Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Lipire piese din aluminiu

Taraxacus

Postări Recomandate

Lipirea diferitelor repere din aluminiu am văzut că se poate face prin ”brazare” cu tije dintr-un aliaj pe bază de aluminiu care se topește la 300-400 de grade. Știți de unde pot cumpăra tije de acest tip?

Link spre comentariu

Am cumparat si eu o bucata de aliaj de brazare aluminiu, de la alloy.ro. O bucata de 2 mm diametru , lunga de 2 ml, cu tot cu transport prin curier a costat 82 de lei....tre` sa te gandesti de 2 ori ce vrei sa lipesti cu ea, avand in vedere pretul.Zilele astea voi lipi o carcasa de duraluminiu crapata de la un motor electric.Revin cu impresii dupa utilizare.

Am ajuns la faza de cumparat aliaj de brazare dupa ce am cautat electrozi inveliti pt invertor.La blister de 1 buc, costa cam 22 lei/electrod, la kg e mai ieftin dar nu prea am ce face cu un pachet....

Adevaru-i ca daca salvezi un radiator auto ( unde se va folosi o cantitate infima de aliaj de brazare), pretul e chiar mic...

Editat de alin 105
Link spre comentariu

Cel de la TME, LZA1, se apropie mai mult de fludor decat de electrozi brazare. E pt. lipituri moi. Se vede si din compozitie:

Aliaj lipit; Pb80Sn18Ag2; fludor; 1mm; 7,4g; L:1m
Link spre comentariu

Am incercat sa lipesc carcasa de motor, esec total.Duraluminiul ala nu se poate lipi cu tija de brazare in cauza, nu fuzioneaza nicicum.Am reusit sa lipesc doua bucatele de aluminiu, de test, deci pe anumite aliaje se poate lucra, dar nu pe toate.Temperatura a fost suficient de mare , am reusit chiar sa topesc intrun colt piesa.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări