia colegii mi-au fost alături și m-au ajutat. In final l-am dovedit. Și nu am copiat pe nimeni:

http://www.elforum.info/topic/59811-restaurare-marantz-sd-8020-misiune-imposibila/page-2

Ciudată este afirmația colegului @cata82 la postul 67 din pagina 5. Până atunci nu am cunoscut acest fenomen.

#rezist
Link spre comentariu

@paul_ral te superi degeaba. Sectiunea amplificatoare a fost si este inteleasa mereu gresit. Acolo se posteaza numai subiecte cu amplificatoare facute de la ''zero''. Daca te uiti, multe subiecte sunt despre amplificatorul x care are defectul y si evident trebuie mutate la sectiunea depanari, dar lumea nu citeste regulamentu si nici nu se uita la ce sectiune posteaza ca sa inteleaga despre ce e vorba.

Chiar daca subiectul tau cu restaurarea amplificatoarelor nu isi are locul aici la depanari, nici la sectiunea amplificatoare nu isi are locul

Ar putea fi o idee sa il rogi pe @Vasile sau @validae sa iti faca o sectiune noua cu restaurarea aparatelor vechi sau ceva de genul, asa cum zicea @Victor mai sus.

Link spre comentariu

Salut Max. Nu m-am supărat că topicul a fost mutat. ci mdul in care a făcut-o și a justificat mutarea. Putea spune de la bun început că nu se pretează ariei si nicio problemă. Dar să ți se reproseze lucruri de genul celor scrise și apoi sterse, urmate de amenințări și acompaniate de diagnosticul "esti prost si fudul pe deasupra" (unul ce vaneaza posturi pe toate ariile), toate astea pe un forum public, nu prea inghit. Multi au inghitit asta, au plecat de pe forum sau doar isi mai aruncă un ochi din când în când. Stiu forumuri care practic au dispărut din cauza conflictelor. Eu tin la elforum, am învățat multe de aici, am invățat și de la alții, toată viața învățăm. Faptul că aplici ceea ce înveți nu înseamnă că, copiezi pe cineva.

M-a deranjat faptul că topicul a fost mutat când a fost un pic zgândărit în orgoliu. Ai remarcat corect problemele de pe aria amplificatoarelor. Dar, aplică frate aceeași măsură tuturor. Dacă topicul nu-si găseste locul nicăieri, stergeti-l, ne uităm și ne documentăm pe la alții care sunt pasionați de restaurări, de salvarea unor troncote de acest gen.

Link spre comentariu

Eu sunt interesat de asfel de reconditionari. Imi plac aceste scule vechi si mai ales ma intereseaza sa vad ce solutii gasesc cei care le reconditioneaza. Am reconditionat si eu un amplificator, am gasit multa documentatie pe AK, dar am primit sprijin si la amplificatoare.

Cred ca ar fi utila o sectiune dedicata aici

Vintage(adica lucruri vechi, facute odinioara)

Link spre comentariu

Aștia de se bagă în discuții aiurea lucrează securistic (poate că sunt infiltrați cu un scop).

Se documenteaza care este acuma procedura pentru reglajele de BIAS si OFFSET si in ce conditii se inlocuiesc condensatorii in Marantz 1120 si iau notite...

Cand te uiti la pozele lor din viata reala, sau ii simti cum respira cand dorm, te apuca rasul, iar cand sunt "retusati" realizeaza ca nu sunt oameni.

Link spre comentariu

Am facut propunerea pentru crearea unei subarii în sectiunea vintage, sper că se va rezolva. Voi solicita apoi stergerea tuturor posturilor ce nu au legătură cu subiectul. Multumiri pentru sprijin, sper să fim mai mulți acolo, să învățăm unii de la alții fiindcă avem de unde și să învățăm că putem avea opinii diferite fără a intra în conflict.

Link spre comentariu
Vizitator cata82

Paule nu mai fi suparat ca viata-i scurta, chiar tu ai zis-o.

Astia sunt oamenii, nu ai ce le face, sunt 2-3 moderatori care fac exces de zel pe acest forum. Cred ca ai vazut ce a patit si colegu' Florin Harhas...

Din partea mea ai tot respectul pentru ceea ce faci!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări