Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

LED-uri aprinse pe zone

Vizitator KiioKi

Postări Recomandate

Vizitator KiioKi

Buna, dupa cum scrie in titlu am o intrebare care nu imi da o durere de cap de cateva zile.

Am un dormitor cu 3 paturi, deasupra fiecarui pat se afla un LED, vreau sa fac langa fiecare pat un intrerupator care sa poata sa aprinda LED-ul deasupra patului de exemplu Intrerupatorul 1 sa aprinda LED-ul 1, Intrerupatorul 2 sa aprinda LED-ul 2 si Intrerupatorul 3 sa aprinda LED-ul 3, Cea ce imi da mie o durere de cap este ca pe langa cele 3 Intrerupatoare vreau un Intrerupator care sa le aprinda pe toate sau sa le stinga pe toate deodata. Cum as putea sa fac asta? Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• kinderu56

1

• Dxxx

1

• Ticu

1

Exista telecomenzi care exact asta fac. Iti trebuie deci una cu 3 canale. Vei avea problema la cine va sta telecomanda.

Tine cont ca unitatea receptoare are nevoie de alimentare CC si releu la iesire.

Daca nu, poti sa-ti concepi propia schema cablata probabil cu un controller logic si o interfata. Cum faci interfata si unde o localizezi fizic vor fi problemele de care te vei impiedica.

Ultima treapta si cea logica ar fi ca sa concepi sistemul din start si sa-l incorporezi in structura, adica fire ingropate si comutatoare decente localizate langa fiecare pat.

Dar asta implica munca serioasa de cablare/aspect nu cred ca te vei baga la ea.

Totusi daca ajungi la asa ceva vei avea solutii:

- fie in fiecare corp cu led, pe acelas radiator, sa mai pui inca un led suplimentar - incat un led sa fie comandat local si altul din circuitul general (asta altereaza un pic ce doreai tu)

- fie un dimmer local, comandat local, plus un circuit ON/OFF general - si in a cest caz nu va functiona exact cum ai enuntat

- sau faci solutia temeinica si separata - la fiecare pat circuit separat si adaugi un alt corp de luminat general...

Link spre comentariu

Sau ceva clasic - lumini pentru cuseta. Un comutator cu 2 pozitii si un "punct mort" intre ele.

Optional = cum vrea pasagerul / Stins = control vama / Aprins = control nevasta

post-184838-0-22807600-1489675798_thumb.png

Editat de Ticu
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări