Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

alimentare amplif auto

Vizitator Bytzu

Postări Recomandate

Vizitator Bytzu

autobuzu e ikarus20 milioane cam atat a costat muzica si alte asteaproblema e ca playeru a cam inceput dupa juma de an sa faca probleme - dc apas un buton face altceva ce face si un buton tot din acea partecred ca trebuie sa-l duc la garantie sa-l curete pt ca e f mult praf cred ca asta e cauza

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
  • Răspunsuri 63
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• v3l0

11

• adrian_pintea

9

• Incepator

5

• bolek

5

Top autori în acest subiect

pana la urma ai rezolvat?am pus si eu un CD-Rom in masina cu 2x4700u+2200u si tot fluiera.la alternator s-ar putea sa fie dus condensatorul ala, sa fie asta cauza? alta?

Link spre comentariu

Raspund tot eu. Zicea adrian_pintea de o bobina facuta pe miez de fier sau ferita inca de la inceput si nimeni nu l-a crezut. Am luat dintr-un radio vechi bara de ferita, am pus pe ea sarma de 1,5 in 4 straturi, au incaput peste 200 de spire, bara are aproximativ 15 cm. Am pus bobina in serie pe + de la alimentare si zgomotul a disparut.Inainte se auzea un suierat ce crestea in frecventa cu turatia motorului. Am 10.000uF filtraj si nu au rezolvat problema, am incercat o bobina in aer si nu a rezolvat, abia acum am scapat de problema. Nu stiu daca merge cu mai putine spire, daca aveti timp sa experimentati, n-aveti decat.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Eu cred ca si messe si adrian pintea au avut dreptate atunci cand au prezentat solutiile lor.Alternatorul de la masina este un generator de curent alternativ care apoi este redrresat si trimis la bornele acumulatorului. Deci, la bornele acumulaltorului va exista o tensiune continua nefiltrata, care, pentru a putea fi folositain montaje electronice trebuie mai intai filtrata. In cartea "Radioreceptia de la A la Z", lapagina 110 sunt prezentate metodele de filtrare a C.E. Astfel, curentul electric poate fi filtratatat cu ajutorul condensatoarelor, cat si cu ajutoru inductantelor(bobinelor) cu inductante cat mai mari,si rezistenta ohmica cat mai mica.Sper sa nu va suparati ca m-am bagat si eu in discutia voastra si sper ca nu exista nici o greseala in aceste afirmatii(daca exista varog sa-mi spune-ti unde pentru ca sunt incepator si nu-mi dau seama).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări