maxente Postat Martie 12, 2017 Partajează Postat Martie 12, 2017 Ce parere aveti de acest osciloscop ? http://www.hantek.com/en/ProductDetail_97.html Ma bate gandul sa imi iau unul si vroiam sa va cer o parere E de 70Mhz si cica se poate upgrad-a la 200Mhz pentru ca ADC-urile si placa digitala e aceeasi ca la varianta DSO5202P care e la 200Mhz http://www.hantek.com/en/ProductDetail_95.html Link spre comentariu
djvas Postat Martie 12, 2017 Partajează Postat Martie 12, 2017 Are memoria destul de mica .. doar 40K si nu vad sa aiba optiuni de decodare i2c, spi , etc. Ce pret are ? Link spre comentariu
q_acdc Postat Martie 12, 2017 Partajează Postat Martie 12, 2017 Cam multe operatii pt upgrade si riscant in acelasi timp. Link spre comentariu
maxente Postat Martie 12, 2017 Autor Partajează Postat Martie 12, 2017 Pe la noi l-am gasit la 1300 lei , iar pe ebay undeva pe la 950 - 1000 lei echivalentul in dolari Are port USB in spate prin care se poate face acel upgrade dar si port serial in interior Uite aici explica nenea asta cum a facut acel upgrade pe portul serial Link spre comentariu
Blacksmith Postat Martie 12, 2017 Partajează Postat Martie 12, 2017 Ce sens ar avea ca o firma sa puna pe placa piese de calitate mai mare (200MHz) si sa le vanda cu un pret mai mic ca fiind de 70MHz ? Adica faci 2 placi identice, bagi aceeasi suma de bani in ele, pe una o vinzi la cat e pretul ei iar pe alta ii pui limitare software si o vinzi la un pret mai mic... Super logica de afaceri ! Link spre comentariu
manolo Postat Martie 12, 2017 Partajează Postat Martie 12, 2017 Logica e alta unul de 200 are un pret de productie sa zicem 50 para ,si au interesul sa vinda mult si au facut si varianta mai ieftina e mai ieftin sa produci aceiasi placa ,decit sa schimbi setarile si rolele cu piese pe roboti. Link spre comentariu
ndor Postat Martie 12, 2017 Partajează Postat Martie 12, 2017 Ce sens ar avea ca o firma sa puna pe placa piese de calitate mai mare (200MHz) si sa le vanda cu un pret mai mic ca fiind de 70MHz ? Adica faci 2 placi identice, bagi aceeasi suma de bani in ele, pe una o vinzi la cat e pretul ei iar pe alta ii pui limitare software si o vinzi la un pret mai mic... Super logica de afaceri ! Logica e foarte buna cand produci serie mare .Este total nerentabil sa produci aceeasi placa in doua versiuni cu componente diferite . Pentru componente care se cumpara in cantitate mare , diferenta de pret este extrem de mica de la ....sa zicem 100 la 300 Mhz . Alti producatori prefera varianta sa vanda update-ul de soft . Link spre comentariu
Dxxx Postat Martie 12, 2017 Partajează Postat Martie 12, 2017 Asa merge marketingul... Masini unde producatorul sustine el singur (Mercedes) ca intre doua variante cu puteri diferite exista diferente doar soft, hardware-ul fiind identic. Intel care vinde procesoare facute identic, pe aceeasi banda cu preturi diferite. In plus are si cinismul ca la un procesoor mai ieftin sa arda zone de cache perfect viabil, doar asa ca sa nu te bucuri si sa trebuiasca sa cumperi ceva mai scump daca vrei full function. Si as putea continua. Gandeste-te ca pentru Hantek chiar si merge bine afacerea exact asa cum este: - cine nu se pricepe cumpara 70MHz si asa ii ajung - cine are bani multi nu se complica si cumpara 200MHz - cine este priceput / ii place provocarea-riscul / doreste satisfactia de a plati putin si a primi mai mult -> va face upgrade, si asta este tot bine ca macar a vandut unul de 70MHz decat clientul sa mearga la concurenta Link spre comentariu
maxente Postat Martie 13, 2017 Autor Partajează Postat Martie 13, 2017 (editat) Mda, asa e, memoria e cam mica, dar la ce m-ar ajuta daca ar fi mai mare ? Pana la urma care e treaba cu memoria aia, stocheaza semnalul sa il analizeze in ea sau care e treaba exact, ca nu ma pricep ? Editat Martie 13, 2017 de maxente Link spre comentariu
orgasmo Postat Martie 13, 2017 Partajează Postat Martie 13, 2017 Memoria este utilizata cand este accesata functia Wave Operation(save/recall/delete) cu care poti sa salvezi de exemplu forme de unda etalon pentru fiecare canal (CH1/CH2) pe care le poti accesa ulterior fara sa ai semnalul vizualizat anterior conectat la CH1/CH2 si sa-l compari cu un altul in timp real in activitati de service. Legat de optiunea de upgrade...cateodata memoria flash nand in capsula tsop48 trebuie inlocuita cu una de capacitate mai mare ca sa se poata realiza update de firmware. 1 Link spre comentariu
maxente Postat Martie 14, 2017 Autor Partajează Postat Martie 14, 2017 Pana la urma chiar daca are memoria aia mica l-as considera ca un osciloscop analog si care oricum nu are memorie sa salvezi anumite forme de tensiune. Urmatorul dupa el ca serie este unul cu 1M, memorie dar e mai scump cu peste 400 lei fata de asta care are 40K memorie Eu, in general, il folosesc cand mai mesteresc cate un amplificator sau cate o sursa in comutatie, nu sunt eu vreun expert. Si ce parere aveti, merita sa il iau ? Sau daca aveti alta sugestie va ascult Multam frumos pentru explicatii ! Link spre comentariu
costi_b Postat Martie 14, 2017 Partajează Postat Martie 14, 2017 (editat) Eu am cumpărat așa ceva: http://www.hantek.com/en/ProductDetail_3_4163.html versiunea de 70 MHz, are si generator de semnale DDS până la 25 MHz sinus, pentru amplificatoare poate fi util. E generatie mai nouă decât cel propus de tine, cam aceeași parametri și preț, are în plus generatorul. Un plus nedorit sunt câteva bug-uri soft nerezolvate încă. Editat Martie 14, 2017 de costi_b Link spre comentariu
orgasmo Postat Martie 14, 2017 Partajează Postat Martie 14, 2017 Eu, in general, il folosesc cand mai mesteresc cate un amplificator sau cate o sursa in comutatie, nu sunt eu vreun expert. Si ce parere aveti, merita sa il iau ? Da, pentru surse in comutatie ar fi indicat sa aveti in plus alt model de sonde, 100:1 gen T3100 la 100Mhz. 1 Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 14, 2017 Partajează Postat Martie 14, 2017 (editat) Memoria mare te ajuta sa faci zoom pe o imagine inghetata cu stop ca sa poti cauta/analiza o anumita problema din montajul de analizat - chestie imens de utila. Daca nu poti face asa ceva degeaba ai digital pt ca un analogic second de firma este mult mai bun. O memorie mare de citiva mega poate transforma o jucarie de osciloscop intro scula cu adevarat utila. Citeste si aici: http://www.elforum.info/topic/123542-fenomenul-de-aliasing-in-osciloscoapele-digitale/?do=findComment&comment=1504147 Sau aici: http://www.elforum.info/topic/123527-keysight-noua-serie-1000x/ Dece nu-ti iei un Siglent SDS1072CML+ - este cel mai mic din serie dar foarte bun. Are 1Msample memorie. L-am butonat si merita banutii. Editat Martie 14, 2017 de sesebe Link spre comentariu
maxente Postat Martie 15, 2017 Autor Partajează Postat Martie 15, 2017 Mda... pare mai interesant Siglentu ala si nu are 1M, vad ca zice Memory Depth up to 2 Mpts Pe aliexpress l-am gasit cu 303$ trimis cu UPS @orgasmo, o sa imi iau si sonda de 100:1 Va multumesc pentru sugestii ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum