Alexandru Savin Postat Mai 13, 2017 Autor Partajează Postat Mai 13, 2017 Am inteles Multam' Link spre comentariu
Alexandru Savin Postat Mai 14, 2017 Autor Partajează Postat Mai 14, 2017 Salutare! Cam pe aici am ajuns cu simularea Weekend placut! Alex. Scuze, Atasat poza Link spre comentariu
Alexandru Savin Postat Mai 18, 2017 Autor Partajează Postat Mai 18, 2017 (editat) Salutare! Deci nu inteleg ce fac(e) PSUD... Daca ma uit in foaia de catalog, ar trebui sa am o tensiune redresata la anodul tubului de 325V minus aia ~7V caderea de tensiune pe tub... de unde #*(@#(@ imi ies tensiunile alea la V(L1)????? Va rog frumos, cine are o metodologie de calcul ''pe hartie'' sa ma ajute... Tot am rascolit forumul si nu gasesc nicaieri un calcul cap coada.... PS: daca nu dimensionez dupa o metoda infailibila.... impart cei 250VDC de care am nevoie la 1.2...1.3 si aflu tensiunea pe o ramura a secundarului! Editat Mai 18, 2017 de Alexandru Savin Link spre comentariu
Dan Minciu Postat Mai 18, 2017 Partajează Postat Mai 18, 2017 V(L1) este tensiunea pe drosel...v-ar trebui VC1... si V(L1) este tensiune alternativa, riplul...PSUD2 are si optiune de reprezentare a "oscilogramei"...mie mi-a reusit...si am observat ca un drosel reduce riplul dupa el(in cazul de fata C2) sub 30mV.... Aprofundati-l, ca merita. E bun softul. Link spre comentariu
Alexandru Savin Postat August 3, 2017 Autor Partajează Postat August 3, 2017 O intrebare, la trafu' de alimentare inafar' de infasurarile de filament si anodica, sa mai adaug si alte? (Gen tensiune de negativare) Link spre comentariu
Alexandru Savin Postat August 3, 2017 Autor Partajează Postat August 3, 2017 Apropo,exista vreo preferinta intre a alege traf de alimentare toroidal, sau EI pentru ampuri de casti? Link spre comentariu
Untold Postat August 3, 2017 Partajează Postat August 3, 2017 La cel toroidal campul de dispersie e mai mic, de asta ar fi de preferat. Link spre comentariu
Alexandru Savin Postat Septembrie 21, 2017 Autor Partajează Postat Septembrie 21, 2017 Salutare tuturor! O intrebare: As vrea sa montez 2 vu-metre analogice pe iesirea amp-ului de casti. Gen asa ceva: http://www.ebay.com/itm/Analog-Audio-Level-Panel-VU-Meter-dB-Meter-x-2-With-Driver-Board-Module-DIY-KIT-/110947815721?epid=1231795387&hash=item19d5015129:m:m3QMg4yoz6a6HtnlZfUovIg Exista o posibilitate de ''calibrare'' la valoarea de 85db a muzicii (asa vad ca se recomanda pe net) ca sa-mi arate vu-metrul valoarea ''0db''?? (de ex. cu un semnal de 1khz) Multumesc anticipat ! Alex. Link spre comentariu
sesebe Postat Septembrie 21, 2017 Partajează Postat Septembrie 21, 2017 (editat) Da, se poate dar iti trebuie un pic de aparatura. Ai osciloscop, generator de semnal si/sau macar un voltmetru de precizie de AC capabil sa masoare precis macar pina pe la 1Khz-10Khz? edit, nu-mi dau seama dar VU-metrele alea au amplificator logaritmic? ca daca nu nu are nici un rost o astfel de calibrare. Editat Septembrie 21, 2017 de sesebe Link spre comentariu
Alexandru Savin Postat Septembrie 21, 2017 Autor Partajează Postat Septembrie 21, 2017 Salut! Da, nu am nimic inafar' de un multimetru, dar dupa ce-l fac ,cinestesc eu un forumist sa ma ajute Multam' de raspunsul prompt... o sa mai caut, important e ca se poate ... O zi faina,Alex. Link spre comentariu
sesebe Postat Septembrie 21, 2017 Partajează Postat Septembrie 21, 2017 O sa trebuiască sa pui dacă nu este un semireglabil la întrare ca să reglezi nivelul, asta în ipoteza ca are amplificare suficienta. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum