Vizitator riplu Postat Martie 19, 2017 Partajează Postat Martie 19, 2017 Buna ziua, Am doua monitoare IBM 9417-ab1 care pe semnalul video adauga un zgomot/distorsiune (la unul mai putin, la altul foarte rau). Am schimbat condensatori (nu am gasit decat unul devalorizat), am schimbat memoriie (are una 24C02 si 24C04). Nu ii dau de cap. OSD-ul este ok nu are probleme.Poate imi puteti da un sfat. Mai am inca unul identic care functioneaza perfect (cu acelas cablu VGA, pe acelas laptop testat - am eliminat cablu VGA, rezolutie, rata refresh etc). Link spre comentariu
buleu_alexandru Postat Martie 19, 2017 Partajează Postat Martie 19, 2017 Cred ca ar fi utila cate o poza cu cele doua ecrane afisand aceasta problema. Puteti folosi site-ul https://postimage.io/ dupa care puneti aici in mesaj link-ul pe care vi-l da dupa upload. Link spre comentariu
Vizitator riplu Postat Martie 20, 2017 Partajează Postat Martie 20, 2017 Buna ziua, Am atasat o imagine cu unul din monitoare. Am observat ca daca maresc Screen refresh rate de la 60 Hz la 70 sau 75 se accentueaza zgomotul. Am un monitor identic, functional, pe care l-am testat la aceias rezolutie si refresh rate 60, 70 si 75Hz. Link spre comentariu
buleu_alexandru Postat Martie 20, 2017 Partajează Postat Martie 20, 2017 (editat) dd Editat Martie 20, 2017 de buleu_alexandru Link spre comentariu
buleu_alexandru Postat Martie 25, 2017 Partajează Postat Martie 25, 2017 Cred ca scrisesem o oarecare prostie mai sus, de-asta am sters, apoi n-am mai apucat sa editez iar. O varianta ar fi sa mutati placa cu mufa VGA de la un monitor defect la cel 100% functional, astfel incat sa ne dam seama daca problema este pe acea placa. Daca problema nu se muta la monitorul 100% functional, urmatorul pas ar fi sa faceti schimb si de surse. Banuiesc ca are o placa de sursa interna si nu alimentator separat (nu am gasit poze sau informatii exacte pe internet). Link spre comentariu
dan cod Postat Martie 25, 2017 Partajează Postat Martie 25, 2017 Pe placa digitala trebuie căutați conzi defecți sau stabilizatoare de tensiune. Link spre comentariu
buleu_alexandru Postat Martie 25, 2017 Partajează Postat Martie 25, 2017 Cam asa ceva i-au raspuns deja si pe un alt forum unde intrebase, deci cel mai probabil despre asta e vorba. El spune ca a schimbat condensatoare, dar nu e clar daca nu cumva doar din sursa. Totusi, daca a schimbat inclusiv memoriile, banuiesc ca s-a referit si la conzii de pe placa digitala. Ramane sa vedem cu ce informatii mai vine. Ar fi fost util un osciloscop in acest caz. Link spre comentariu
Vizitator riplu Postat Martie 26, 2017 Partajează Postat Martie 26, 2017 Astazi am reusit sa ma ocup de ele. Placa contine si video si sursa. Nu am cum sa le separ. Am schimbat tot ce inseamna condensatorii THT (am schimbat cu cei de pe placa functioala), defectul persista. Am facut schimb de procesoare video mtv412gmv128. Nici o schimbare. Aveti cumva o schema? Link spre comentariu
buleu_alexandru Postat Martie 26, 2017 Partajează Postat Martie 26, 2017 schema am cautat, dar deoacamdata fara rezultat. cam asa arata placa ? http://chinafix-com.oss-cn-hangzhou.aliyuncs.com/data/attachment/forum/201012/31/180416ykgydxxx5gk02kxx.jpg daca da, ce scrie pe integratul mare (DIP) ? Celelalte 2 circuite integrate de pe langa procesorul in soclu inteleg ca sunt memoriile. Link spre comentariu
Vizitator riplu Postat Martie 26, 2017 Partajează Postat Martie 26, 2017 Am reusit. Problema era de la stabilizatorul de 1.8V. Pe iesirea lui aveam 1.2V. Ambele monitoarea acelas defect. Am schimbat c.i. si functioneaza. Multumesc pentru sfaturi Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum