Vizitator mihail.stoica Postat Martie 14, 2017 Partajează Postat Martie 14, 2017 Buna ziua Cochetez de multi ani cu constructia unui CNC. M-am hotarat ca construiesc unul cu masa de 400 x 300, pentru cablaje, frezat lemn, plastic, eventual ceva piese in aluminiu Ce tip de constructie imi recomandati, cu cadru mobil sau masa mobila ? Axa Z inseamna o placa pentru motor, 4 rulmenti liniari pentru ghidaje si piulita, ma gandesc eu. Asta inseamna ca tot acest ansamblu atarna de surub. Cum trebuie procedat cu surubul ? Rulmenti in capete ? Ce tip ? Multumesc anticipat Link spre comentariu
florianmro Postat Martie 15, 2017 Partajează Postat Martie 15, 2017 E mai comod cu cadru mobil . E mai precis cu masa mobila . Daca vrei si aluminiu constructia trebuie sa fie mai solida . Mai bine cumperi unul gata facut Cauta pe Ebay sau pe la cine mai construieste pe aici sau prin alte parti . Pretul final tot ala va fi dar cu bataie de cap infinit mai mica . Link spre comentariu
dany_cta Postat Martie 15, 2017 Partajează Postat Martie 15, 2017 Buna ziua Cochetez de multi ani cu constructia unui CNC. M-am hotarat ca construiesc unul cu masa de 400 x 300, pentru cablaje, frezat lemn, plastic, eventual ceva piese in aluminiu Ce tip de constructie imi recomandati, cu cadru mobil sau masa mobila ? Axa Z inseamna o placa pentru motor, 4 rulmenti liniari pentru ghidaje si piulita, ma gandesc eu. Asta inseamna ca tot acest ansamblu atarna de surub. Cum trebuie procedat cu surubul ? Rulmenti in capete ? Ce tip ? Multumesc anticipat Suruburile cu bile sau trapez, nu te gandi la tije filetate normale. Rulmenti angulari cei mai mici pe care ii gasesti. Mai bine cumperi unul gata facut Cauta pe Ebay sau pe la cine mai construieste pe aici sau prin alte parti . Pretul final tot ala va fi dar cu bataie de cap infinit mai mica . E mai ieftin gata facut, sa nu uitam de alergatura sa faci anumite piese si costurile, si la final costurile pieselor gresite care nu s-au potrivit sau ce descoperim ca nu functioneaza bine. Ala gata facut are totul testat. 2 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum