Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Intrebare piesa de la radio rusesc Alpinist

Kostas1

Postări Recomandate

Buna ziua!

Posed aparatul rusesc Alpinist RP-221. Am observant ca, pe partea de radiofrecventa are o piesa tip circuit integrat cu 8 pini - КР159НТ1Д, care este de fapt un tranzistor dublu (asa cred ca se cheama). Am observant ca proiectantul a prevazut ca aceasta piesa sa poata fi inlocuita la nevoie cu 2 tranzistoare separate NPN, pe placa fiind date gauri si delimitate cu vopsea alba. Intrebarea mea este cu ce model de tranzistoare de RF? M-ar interesa daca poate fi inlocuita cu piese europene. Atasez si poze. Partea cablajului am facut-o ''in oglinda'' ca sa se vada similitudinea cu partea placata si am desenat cu rosu pozitiile pentru tranzistoare.

De asemenea, la ce foloseste priza de impamantare? Este primul aparat de radio portabil cu tranzistoare la care vad asa ceva!

Multumesc anticipat!

post-188860-0-43350600-1489762227_thumb.jpg

post-188860-0-23228300-1489762259_thumb.jpg

post-188860-0-20943500-1489762274_thumb.jpg

post-188860-0-05923000-1489762970_thumb.jpg

Editat de Kostas1
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• vio2007

1

• validae

1

• Kostas1

1

• franzm

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Caracteristicile tranzistorilor folosiți în acel integrat sunt date în acest tabel : http://zapadpribor.com/static/images/catalog/20880/1600x1200/mykroskhemy-seryy-159-photo-8.jpg unde se indică și un echivalent direct http://www.rdalfa.lv/en/menu/15-Transistor_pair.html

Împământarea se folosește numai împreună cu o antenă exterioară. La cele telescopice nu e nevoie.

Link spre comentariu

BF214 sau echivalent este cel mai bine, Pe langa circuitul RAA tranzistori lucreaza si ca amplificatori in circuitul de FI unde BC urile au zgomot destul de mare, si inca ceva, nu este nevie sa unesti capsulele. Din cablaj nu reiese ca daca folosesti tz. separati trebuie sa unesti capsulele, probabil au avut in stoc de tranzistori in aceiasi capsula si au zis sa mai faca economie la metal. :nas: Chestie ruseasca.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări