Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Proiect amplificator sateliti

Freaka666

Postări Recomandate

Buna,

am de gand sa fac amplificatorul din schema pentru niste sateliti, nu am nevoie de putere mare 30w-50w max pe 8Ohm.

L-am ales pentru ca are alimentare simpla.

Pe sateliti o sa tai joasele sub 180-200Hz, joasele sunt treaba subwooferului.

Nu stiu cat de grave sunt distorsiunile din simulare la 10KHz sinus 1V rms input.

Ce parere aveti? Care sunt problemele sau dezavantajele?

Va multumesc.

post-258111-0-44044700-1489960367_thumb.jpg

post-258111-0-78282300-1489960375_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Freaka666

7

• sesebe

4

• ex.escu

3

• Rashad Ionita

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Daca aveti o sursa simpla cu 55v cc,se poate incerca cu un tda 7294,cu condensator pe iesire ,si cu circuitul de intrare modificat pentru sursa simpla (divizor rezistiv U/2 filtrat ;la punctul U/2 se conecteaza rezistenta care se lega intre terminalul 3 si masa iar la terminalul 2 sa aveti grup RC (680 ohm cu 47uF,de exemplu).

Radiatorul se poate conecta direct la masa(-).

Link spre comentariu

Multumesc, cred ca o sa merg pe integrate.

@ ex.escu ceva de genu spuneti?

http://imgur.com/aA4PQGN

Singura buba e ca nu gasesc nici un model pt simulator, doar daca respect schema default si vad ce scantei face :rade:.

Mai am de modificat partea de iesire, nu am pus condesatorul si restu nu stiu ce mai trebuie. Am nevoie de filtru zobel?

Cat despre condensatorii de iesire? tot ca in schema de mai sus 2x2200 la 35V ? low esr sau alte specificatii?

Link spre comentariu

Ce impedante au satelitii?

Daca sint de minim 8 ohm cel mai bine este sa faci niste amplificatoare in punte eventual folosind integrate duble/stereo.

Link spre comentariu

Sunt unele erori:

-C7,terminalele 1,4,5 se conecteaza la masa(intrare).

-C9,C11,dispar.

-C2 dispare si se conecteaza la iesire in serie cu sarcina.

-C7 poate avea 22uf/50v

-R6,R7 pot fi de 22kohm (una din ele poate fi reglabila pentru reglaj U/2).

-Uc1=63v,Uc2(iesire)=50v.

Link spre comentariu

Sa nu te superi sau sa spui ca aberez dar pt sateliti ar prinde bine un SR cit mai mare iar integratele nu stralucesc la SR.

Te-am intrebat de impedanta boxelor pt ca daca este rezonabil de mare 6-8ohm si nu vrei sa pompezi prea multa putere in ele (mai putine bairamuri) cel mai bine folosesti o configuratie in punte - dublezi slew-rate-ul si scapi si de condesatorul de iesire.

Link spre comentariu

Am mai spus, 8ohmi. Cat despre "bairam" nu prea am cu cine ca fug majoritatea petrecaretilor de samael sau meshuggah... :(

In punte merge tot asa 0-55V single supply?

Link spre comentariu

Eu zic ca nu o sa-ti para rau mai ales daca faci si o auditie comparativa single ended vs bridge.

Tda-urile (mai ales TDA7293 care are putere ceva mai mare) astea suna destul de bine.

Link spre comentariu

Ok, sigur ca vreau sa sune cat mai bine si nu ma zgarcesc pentru costul unui integrat si chiar pare mai ok fara condensatorul de iesire.

Dar problema alimentarii? am alimentari de 55v dc simple, intrebarea mea e daca se poate si la punte chestia cu divizorul? nu am de gand sa complic treaba cu rail splitter care o sa fiarba si imi reduce randamentul ... plus ca nu cred ca o sa am loc sa inghesui atatea chestii si tona de radiatoare in incinta de la woofer, nu vreau un resou de 120kg:))). Vreau minimul necesar si cat mai fara complicatii.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări