Ion_Bumbu Postat Martie 22, 2017 Partajează Postat Martie 22, 2017 Pune TIG-ul pe el! 1 Link spre comentariu
nickrvl Postat Martie 22, 2017 Partajează Postat Martie 22, 2017 Nu pot zice ca am incercat, dar @Nickrvl are dreptate si pretul este acceptabil pentru cantitate mica: http://www.tme.eu/ro/details/d-lza1/aliaje-de-lipit-sarme/donau/lza1/ Nu este acesta, oricum e vorba de ani in urma, am incercat sa caut pe site dar nu cred ca mai exista, erau vergele "expre" pentru lipirea aluminiului dar rezultatele nu erau chiar bune asa ca tot wig-ul.... Link spre comentariu
Dxxx Postat Martie 22, 2017 Partajează Postat Martie 22, 2017 Sa nu confundam cositorirea (englezii zic "brazing" atunci cand se produce la temperatuti ceva mai mari) cu sudura. Deci ceea ce se numeste pe romaneste (in mod barbar) brazare este o cositorire, cu aliaje ceva mai greu fuzibile, dar tot o cositorire unde materialul care a fost topit se afla intre cele lipite. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Martie 22, 2017 Partajează Postat Martie 22, 2017 (editat) Cositorirea este o brazare ( mai corect o lipire cu aliaj moale) folosind cositorul, alamirea la fel dar folosind alama. In nici un caz alamirea nu`i cositorire. Termenul de brazare tot de la alama (brass) provine, corect ar fi lipire cu aliaj dur. Grig Editat Martie 22, 2017 de Ion_Bumbu 1 Link spre comentariu
spik Postat Martie 22, 2017 Partajează Postat Martie 22, 2017 Lipiri moi, dure...sunt doar lipituri...sudura este contopirea la nivel atomic a doua materiale! 1 Link spre comentariu
alin 105 Postat Martie 23, 2017 Partajează Postat Martie 23, 2017 @Grig.Inca nu am butelie de gaz...si nici reductor.... Link spre comentariu
nickrvl Postat Martie 23, 2017 Partajează Postat Martie 23, 2017 Nu am fost atent, aparatul e AC/DC? daca nu, nu o sa poti suda aluminiu... Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Martie 23, 2017 Partajează Postat Martie 23, 2017 Aparatul este DC, sudura realizata cu ele este mai buna decit o lipire. Nu`i ortodoxa treaba dar ceva, ceva merge. Link spre comentariu
nickrvl Postat Martie 23, 2017 Partajează Postat Martie 23, 2017 Sa nu spun ca nu merge ca asta se stie ci spun ca o sa mearga greu spre deloc....., candva aluminu se suda si autogen. Link spre comentariu
spik Postat Martie 23, 2017 Partajează Postat Martie 23, 2017 Am vazut o sudare a aluminiului cu autogen, e drept ca era un material gros de 15 mm, in care se folosea o tija din inox "plimbata" prin baie! Am incercat brazarea aluminiului la radiatoare auto, dar este extrem de dificil din cauza neputintei de curatare/decapare a zonei. Altfel se anuleaza acel circuit si se astupa "ranile"! Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Martie 23, 2017 Partajează Postat Martie 23, 2017 Se spune ca merge TIG in DC cu inversarea polaritatii pentru curatire si electrod gros , 3,2mm curent 40-50Adc. Nu am incercat inca, @spik, @nickrvl, nu ajungeti voi sa verificati povestea asta mai repede decit mine? Grig Link spre comentariu
nickrvl Postat Martie 24, 2017 Partajează Postat Martie 24, 2017 Eu am incercat tig DC la Aluminiu si e o carpeala, materialul e topit efectiv local si "mestecat" cu o vergea adica cum spune si Spik dar asta se aplica la materiale groase si e o carpeala totusi, nu prea ai cine stie ce control plus ca trebuie "ochi si mana" aluminiu se topeste mai repede decat stratul de oxid si deruteaza, da impresia de material solid cand defapt la interior e lichid etc etc... 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum