Taraxacus Postat Martie 17, 2017 Partajează Postat Martie 17, 2017 Lipirea diferitelor repere din aluminiu am văzut că se poate face prin ”brazare” cu tije dintr-un aliaj pe bază de aluminiu care se topește la 300-400 de grade. Știți de unde pot cumpăra tije de acest tip? Link spre comentariu
danpin Postat Martie 17, 2017 Partajează Postat Martie 17, 2017 De ce nu cauti cu google? "Electrozi sau baghete brazare aluminiu" Durafix de exemplu.... Baghete cu flux la interior sau fara... Sunt destui care vand. Link spre comentariu
Taraxacus Postat Martie 18, 2017 Autor Partajează Postat Martie 18, 2017 asta am gasit, nu am gasit in magazinele de bricolaj tip dedeman, baumax, practiker... oricum multumesc pt raspuns Link spre comentariu
dany_cta Postat Martie 18, 2017 Partajează Postat Martie 18, 2017 http://www.bricotools.ro/baghete-aluminiu-merkle-alsi5-2.4-5.0kg.html Sigur asta este ceea ce cauta Taraxacus ? Mie imi pare a fi sarma de umplutura pentru TIG. Cei care au experiente cu astfel de lipiri, care este rezistenta ? poti sa te bazezi pe o astfel de lipitura ? 2 Link spre comentariu
Feretech Postat Martie 18, 2017 Partajează Postat Martie 18, 2017 Gasesti la magazinele de profil pentru frigotehnisti, folosim la lipirea vaporizatoarelor din aluminiu.O bara de 20 cm costa in jur de 4 lei. Link spre comentariu
Taraxacus Postat Martie 20, 2017 Autor Partajează Postat Martie 20, 2017 In magazinele de bricolaj nu se gasesc, nici n-au auzit de asa ceva. Am gasit la alloy. Link spre comentariu
nickrvl Postat Martie 21, 2017 Partajează Postat Martie 21, 2017 Am luat o data de la TME, posibil sa mai aiba.... Link spre comentariu
amudsen Postat Martie 21, 2017 Partajează Postat Martie 21, 2017 Am lipit eu o data un radiator A/C, chestia e sa incalzesti bine piesa, sa nu dai cu flacara peste electrod ca se face bucati. Link spre comentariu
alin 105 Postat Martie 22, 2017 Partajează Postat Martie 22, 2017 (editat) Am cumparat si eu o bucata de aliaj de brazare aluminiu, de la alloy.ro. O bucata de 2 mm diametru , lunga de 2 ml, cu tot cu transport prin curier a costat 82 de lei....tre` sa te gandesti de 2 ori ce vrei sa lipesti cu ea, avand in vedere pretul.Zilele astea voi lipi o carcasa de duraluminiu crapata de la un motor electric.Revin cu impresii dupa utilizare. Am ajuns la faza de cumparat aliaj de brazare dupa ce am cautat electrozi inveliti pt invertor.La blister de 1 buc, costa cam 22 lei/electrod, la kg e mai ieftin dar nu prea am ce face cu un pachet.... Adevaru-i ca daca salvezi un radiator auto ( unde se va folosi o cantitate infima de aliaj de brazare), pretul e chiar mic... Editat Martie 22, 2017 de alin 105 Link spre comentariu
Dxxx Postat Martie 22, 2017 Partajează Postat Martie 22, 2017 Nu pot zice ca am incercat, dar @Nickrvl are dreptate si pretul este acceptabil pentru cantitate mica: http://www.tme.eu/ro/details/d-lza1/aliaje-de-lipit-sarme/donau/lza1/ Link spre comentariu
morocanosul Postat Martie 22, 2017 Partajează Postat Martie 22, 2017 Temperatura de lucru cum se obtine? Cu autogenul sau merge si cu gaz ? Link spre comentariu
danpin Postat Martie 22, 2017 Partajează Postat Martie 22, 2017 Cel de la TME, LZA1, se apropie mai mult de fludor decat de electrozi brazare. E pt. lipituri moi. Se vede si din compozitie: Aliaj lipit; Pb80Sn18Ag2; fludor; 1mm; 7,4g; L:1m Link spre comentariu
alin 105 Postat Martie 22, 2017 Partajează Postat Martie 22, 2017 Cel cumparat de la alloy se poate folosi pt lipituri aluminiu cu aluminiu si aluminiu cu inox.Compozitie : Siliciu 12 %, Aluminiu 88 %. Link spre comentariu
alin 105 Postat Martie 22, 2017 Partajează Postat Martie 22, 2017 Am incercat sa lipesc carcasa de motor, esec total.Duraluminiul ala nu se poate lipi cu tija de brazare in cauza, nu fuzioneaza nicicum.Am reusit sa lipesc doua bucatele de aluminiu, de test, deci pe anumite aliaje se poate lucra, dar nu pe toate.Temperatura a fost suficient de mare , am reusit chiar sa topesc intrun colt piesa. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum