Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Marantz 1120 recap

paul_ral

Postări Recomandate

sunt amator si imi place ce fac. Peste tot este loc de mai bine...Tot ce contează e că am reusit sa mai salvez o vechitura de ghiolbaniile unora care nu dau un ban pe asa ceva.

Ei bine, alți mulți dintre cei ce fac același lucru, și l-au făcut de zeci sau chiar sute de ori, o fac simplu, cu modestie, fără să deschidă câte un topic pe aici în care să explice toate nimicurile, lucruri total neimportante despre schimbarea unor condensatoare sau sa arate cum numerotează ei tranz. finale cu marker-ul.

Mă întreb ce s-ar alege de forumul ăsta dacă fiecare depanator care repară poate într-o lună și câteva zeci de televizoare, ar deschide pentru fiecare câte un topic-fluviu, în care să explice pe zeci de pagini cu fotografii și lux de amănunte cum a scos el șuruburile, cum l-a curățat de praf, cum a schimbat niște condensatoare umflate, cum aparatului îi lipsea un picior sau buton și a pus o bucată de lemn/plastic în loc (o operație foarte complicată, mai grea decât proiectarea podului de la Cernavodă), cum...cum...

Deci care este scopul unui astfel de topic, altul decât satisfacerea unor mult prea mari orgolii personale?

Pe câți din țara asta i-ar interesa (este un forum public) așa ceva, mai ales în cazul în care se găsește manului service?

Ce mari subtilități despre recondiționarea și reglarea unui amplificator audio (lucruri care, pentru cei ce nu le știu, se mai găsesc pe net în alte o mie de locuri) ne sunt dezvăluite aici de era nevoie de acest topic?

LE

Mi s-ar părea mai normal să postezi atunci când ai o nelămurire, ai nevoie de puțin ajutor, nu-i așa?

Editat de Real Minitehnicus
Link spre comentariu

Eu consider ca un topic de acest gen este de bun simt atata vreme cat initiatorul nu o ia pe aratura spunand ca dupa schimbarea conzilor sunetul a devenit cristalin, mai natural decat natura sau alte aiureli audiofile.

In fond, pe forum sunt multe subiecte total aiurea pentru unii si foarte folositoare pentru altii. Atata vreme cat proprietarul forumului le tolereaza, inseamna ca au o valoare. Nu pentru eternitate :rade:

Link spre comentariu

In rodaj, pe la 2 noaptea, cu muzica în surdină. Scuze pentru calitatea imaginii, nu am un telefon prea performant, prefer să bag banii în lucruri care ne fac viața mai plăcută

20170407_0141181_zpsxtmiflpn.jpg

Iar pentru prieteni, se stiu ei care, mă gândesc sa revin la un topic mai vechi (oare o mai fi pe forum?) în care să prezint pas cu pas (conform recomandărilor) schimbarea becurilor de scală la perechea lui 1120 - tunerul 115B, cu led-uri. Pentru lucrarea asta am făcut un master.

Link spre comentariu

Daca tot ai facut curatenie, sterge si postul lui Dexter.

Care post a lui Dexter ?

Orgasmo - nu inteleg ce vrei sa spui. Eu sunt de acord cu postul $-lui; daca topicul se lungeste prea mult cu nimicuri il sterg de tot.

Link spre comentariu

...........

Decat sa vad 7 topicuri cu imbunatatiri urechiometrice pentru TDA2030 prefer sa rasfoiesc un topic din asta. Prin afara sunt tutoriale cu zeci de poze cu diverse modele de amplificatoare facute bucatele si reconstruite/imbunatatite si nu comenteaza nimeni nimic. Poate imi cade in brate un amplificator din asta, de ce sa stau sa-mi bat capul o ora cum se ajunge la un anumit cablaj si sa risc sa stric altceva incercand demontarea?

Paul: jos palaria, citesc cu placere topicurile de genul celor facute de tine.

Link spre comentariu

Vă mulțumesc tuturor, în aceeași măsură, pentru susținere și critici. Cum m-am transformat într-un pericol pentru forum, renunț la prezentarea tunerului 115B (a fost prezentat pe un alt forum, forum făcut praf de discuții asemenea celor șterse de moderator) și pun doar o imagine cu aparatul după schimbarea becurilor și înlocuirea lor cu leduri de 8V. Rezultatul este un albastru plăcut a scalei și indicatoarelor fașă de albastrul-verzui pe care-l avea înainte. Imaginea nu reflectă realitatea.

20170406_223718_zpshe5pzmtb.jpg

Și la final, în pereche, cele două piese la care țin mult

20170407_173010_zpsbbdyusxi.jpg

Concluzia: tot ce se discută pe forumurile de afară (căci la noi se filosofează) despre acest amplificator, comparativ cu fratele mai mic, 1060, se confirmă. 1120-mult mai puternic, bas profund, cu o mai puțină claritate a înaltelor și un 1060 mult mai soft, exceleză pe medii și înalte, mai slăbuț pe bas, folosit în special pe post de preamplificator.

Baftă tuturor și iubiți sculele vechi. Sunt mult mai corecte cu dumneavoastră.

Pentru moderator:

http://www.elforum.info/topic/602-cititi-regulamentul/

Nu am incalcat nicio prevedere a forumului, nu ai dreptul să inchizi un topic ce respectă prevederile regulamentare. Ba mai mult, vezi că posteaza tot felul de useri care nu-si completeaza profilul cu datele solicitate de Regulament.

Link spre comentariu

Te inseli - acest forum este despre electronica, si anume despre constructia de amplificatoare.

Am admis aici topicul - puteam sa il mut la "Reparatii", dar - si repet, daca incerci sa postezi prea multe poze despre schimbarea unor becuri cu niste leduri voi inchide topicul sau chiar voi sterge acele postari.

Si pt ca insisti, iti atrag atentia ce ceea ce faci tu nu se numeste electronica, pt ca nu intelegi nimic si in plus nu are nimeni nimic de invatat din postarile tale [!]

Tot ce ai facut a fost sa schimbi condensatorii electrolitici fara sa intelegi care si ce face, de care, ce tip si de ce ar trebui pus in fiecare loc. Ai incercat sa te inspiri din reconditionarile lui Brain de pe audioweb, dar fara sa ai macar o farama din cunostintele sale.

Link spre comentariu

Renovarea unui aparat este o operatie de geriatrie combinata cu paleoelectronica , dar tot la sectiunea de service se potriveste , in niciun caz la sectiunea de constructii amplificatoare .

Pacat ca nu exista o sectiune de service preventiv , adica cum sa schimbam " ceva " cu " ceva mai audiofil " ,evident totul inainte de a se defecta :) !

Subiectul e interesant pentru amatorii genului restaurarilor cu mult timp liber disponibil si multa rabdare , dar niciodata nu poate fi potrivit in aceasta sectiune .

Sa nu intelegeti gresit , respect munca si efortul material realizat Paul , dar trebuia indrumat de la inceput catre o sectiune mai potrivita pentru restaurari audio .

Daca nu exista inca , nicio problema , se poate solicita lui Validae si Vasile sa infiinteze o asemenea sectiune .

Cat despre sfaturile audiofilie de la cunoscatori :) si marea batalie acustica intre un bec de 28V vopsit albastru si un led albastru ... oare cu care dintre ele se aude mai bine ?

Link spre comentariu

Te inseli - acest forum este despre electronica, si anume despre constructia de amplificatoare.

Am admis aici topicul - puteam sa il mut la "Reparatii", dar - si repet, daca incerci sa postezi prea multe poze despre schimbarea unor becuri cu niste leduri voi inchide topicul sau chiar voi sterge acele postari.

Si pt ca insisti, iti atrag atentia ce ceea ce faci tu nu se numeste electronica, pt ca nu intelegi nimic si in plus nu are nimeni nimic de invatat din postarile tale [!]

Tot ce ai facut a fost sa schimbi condensatorii electrolitici fara sa intelegi care si ce face, de care, ce tip si de ce ar trebui pus in fiecare loc. Ai incercat sa te inspiri din reconditionarile lui Brain de pe audioweb, dar fara sa ai macar o farama din cunostintele sale.

Deja ai inceput sa atragi atentia, mai tarziu treci la corectii.

Nu inteleg care e treaba cu Cristi aici, îl cunosc personal, am fost la el si am purtat discutii despre scule, la 1060 mi-a intervenit personal. Recunosc si nu ma deranjeaza că nu am nivelul lui de cunostinte, el lucrand in domeniu, nu-i asa? Iti pot spune si unde, dar nu e frumos. Recunosc ca nu mă compar nici cu tine(la nivelul cunostintelor in electronică), eu nu fac clasamente de acest gen. Si cei de pe AK s-au inspirat din Cristi? sau el de pe AK?

Este o discutie ce nu-si are rostul aici. Vad că deranjează pe mulți acest gen de topicuri. Stați linistiti băieți, eu îmi restaurez sculele mele, nu iu clienții nimănui. Am înțeles ideea: noi suntem mari si tari stim totul despre electronică, a venit si asta cu broastele lui, schimba 2 condensatori, nu știe de ce dar îi schimbă, vopseste un bec și o pune si el de un topic. Cum a venit asta să ocupe spațiul nostru limitat de nu mai avem loc unii de altii de atata orgoliu audiofil, când noi lucram la amplificatoare interstelare, scheme de scheme, bla, bla, cu o pocnitoare de 40 de ani, cam rară pe la noi, fură ceva de pe AK si de la Brainsmartman și ne dă nouă lecții. Asta nu e electronică, e tinichigerie. Ce faci tu bai Paule, e tichinigerie auto, du-te pune leduri, vopseste becuri, fă din rahat bici si lasa-ne pe noi aici, noi dam ora exacta, noi controlam verticala si orizontala.

Hai frate, mă lasi?!

Uite ca mă pricep și la auto. Ia, citeste, cu asta îmi ocup timpul liber. Nu trebuie sa te loghezi. Si, ca sa mă laud, e singurul 206 cu navigatie color din tara lu ala care se da Dexter pe forum

http://www.peugeotclubromania.ro/forum/threads/27758-My-wife-s-206

Daca nu-ti place marca am si pentru altele

Victore, depinde de ce cabluri folosesti!

Acum l-ai mutat la depanari....Pai era functional....

Editat de paul_ral
Link spre comentariu

Ca să-i demonstrez moderatorului shambala (nick-ul se potriveste perfect viziunii) că moderează după cum bate vantul audiofil postez un link din aria pe care cu autoritate o moderează:

http://www.elforum.info/topic/124381-problema-amplificator-marantz-pm-84mk2/

Are acest topic legătură cu construcția de amplificatoare? Ia fugiți băi depanatorilor de aici, asta e aria noastră, a eminențelor în proiectarea de pocnitori pe care să le reparați voi. Și ca acest topic sunt multe pe acolo.

Hai că îmi fac curaj si trec la depanarea unui Marantz model 29. Dar mă gândesc că o să-l fac doar din vorbe, fără imagini, ca să nu fiu acuzat de plagiat, căci dacă ai schimbat un condensator ai copiat un guru.

Link spre comentariu

Mă bucur că nu ești supărăcios și înțelegi o gluma legata de pasiunea noastră , electronica audio .

Ma refer la gluma legată de diferența audio între bec si led .

Ca răspuns la gluma , apreciez faptul că diferența este întotdeauna in cablurile cu care sunt legate becurile sau ledurile .

Nu contează înregistrarea , boxele etc cât contează uleiul de șarpe cu care au fost masate în lung sau in lat cablurile :) .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări