Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

codevision

Vizitator FlorinArdei

Postări Recomandate

Vizitator FlorinArdei

va salut pe toti pasionatii de electronica !

am o mica mare problema .

realizez un proiect in care fac o interfata MMC RS232 cu un atmega88

am gasit documentatie pe net la: http://www.captain.at/electronic-atmega-mmc.php

bine ..cam proiectul intreg..doar ca eu am pus atmega88 si am facut mici modificari (am pus si interfata USB). totusi, am incercat sa rulez programul de acolo cu codevision si imi da erori de la inceput.

adica pt partea de inceput imi da: can't open #include file: avr/io.h, avr/interrupt.h si tot asa

"#include

#include

#include

#include

#include "

nu stiu ce sa ii fac... va rog sa ma ajutati...(am incercat sa compilez si cu avr studio si imi da si mai multe erori decat codevision)

multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cosmin_cosmin_1

1

• MifTy

1

Top autori în acest subiect

ar parea ca (virgula) codevision nu gaseste fisierele .h!!!verifica daca ai fisierele cu pricina pe hard, si daca codevision le cauta acolo unde se afla, nu in alta parte!!!...

Link spre comentariu

da,softul de acolo nu e facut cu codevision.la adresa respectiva apare scris:"Use avr-gcc or WinAVR to compile mmc.c (source code below)".asadar instaleaza-ti avr-gcc sau WinAVR si compileaza-l.In Codevision nu cred ca vei reusi prea usor, se folosesc unele librarii (.h) care nu apar in codevision.

Link spre comentariu
Vizitator FlorinArdei

Intr-adevar problema era de la compilator. AVR Studio imi dadea erori la inceput pentru ca la atmega88 difera numele registrilor. Am facut mici corecturi si aproape merge. Primesc in hyperterminal alte caractere decat ar trebui..dar macar primesc...Acum incerc sa imi dau seama care este sursa erorilor.Multumesc pentru ajutor. :smt006

Link spre comentariu
Vizitator FlorinArdei

mai am o intrebare:pt partea de USB am programul in C.partea de MMC tot in C.cum as putea sa incarc ambele programe in atmega? sa lucreze simultan.nu am experienta prea multa in programare :(dar promit ca am sa invat !!! :homework:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări