Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

CC la iesire amplificator.

Postări Recomandate

detin un teac ag-v3020.l-am imprumutat unu prieten pt un chef .. si de atunci imi scoate putin CC curent continuu pe iesiri ..... cam 0,1 max 0,2V.este o problema asta? ar putea sa imi puna in pericol boxele? (e15-150N si bm-d450)din ce motiv a aparut acest CC? cand l-am cumparat, anume am masurat si avea 0.0 pe iesire .. va rog sa ma ajutati.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• neinvins

2

• zal

1

Top autori în acest subiect

Vizitator donpetru

Nu o sa-ti puna in pericol boxele acei 0,1-0,2VDC de pe iesirea amplificatorului. Totusi, te intreb esti sigur ca ai masurat corect ?

Link spre comentariu

pai .. banuiesc ca am masurat corect .. adica . am pus multimetrul pe CC si l-am pus in paralel cu iesirea din amplificator. trebuia sa fac altceva?

Link spre comentariu
Vizitator donpetru

Ai procedat bine dar te-ai asigurat ca nu cumva aparatul sa-ti dea vreo eroare? Apoi mai intervine intrebarea: Daca amplificare este prevazuta cu relee pe iesire pentru decuplarea boxelor ? Multe din multimetrele din ziua de azi mai introduc mici derive cand se masoara tensiunii relativ mici, mai ales in ca.Daca toate din aceste presupuse erori nu intra in discutie (adica multimetru si metoda de masurare) atunci cauza poate fi la etajul de amplificare. Am mai observat astfel de deficiente la montajele cu tranzistoare care aveau semiregalbil pentru anularea offsetului pe iesire. Nu stiu exact ce schema au utilizat cei de la Teac dar foarte probabil sa aiba asa ceva. Nu ar strica putin sa-i dai capacul jos si sa o desfaci. Apoi intervi asupra semireglabilului si cu multimetrul conectat cum ai procedat initial reduci la zero offset-ul amplificatorului. Daca nu are asa ceva va trebui sa "improvizezi". Lucru asta se intampla de regula cand tranzistoarele finale sunt supuse unui regim termic care impinge la limita functionarea in conditii corecte a montajului. Se ajunge la o imbatranire prematura a tranzistoarelor finale care nu conduce la altceva decat la micsorarea timpului de buna functionare a aparatului (se strica mai repede). Pentru inceput apar mici "anomalii" cum este aceasta mica tensiune continua pe iesire s.am.d Acest lucru se intalneste cu precadere la aparatura HiFi "Home" care este utilizata pentru sonorizat la putere maxima o durata de functionare mai mare de 40%. E ca si cum ai utiliza scule pentru mesterit in regim profesional care presupune o utilizare indelungata la putere maxima de unde si o defectarea prematura a acestora (nu stiu daca am nimerit foarte bine comparatia dar cred ca am fost suficient de inteles despre ceea ce am vrut sa punctez). NUMAI BINE

Link spre comentariu

E imposibil sa fi avut 0,000Vcc pe iesire. Poate ai masurat pe bornele de difuzoare care nu erau conectate din comutatorul de boxe (ala cu A, B, A+B etc). Daca ai masurat iarna pe frig, e posibil sa fie o deriva diferita fata de vremea de acum. Daca jucaria merge bine nu e cazul sa te sperii. :supz:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări