Vizitator Postat Martie 15, 2017 Partajează Postat Martie 15, 2017 (editat) Ce e super interesant e inversunarea lui sesebe. El de fiecare data cand era intrebat de o schema zicea ca nu poate sa o dea fiindca foloseste componenta intr-un mod diferit decat in datasheet, dar la el merge excelent si nu stim noi ceilalti sa citim datele tehnice. Bravo lui Leco. Boxele par liniare pana la 50Hz si mai jos atenueaza ceva, dar oricum e suficient si arata super. Parerea mea e ca sunt cam mici cutiile pentru difuzoarele alea. Difuzoarele au fost concepute de producator pentru a lucra in incinte cu volum redus 32-45 litri ideal pentru 30Hz in sus, cam 50 litri utili au in momentul de fata. Oricarei boxe ii scade linearitatea si eficienta spre extremele benzii audio, in special la frecventa joase. Nu am vazut in viata mea o boxa sa fie liniara cu o abatere de maxim +/- 1db in domeniul 20Hz-100Hz-20000Hz, cele mai multe au minim -10db la 40Hz spre 30Hz, eu am -8db cadere de la 30Hz la 20Hz (si nu m-as mira ca atenuarea sa vina si din partea microfonului telefonului), cadere care se poate remedia foarte usor cu un boost de 8-10db la 22-25Hz (ceea ce si intentionez pentru linearizarea subjoaselor (20-35Hz) raportate la joase 40-63Hz). Oricum, suna intr-un mare fel. Cine vrea sa le asculte, imi lasa PM. Sesebe, m-as bucura sa intelegi ca nu am conceput o schema special pentru boxele astea, pe bass sint 2 bobine si niste condensatori, pe medii 2 bobine si niste condensatori+rezistente iar pe inalte tot 2 bobine si niste condensatori +rezistente+PTC +PSW. Chiar daca as sta sa desenez schema, nu te-ar ajuta pentru ca NU ai aceleasi difuzoare ca si mine, si poate gusturile la sunet, difera. Am taiat media mai sus superior, decit ar trebui Pentru ca difuzorul raspunde destul de liniar intre 2 si 6kHz, inaltele redate "fara filtru pe medie" se aud usor si bine si la 10-12kHz, asemeni tweeterul, este taiat mai sus inferior decit ar trebui. Tweeterul este "incarcat mai putin" cu medie inalta (2,5-3kHz), si ii face un sunet aparte, unul din punctele FORTE ale boxelor, inafara ca pot reda cu usurinta, AUDIBIL frecventele de la 20-22Hz in sus, cind spun audibil, nu sa bagi capul in woofere ca sa simti valul de aer, si frecventa este PREZENTA in camera de auditie. Schema o am in cap, nu e transpusa pe hirtie. Editat Martie 15, 2017 de Vizitator Link spre comentariu
omidebulas Postat Noiembrie 13, 2017 Partajează Postat Noiembrie 13, 2017 Ceva noutati ? modificari ? Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 13, 2017 Partajează Postat Noiembrie 13, 2017 Nu, au ramas asa cum trebuie. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum