gsabac Postat Aprilie 20, 2017 Partajează Postat Aprilie 20, 2017 Un model de generator cu comanda prin laptop are posibilitati de interfata si tehnice pentru un generator DDS complex, care ar fi ideal sa aibe urmatoarele date: - frecventa pina la 100MHz sau mai sus - orice frecventa instant; - modulatii AM, MA-PS, Faza, MF cu frecventa joasa de modulatie; - nivel variabil pina la uV si digital; - sweeper in orice gama cu orice pas pina la ordinul a citorva hertzi; - alte posibilitati ! Un model initial de interfatare este in poza. Click pentru marire. Se observa simularea Proteus de comunicare seriala si interfata VB6 de comunicare. S-au transmis doua frecvente si este afisat raspunsul uC in diverse baze de numarare. Pentru aceasta se poate utiliza un laptop mai vechi cu Xp care nu mai este performant pentru internet sau programe. @gsabac Link spre comentariu
Mircea Postat Aprilie 21, 2017 Autor Partajează Postat Aprilie 21, 2017 Interesant proiectul dvs. Mult mai ambitios, cu un ordin de marime si multe de complexitate peste subiectul curent. Ati facut un comentariu pe pagina precedenta, poate mai dati ceva detalii. Multumesc. Cuplajul direct intre DDS_OUT si U5 introduce "spicuri" pe forma de unda, cred ca ar trebui un separator linear inainte de formator; Daca ati putea elabora de ce si cum sa ameliorez. Nu as vrea sa introduc nimic care sa afecteze viteza semnalului. Totusi, semnalul TTL il voi utiliza in special ca semnal de clock, deci timpul de crestere nu ar trebui sa fie chiar asa de critic. Link spre comentariu
gsabac Postat Aprilie 22, 2017 Partajează Postat Aprilie 22, 2017 Circuitul DDS are iesire analogica, un sinus oarecum de calitate, mai ales daca este trecut prin filtre trece jos, amplificatori analogici care nu introduc distorsiuni de amplitudine si adaptate domeniului de frecventa. Aceasta pentru ca semnalul sa poate fi utilizat pentru conversia de frecventa la un radioreceptor. Oricum ar fi obtinut, acest semnal are o componenta de zgomot mult mai mare decit un oscilator LC sau cu cuart. Spectrul original este ca in poza, pentru noua generatie de DDS pina la 3,5 GHz. Click pentru marire. In utilizarea digitala curenta, aceste armonici nu conteaza, dar eu m-am referit la acuratetea analogica a semnalului de iesire al generatorului. Un exemplu de introducere de "spicuri" realizat de un trigger schmit este in desenul urmator: Aceste virfuri, introduc in semnalul original armonici pina la multe ordine superioare si la acestea m-am referit, nestiind ca va intereseaza sa folositi generatorul in domeniul digital. @gsabac Link spre comentariu
ionel popescu 69 Postat Aprilie 25, 2017 Partajează Postat Aprilie 25, 2017 (editat) Am in plan un proiect de DDS cu unul dintre celebrele AD9833 sau 9837. Imi va permite 12 sau 16MHz la limita superioara. Iesirea AD983x este conectata la un opamp de mare viteza LM7171 in configuratie de neinversor cu castigul aproximativ 4 (vezi mai jos schema folosita, am folosit un ADA4891 numai pentru simulare fiind si el de viteza- ADA nu accepta +/-15V, dar LTspice nu stie ). Opampul face si translatarea de la o sursa de semnal asimetric la una simetrica. Raspunsul este bun la 2MHz pe sarcina conectata (luata aleator). Din teste, daca amplificarea de 4x limiteaza prea mult raspunsul in frecventa, o voi ajusta la 2x. Totodata, aceeasi iesire a lui AD983x este conectata si la un SN74LVC1G07 pentru o iesire TTL (5V) pana la maximul de frecventa de iesire al lui AD983x. Problema mea este cum sa variez semnalul la iesirea opampului. Pana la 1-2MHz vreau sa folosesc iesirea opampului indiferent de forma de unda. Sa pun, pur si simplu, un potentiometru cred ca va avea repercusiuni asupra semnalului la 1-2MHz. Cum sa fac sa variez iesirea fara a altera forma de unda? NB: TI, ADI, LT, Maxim... imi sunt la indemana, deci dati bice cu solutii fiabile! Multumesc! PS: Daca cineva are un model LTspice pentru LM7171. TI au un model Pspice, dar simularea de mai jos e prima facuta de mine, deci o translatare Pspice la LTspice e problematica pentru mine pe moment. Cam mult timp v-a luat sa variaţi ... semnalul de 1-2Mhz,din 19 aprilie şi tot nu aţi reuşit... Editat Aprilie 25, 2017 de ionel popescu 69 Link spre comentariu
Mircea Postat Aprilie 25, 2017 Autor Partajează Postat Aprilie 25, 2017 Update pentru interesati: 1. Am completat cablajul pentru partea discutata pana acum. 2. Am si partea cu controllerul completata. Un 18F45J50, caci este poate cel mai mic chip cu USB. Va avea un TFT ILI9341 8bit. 3. Encoder cu push pentru frecventa, potentiometre de panou pentru nivel/offset, switch-uri 3 pozitii pentru gama de nivel iesire si forma de unda. 4. Din pacate, imprimanta noua, am imprimatcablajele pe folia retroproiectoare... dar trebuia ajustat cu 6% mai mare. Mai incerc odata. Poate in weekend fac cablajele. Popularea in viitorul apropiat. Link spre comentariu
Mircea Postat Mai 23, 2017 Autor Partajează Postat Mai 23, 2017 (editat) ... Editat Mai 23, 2017 de thunderer Link spre comentariu
gsabac Postat Mai 25, 2017 Partajează Postat Mai 25, 2017 (editat) Poate reusiti sa postati si programul cu pic si schema simplificata, pentru ca sa realizez o posibila simulare, daca gasesc componentele in librariile Proteus. Sunt aproape sigur ca sunt probleme cu DDS-ul, dar se pot pune LED-uri pentru citirea codului sau sa se utilizeze LOGIC ANALYSER. Pe mine ma intereseaza in special varianta mikroe mikroBasic dar poate sa fie si mikroC. @gsabac Editat Mai 25, 2017 de gsabac Link spre comentariu
Mircea Postat Mai 25, 2017 Autor Partajează Postat Mai 25, 2017 Abia am populat placuta cu PIC-ul si testat TFT-ul. Poate in weekend sa am placuta cu DDS-ul populata si sa testez comunicatia PIC-DDS. Cum ajung la teste, public ce am facut. Deocamdata avansez prea lent ca sa fac un topic unde scriu de 2 ori pe luna. Mikrobasic o sa fie codul. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum