Vizitator KiioKi Postat Martie 15, 2017 Partajează Postat Martie 15, 2017 Buna, dupa cum scrie in titlu am o intrebare care nu imi da o durere de cap de cateva zile. Am un dormitor cu 3 paturi, deasupra fiecarui pat se afla un LED, vreau sa fac langa fiecare pat un intrerupator care sa poata sa aprinda LED-ul deasupra patului de exemplu Intrerupatorul 1 sa aprinda LED-ul 1, Intrerupatorul 2 sa aprinda LED-ul 2 si Intrerupatorul 3 sa aprinda LED-ul 3, Cea ce imi da mie o durere de cap este ca pe langa cele 3 Intrerupatoare vreau un Intrerupator care sa le aprinda pe toate sau sa le stinga pe toate deodata. Cum as putea sa fac asta? Multumesc. Link spre comentariu
Dxxx Postat Martie 16, 2017 Partajează Postat Martie 16, 2017 Exista telecomenzi care exact asta fac. Iti trebuie deci una cu 3 canale. Vei avea problema la cine va sta telecomanda. Tine cont ca unitatea receptoare are nevoie de alimentare CC si releu la iesire. Daca nu, poti sa-ti concepi propia schema cablata probabil cu un controller logic si o interfata. Cum faci interfata si unde o localizezi fizic vor fi problemele de care te vei impiedica. Ultima treapta si cea logica ar fi ca sa concepi sistemul din start si sa-l incorporezi in structura, adica fire ingropate si comutatoare decente localizate langa fiecare pat. Dar asta implica munca serioasa de cablare/aspect nu cred ca te vei baga la ea. Totusi daca ajungi la asa ceva vei avea solutii: - fie in fiecare corp cu led, pe acelas radiator, sa mai pui inca un led suplimentar - incat un led sa fie comandat local si altul din circuitul general (asta altereaza un pic ce doreai tu) - fie un dimmer local, comandat local, plus un circuit ON/OFF general - si in a cest caz nu va functiona exact cum ai enuntat - sau faci solutia temeinica si separata - la fiecare pat circuit separat si adaugi un alt corp de luminat general... Link spre comentariu
kinderu56 Postat Martie 16, 2017 Partajează Postat Martie 16, 2017 DXXX lai omorat ai aici tot ce iti trebuie daca vrei sa construiesti http://picprojects.org.uk/projects/ir/minirem/index.htm si versiuni de cumparat https://www.google.ro/search?q=rf+remote+control+3+channel&cr=countryRO&client=opera&tbs=ctr:countryRO&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj_jvz05drSAhWEwxQKHREZBt8Q_AUIBigB&biw=1280&bih=660#q=telecomanda+ir++3+canale&tbm=isch&tbs=rimg:CVB7APigCuyaIjj4_1bSISsWdIZLPSyp9srIMZ28c9PYJaz93KaiBTGHYVmIJ5lEM6KXSm90H1WN6O4Q5aV7phHi4aSoSCfj9tIhKxZ0hESZwbiLEEsWwKhIJks9LKn2ysgwRCvdJiYNjyLsqEglnbxz09glrPxEJOqLJTEvKxioSCXcpqIFMYdhWESZwbiLEEsWwKhIJYgnmUQzopdIRnFHpvhiZ0hcqEgmb3QfVY3o7hBFF9QWc6yPe6ioSCTlpXumEeLhpEe5lgbaFBXse&*&imgrc=_ Link spre comentariu
Ticu Postat Martie 16, 2017 Partajează Postat Martie 16, 2017 (editat) Sau ceva clasic - lumini pentru cuseta. Un comutator cu 2 pozitii si un "punct mort" intre ele. Optional = cum vrea pasagerul / Stins = control vama / Aprins = control nevasta Editat Martie 16, 2017 de Ticu 2 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum