Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator casti cu tuburi

Alexandru Savin

Postări Recomandate

Filamentele celor doua lampi,6n1p,consuma cam 1,25A. La mine asa-i consumul si as recomanda infasurarea pentru 2,5A.

Cred ca este de ajuns priza meniana dar nu inteleg de ce trebuie sa pui doua redresoare in paralel. Una este mai mult decat suficienta,avand curentul cu 80% mai mult decat este necesar.

Editat de alinstegaru
Link spre comentariu

Salutare,

Da, ai dreptate, ma gandeam sa fie ceva cu alimentare separata pe fiecare canal, dar avand aceeasi infasurare pe traf, nu cred ca e mare branza... Ceva recomandari? :)

Spor,

Alex.

Link spre comentariu

Salut,

Mai repede asa... dar adaptat schemei mele.

Merg pe redresare cu tub, am pitici mei la mansarda care vor o aroganta sa nu am semiconductori in amplif' :)

Adaptat la curentul mic consumat si fara edcor, Hammond... la asta ma refer.

post-216812-0-27312100-1493735087_thumb.png

Editat de Alexandru Savin
Link spre comentariu

E ok,n-are prea mare importanta chestia cu alimentarea

Izoleaza bine traful de alimentare ca o sa se auda ca dracu' in casti si mare grija cu legaturile de masa,ca de acolo poti asculta o frumusete de brum.

Link spre comentariu

Salutare,

Tot ma invart in jurul schemei de alimentare, am incropit ceva dar nu stiu daca este bine, am nevoie de ajutorul vostru.

Am zis asa 2x200Vac cu priza mediana inseamna 280Vdc.

-10V caderea de tensiune pe tubul redresor, -2x10v pe fiecare soc, raman 250V!?!?

Multam'

Alex.

post-216812-0-56917200-1494577049_thumb.png

Link spre comentariu

Uite un mic sof care te poate ajuta in configurarea unei scheme de alimentare. Iti ofera date suficiente in ce priveste tensiunile rezultate dar si riplu,ajutandu-te sa alegi corect valorile conzilor de filtraj.

http://www.duncanamps.com/psud2/

Iata si formulele de baza de care o sa ai nevoie atunci cand trebuie sa stabilesti anumite valori de tensiune,curent,rezistenta.CreativeChip-Legea-lui-Ohm.jpg

Link spre comentariu

Salutare,

Fain softul, deja ma joc cu el. Cum stabilesc ''rezistenta'' amplificatorului de casti? Sau sa simulez cu o rezistenta infinit de mare?

Eu am ajuns la 16.7kohm. Nu ma intrebati cum :)

Spor,

Alex.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări