surubarila Postat Martie 16, 2017 Partajează Postat Martie 16, 2017 Sanatate permanenta ! Sasiu SCT 51-A se auzea un tic-tic(citez pe omul care mi l-a adus) iar in buna practica a romanului : a mai incercat , poate si-o da drumul....CI din sursa explodat STR-S6709 si FL 2SD1887 sarma.Intrebarea este : dupa repararea sursei ce trebuie sa masor ca sa stiu ca TDA8143 Horizontal Drive e OK ? Sau il cumpar ca sa am cu ce proba ? Multam ! Link spre comentariu
dan cod Postat Martie 16, 2017 Partajează Postat Martie 16, 2017 Vezi impulsurile. Link spre comentariu
electrolivius Postat Martie 16, 2017 Partajează Postat Martie 16, 2017 Probleme principala este cauza arderii finalului de linii . In cazul arderii finalului de linii din motive de trafo linii (excluzand descarcarea de inalta tensiune) probabilitatea defectaarii c.i. TDA8143 este aproape nula . Mai grav ar fi daca finalul de linii s-ar fi ars datorita comenzii gresite furnizate de insusi TDA8143 Defecte similare am intalnit in tv. Grundig cu final de linii ars datorita comenzii gresite pe care TDA8140 (similar ca functie cu tda8143) o furniza acestuia . Link spre comentariu
surubarila Postat Martie 16, 2017 Autor Partajează Postat Martie 16, 2017 Multumesc ! Am mai gasit un tz. ars in sursa Q801 , momentan am doar TIP142 la care difera valoarea rez. interne dintre B-E fata de TIP102 , se poate inlocui ? Link spre comentariu
surubarila Postat Aprilie 15, 2017 Autor Partajează Postat Aprilie 15, 2017 Cauza defectarii FL= lipituri reci la trafo. linii.Acum e alta hiba : pe AV imagine , sunet OK insa pe antena imaginea e desincronizata H (rupe spre stanga).Majoritatea C-urilor verificate ori schimbate unde a fost cazul.Sa fie vreunul care mi-a scapat sau e altceva ? Link spre comentariu
Vizitator Nanotech Postat Aprilie 16, 2017 Partajează Postat Aprilie 16, 2017 Am intalnit problema asta (la un Sony parca). Daca ai tensiuni de alimentare corecte, conzi schimbati iar pe AV este ok inseamna ca prefinal/final linii lucreaza, problema s-ar putea sa fie din calea comuna. Condensatori, lipituri reci sau mai nasol, chiar jungla. Refa toate lipiturile din jurul junglei. S-ar putea sa scapi usor. Link spre comentariu
surubarila Postat Aprilie 16, 2017 Autor Partajează Postat Aprilie 16, 2017 Multam , chiar la el lucrez , cu toate ca omul il foloseste doar pe AV-decodor , nici nu-si aduce aminte sa fi mers pe antena dar stii cum e , ma roade pasiunea... Link spre comentariu
Florinel TV Postat Aprilie 16, 2017 Partajează Postat Aprilie 16, 2017 Problema este pe partea de FI , jungla cale comuna conzi uscati Link spre comentariu
surubarila Postat Aprilie 16, 2017 Autor Partajează Postat Aprilie 16, 2017 Am mai controlat ici-colo (C-uri , lipituri).Cale comuna si FI sunt in cutii de tabla.....M-a ros pasiunea ca ma doare spatele de la hardughie tot urcandu-l pe masa , o sa-l foloseasca pe AV. Mersi de ajutor ! Link spre comentariu
Vizitator Nanotech Postat Aprilie 16, 2017 Partajează Postat Aprilie 16, 2017 Nu are de unde sa fie decat de acolo, din calea comuna. Sony erau campioane la lipituri reci mai ales pe selector si FI. Stiu, asta e Samsung. Link spre comentariu
surubarila Postat Aprilie 17, 2017 Autor Partajează Postat Aprilie 17, 2017 Azi a plecat la Bucuresti , i-am urat drum bun.Se poate inchide. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum