viopa Postat Martie 19, 2017 Partajează Postat Martie 19, 2017 Deschid acest topic in primul rand, in ideea de a lamuri unele aspecte privind constructia, producatorul, insemne, partile componente, asemanari cu alte telefoane ce au precedat acest telefon, sau, de ce nu, dupa ce s-a inspirat producatorul.In al doilea rand il deschid pentru a da un mic exemplu in restaurarea acestuia. Eu ma ocup doar de partea de carcasa/cutia din lemn ce trebuie restaurata.De partea electromecanica se ocupa proprietarul acestui telefon, respectiv Fery Visky. Exista intr-o colectie un exemplar , dar ca de obicei, in goana dupa senzational, sunt trecute unele date eronate.Una este in legatura cu anul de fabricatie. Telefonul este model 1944.Acest lucru il exemplific prin poza ce o voi atasa, poza cu tablita de aluminiu din interiorul capacului, ce are schema telefonului cat si ceea ce afirm. Daca sunt colectionari/persoane ce au date despre acest telefon, informatii sau piese, pot participa la acest topic. 1 Link spre comentariu
viopa Postat Martie 21, 2017 Autor Partajează Postat Martie 21, 2017 Toate holsuruburile ce tin montate capacul si placa de baza sunt ruginite. La demontare multe s-au rupt , prin urmare trebuiesc desfacute si puse cepuri din lemn in gaurile ramase. Link spre comentariu
feri.visky Postat Martie 22, 2017 Partajează Postat Martie 22, 2017 Mulţumesc pentru prezentarea detaliată a procesului de restaurare (va fi publicat şi în revista Pro Radio...). Remarca cu anul de fabricaţie este binevenită. Componentele din aparat sunt de fabricaţie Standard. Au sigla caracteristică cu litera "S"... Link spre comentariu
doru3160 Postat Martie 22, 2017 Partajează Postat Martie 22, 2017 Anul de fabricatie e una,anul modelului e alta.Poate fi model 1944 fabricat in 1951.Am gasit asemenea cazuri,si aici nu ma refer la situatia prezentata de viopa,ci in general,pt ca multi confunda acea data inscrisa pe aparat cu data de fabricatie. Link spre comentariu
viopa Postat Martie 22, 2017 Autor Partajează Postat Martie 22, 2017 Am spus ca este MODEL 1944.Nu stiu care este anul de fabricatie. In interior este imprimat un numar. Cred ca cu cat numarul este mai mic, este mai aproape de anul 1944. Este drept ca am fost rugat sa fac poze pentru un articol in revista colectionarilor, insa nu am promis nimic. Link spre comentariu
viopa Postat Martie 28, 2017 Autor Partajează Postat Martie 28, 2017 Alte poze.Si capacul la incleiat. Link spre comentariu
feri.visky Postat Martie 29, 2017 Partajează Postat Martie 29, 2017 Ce rost au acele de gămălie? Link spre comentariu
viopa Postat Martie 29, 2017 Autor Partajează Postat Martie 29, 2017 Sunt pentru marcare si sa explic ce era, sau ce ar trebui montat in acele locuri.Asta doar din ce m-am documentat.In cele 4 din stanga vine montata o placuta ce are pe ea scris alfametul telefonic( A=Ana, etc), urmeaza doua unde era prinsa placuta ce scrie pe ea Vestitorul, apoi inca 4 in partea dreapta unde se prinde alta placuta pe care inca nu stiu ce era scris pe ea.Le-am marcat si nu vor fi astupate cu chit pentru retusarea unor mici zgarieturi sau lovituri.Cele doua placute laterale vin prinse in cate doua piese profilate din tabla. 1 Link spre comentariu
feri.visky Postat Aprilie 9, 2017 Partajează Postat Aprilie 9, 2017 Da! Felicitări pentru abordarea restaurării... Link spre comentariu
viopa Postat Mai 14, 2017 Autor Partajează Postat Mai 14, 2017 (editat) Inca un mic progres. Cepuri, dopuri, lipiri si adaugiri.Musai ca de voie buna.Marea problema este lipsa holsuruburilor tipizate. Editat Mai 14, 2017 de viopa Link spre comentariu
viopa Postat Mai 21, 2017 Autor Partajează Postat Mai 21, 2017 Reparatie capacul de jos. Link spre comentariu
viopa Postat Iunie 18, 2017 Autor Partajează Postat Iunie 18, 2017 Ma apropii cu restaurarea de final, am facut si poze , insa nu postez nimic pana nu se rezolva problemele discutate cu proprietarul. Link spre comentariu
viopa Postat Iulie 2, 2017 Autor Partajează Postat Iulie 2, 2017 Continui cu poze. Curatirea coltarelor , a celorlalte piese marunte, balamale, inchizatori, capace, s.a., grunduirea si vopsirea lor. Link spre comentariu
viopa Postat Iulie 3, 2017 Autor Partajează Postat Iulie 3, 2017 Dupa vopsirea acestor piese urmeaza montarea lor si vopsirea cutiei. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum