Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Lipire piese din aluminiu

Taraxacus

Postări Recomandate

Sa nu confundam cositorirea (englezii zic "brazing" atunci cand se produce la temperatuti ceva mai mari) cu sudura.

Deci ceea ce se numeste pe romaneste (in mod barbar) brazare este o cositorire, cu aliaje ceva mai greu fuzibile, dar tot o cositorire unde materialul care a fost topit se afla intre cele lipite.

Link spre comentariu

Cositorirea este o brazare ( mai corect o lipire cu aliaj moale) folosind cositorul, alamirea la fel dar folosind alama.

In nici un caz alamirea nu`i cositorire.

Termenul de brazare tot de la alama (brass) provine, corect ar fi lipire cu aliaj dur.

Grig

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

Am vazut o sudare a aluminiului cu autogen, e drept ca era un material gros de 15 mm, in care se folosea o tija din inox "plimbata" prin baie!

Am incercat brazarea aluminiului la radiatoare auto, dar este extrem de dificil din cauza neputintei de curatare/decapare a zonei.

Altfel se anuleaza acel circuit si se astupa "ranile"!

Link spre comentariu

Se spune ca merge TIG in DC cu inversarea polaritatii pentru curatire si electrod gros , 3,2mm curent 40-50Adc.

Nu am incercat inca, @spik, @nickrvl, nu ajungeti voi sa verificati povestea asta mai repede decit mine?

Grig

Link spre comentariu

Eu am incercat tig DC la Aluminiu si e o carpeala, materialul e topit efectiv local si "mestecat" cu o vergea adica cum spune si Spik dar asta se aplica la materiale groase si e o carpeala totusi, nu prea ai cine stie ce control plus ca trebuie "ochi si mana" aluminiu se topeste mai repede decat stratul de oxid si deruteaza, da impresia de material solid cand defapt la interior e lichid etc etc...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări