Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Dallas Semi DS5002

deejay2k1

Postări Recomandate

mare problema mare: facut rost de resp. DS5002, facut interfata de comunicatie, setat parametrii, boot-loader-ul mi-a raspuns, dar NU pot sa incarc afurisenia de program in el nici cu ciocanul .... ramas in pana de ideiHELP :evil:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• deejay2k1

4

• bogdanm

3

Mai exact, ce (nu) face? Din cate vad asta e o ciudatenie din aia de "secure microcontroller", deci s-ar putea sa ai nevoie de o parola separata pentru fiecare bit in parte :) Exagerez, desigur, dar e posibil sa fie si o problema de securitate.

Link spre comentariu

pai NU e pb. de securitate... comanda U (unlock) starge firmware-ul precedent si-ti da voie sa incarci noul program... se pare ca windoza e de vina.... sta f. prost cu timing-ul pe seriale

Link spre comentariu

pai NU e pb. de securitate... comanda U (unlock) starge firmware-ul precedent si-ti da voie sa incarci noul program... se pare ca windoza e de vina.... sta f. prost cu timing-ul pe seriale

Nu inteleg ce vrei sa spui. Windows-ul nu poate sa stea prost cu timing-ul pe seriale, pentru ca acest timing e generat prin hardware de catre controller-ul de seriala, proces independent de sistemul de operare. Sau ai vrut sa spui altceva si nu m-am prins eu?
Link spre comentariu

.. ba chiar asta vreau sa spun .... placile de baza noi au UART-ul incorporat ori in SB, ori in SuperIO (Winbond, ITE,etc.). se pare ca din cauza windozwi, dc. nu ai un calc. cu proc bun, timing-urile sunt un pik cam vraiste. am folosit pt. experiment MTK-ul de la Dallas pe windoza si nu am reusit sa incarc firmware-ul (timeout si alte prostii de genul asta).. am reusit insa sub DOS :)

Link spre comentariu

.. ba chiar asta vreau sa spun .... placile de baza noi au UART-ul incorporat ori in SB, ori in SuperIO (Winbond, ITE,etc.). se pare ca din cauza windozwi, dc. nu ai un calc. cu proc bun, timing-urile sunt un pik cam vraiste. am folosit pt. experiment MTK-ul de la Dallas pe windoza si nu am reusit sa incarc firmware-ul (timeout si alte prostii de genul asta).. am reusit insa sub DOS :)

Continua sa mi se para putin ciudat ce spui. Nu am avut niciodata vreo problema cu timing-urile pe seriala, pe orice fel de sistem. Acu mai e o treaba, depinde CUM folosesti seriala. Daca folosesti mecanismul standard de transmisie/receptie asta se face hardware si zau ca nu vad cum ar putea aparea probleme. Pe de alta parte, daca ai un program care se apuca sa "scrie" 1/0 pe liniile RTS/DTR sau care or mai fi ai sanse reale sa ai probleme din cauza Windows-ului, pentru ca rutinele lui de intarziere sunt departe de a fi exacte. Sub DOS (si probail sub orice alt sistem single user/single task) ai sanse ca intarzierele sa fie mult mai apropiate de realitate.PS. O rugaminte: daca ai putin timp sumarizeaza te rog ce stie sa faca microcontroller-ul asta cu facilitatile lui pentru securitate. Ca mi-e prea lene sa citesc datasheet-ul :d
Link spre comentariu

"ultra secure 8051 - based microcontroller" ... adica este compatibil cu 8051, plus cateva porturi, plus securitate: programul, odata incarcat se autocripteaza, accesul la ram se face criptat si "random" ... nu poti sa scoti softul din el nici cu dalta :), chei de criptare hardware pe 64 biti, transparente fata de user :) ....adeca nici macar eu nu stiu ce cheie de criptare foloseste ...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări