sesebe Postat Aprilie 12, 2017 Partajează Postat Aprilie 12, 2017 Incearca un Attiny85, poti genera ton de diverse frecvente cu el dar mai bine ar fi sa-l folosesti la oprirea statiei daca stationeza letconul in suport un timp indelungat. Ca senzor merge un releu reed pe suport si un mic magnet pe bratul letconului. Rau am ajuns daca si pt un amarit de bip / oscilator trebuie pus un procesor..... Eu am folosit pt task-uri de astea un oscilator cu 4060 si cu citeva diode faceam o poarta SI de la diferite iesiri astfel incit sa obtin trenul de impulsuri dorit. Se pot face multe prostiute cu integratul ala. Link spre comentariu
Mircea Postat Aprilie 13, 2017 Partajează Postat Aprilie 13, 2017 Si totusi, un 4060 plus un pumn de componente pe langa nu se compara cu ce poti face cu un controller cu doar un condensator de decuplare a alimentarii (e controller, nu procesor, ca procesorul ala e numai baza controllerului). Dar controllerul nu e la indemana oricui. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 13, 2017 Partajează Postat Aprilie 13, 2017 In cel mai ieftin ceas gasesti alarma care are un sunet placut. Iei placuta cu tot cu buzzer, incropesti un contact acolo unde se face, e usor de depistat si o alimentezi cu un volt jumate. https://images.google.de/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Folxro-ring07.akamaized.net%2Fimages_mercadorro%2F143696017_1_644x461_ceas-de-masa-sau-birou-desteptator-citizen-retro-vintage-de-colectie-cluj-napoca.jpg&imgrefurl=https%3A%2F%2Fwww.ieftine.eu%2Fieftine%2Fceas%2Bretro%2Fpagina5&docid=wemtZc_9JsqEuM&tbnid=SIBqPak87QpniM%3A&vet=1&w=644&h=363&source=sh%2Fx%2Fim Cand eram mic faceam testere de continuitate cu astfel de sonerii. Un ceas de-ala tre sa gasesti la chinezarii sau prin targuri cu mai putin de 5 lei. Link spre comentariu
sesebe Postat Aprilie 13, 2017 Partajează Postat Aprilie 13, 2017 Si totusi, un 4060 plus un pumn de componente pe langa nu se compara cu ce poti face cu un controller cu doar un condensator de decuplare a alimentarii (e controller, nu procesor, ca procesorul ala e numai baza controllerului). Dar controllerul nu e la indemana oricui. Ai dreptate dar e infinit mai usor de reparat peste ani cind o sa pice integratul. La 4060 schimbi integratul si gata pe cind la un microcontroler o iei de la capat cu intrebarile pe forumuri dupa SW din el. Link spre comentariu
cosmin ardelean Postat Aprilie 13, 2017 Autor Partajează Postat Aprilie 13, 2017 Problema: primul beep (in momentul alimentarii) e ok. Urmatoarele au o frecventa mult mai mare. Ce poate influenta asta? N-am gasit decat o tensiune de 12V in statia de lipit si nici aia n-a fost pe placul buzzer-ului. A trebuit sa iau direct din iesirea transformatorului, s-o redresez, filtrez si s-o stabilizez. Posibil sa intre ceva frecvente parazite din electronica statiei pana in tensiunea alternativa? Condensatorul de 0,1uF era de vina. Are o functionare ciudata. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum