Shambala Postat Martie 30, 2017 Partajează Postat Martie 30, 2017 Nu m-am uitat pe schema si nu stiu unde si ce sunt pusi sa faca conzii aia galbeni. Ziceam ca daca sunt pe calea de semnal atunci merita schimbati. Si nu neaparat cu fkp, mkp sunt f buni. ps - am facut curatenie Link spre comentariu
paul_ral Postat Aprilie 1, 2017 Autor Partajează Postat Aprilie 1, 2017 Etajul final cu 4 SJ2519 - NPN. Echivalentul modern ar fi MJ21194G Radiatorul mi se pare putin subdimensionat, dar fiind prins de carcasa exterioară asigură o mai bună răcire. Se va înlocui mica si pasta termoconductoare. Link spre comentariu
paul_ral Postat Aprilie 3, 2017 Autor Partajează Postat Aprilie 3, 2017 Deoarece nu avea piciorușe pentru suport i-am montat unele de la un alt Marantz. Buton ON/OFF home made: Link spre comentariu
paul_ral Postat Aprilie 4, 2017 Autor Partajează Postat Aprilie 4, 2017 Au venit și restul pieselor astfel încât am terminat înlocuirea pieselor. La final: Alimentare și protecție - pentru a păstra valoarea pieselor din circuitul de protecție am înlocuit un condensator cu unul având valoarea din schemă și montaj. Am folost Panasonic FC Etajul final: Wima, Elna Silmic II, Nichicon Muse și Nichicon Fine Gold Preamplificator: Wima (cam mari, am apucat să-i lipesc, am axiali de la JB Caps, dar rămân pe placă), Elna Silmic II, JB Caps Finalii pe radiator: pasta și mică noi Conectat plăcile în interior 1 Link spre comentariu
paul_ral Postat Aprilie 5, 2017 Autor Partajează Postat Aprilie 5, 2017 S-a rezolvat și problema becului. Am avut de optat intre LED albastru normal, LED 28V albastru, bec 28V. Până la urmă am ales varianta ledului de 28V. Pentru a păstra imaginea originală am optat pentru montarea unui corp de led transparent în fața ledului albastru si a ieșit cum trebuie. La final, poze cu piesele înlocuite: Astăzi am făcut niște măsurători pe amplificator Bias dreapta 43mV/stânga 3,3mV - valorile din manual fiind 11-18mV. Ieșire dreapta 0,54mV/stânga 0,39mV - valori manual 0,+-50mV Deci, trebuie efectuate reglaje. Pentru asta, întrucât nu este spațiu de manevră pentru rotirea semireglabililor, etajul final trebuie scos în afara aparatului iar cablurile se vor prelungi. Mă gândesc să înlocuiesc toți semireglabilii, tot i-am cumpărat. 1 Link spre comentariu
Shambala Postat Aprilie 5, 2017 Partajează Postat Aprilie 5, 2017 Cei doi condensatori argintii-metalici din dreapta - randul din mijloc, nu sunt cumva tantali ? Unde erau pe schema ? Link spre comentariu
paul_ral Postat Aprilie 5, 2017 Autor Partajează Postat Aprilie 5, 2017 (editat) Pe intrarea etajului final. Am probat amplificatorul și merge! Se simte diferența față de 1060. Editat Aprilie 5, 2017 de paul_ral Link spre comentariu
Shambala Postat Aprilie 5, 2017 Partajează Postat Aprilie 5, 2017 Aha, deci C501-502. Acolo merg bine bipolari. La fel si C509-510, doar ca aia merita mariti la 100uF. Eventual bypasati toti cu 10-100nF. Link spre comentariu
paul_ral Postat Aprilie 5, 2017 Autor Partajează Postat Aprilie 5, 2017 (editat) Am pus C501-C502 10uF/35V Elna Silmic II,C505-C506 47uF/63V Nichicon Muse, C509-C510 47uF/25V Nichicon Muse și C511-C512 100uF/50V Nichicon Fine Gold, conform valorilor pe care le-am avut pe placă. Cred că o să înlocuiesc semireglabilii, la vechimea aparatului pot apare probleme la reglaje. La condensatori nu mai umblu, poate peste ceva timp o să trec pe bipolari, am Nichicon ES. Oricum trebuie un pic rodat până voi obține sunetul dorit, știu asta de la 1060. Editat Aprilie 5, 2017 de paul_ral Link spre comentariu
paul_ral Postat Aprilie 6, 2017 Autor Partajează Postat Aprilie 6, 2017 Terminat reglajele, BIAS-ul la 14mV si DC out. Urmează rodajul! 1 Link spre comentariu
Shambala Postat Aprilie 6, 2017 Partajează Postat Aprilie 6, 2017 Adica ce curent ? Biasul - adica curentul de mers in gol - pe romaneste, se exprima in mA, nu in mV masurati undeva. In manualele service se da valoarea tensiunii pe R de emitor (uneori pe una, uneori pe 2 inseriate) din motive proprii ale producatorilor. Asa ceva nu are ce cauta in relatarea unei reconditionari pe un forum de electronica. Si DC out - cat ? 1,1mV pe fiecare canal ? LE - 14mV pe 2 R de 0,18ohmi inseriate => 38mA, ceea ce corespunde unei puteri disipate in gol de 6,68W (asta trebuia sa scrii) Link spre comentariu
paul_ral Postat Aprilie 6, 2017 Autor Partajează Postat Aprilie 6, 2017 Bine profesore!Stii foarte bine cum si ce scrie in manual, exact asta am verificat, reglat si scris. In rest, multumesc pentru ajutor, un incepator ca mine are nevoie. Link spre comentariu
Shambala Postat Aprilie 7, 2017 Partajează Postat Aprilie 7, 2017 Cand prezinti ceva fa-o ca lumea, altfel este enervant pt ceilalti sa fie nevoiti sa caute schema si sa faca calcule pt a isi putea face o idee despre ce vrei sa spui, de ex. cat este curentul de mers in gol. Daca ai obtinut tensiunea continua pe iesire (pe ambele canale) de 1mV, este f bine ! Link spre comentariu
paul_ral Postat Aprilie 7, 2017 Autor Partajează Postat Aprilie 7, 2017 Cine vrea sa facă calcule este liber să o facă, documentație se gaseste pe net. Poate ca exprimarea (aceeasi si in manualul service) nu este profesionista dar trebuie sa o iei ca atare, sunt amator si imi place ce fac. Peste tot este loc de mai bine. De nu e ok, report la un moderator sa stearga topicul. Tot ce contează e că am reusit sa mai salvez o vechitura de ghiolbaniile unora care nu dau un ban pe asa ceva. Stiu ca nu ma adancesc in filosofii despre amplificatoare, audiofilie etc si nu intru in polemici pe astfel de teme. O să iau postarile tale ca o incurajare si nu o dojana, dacă doresti și ai timp (de experiența ta nici nu se pune problema) poate mă indrumi sa salvez un JVC RX-5V cu probleme pe partea de tuner. Multumiri din nou! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum